Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 4. 5. 2023 02:14

včera mi přišel propagační mail od RB, že mne mohou velice "potěšit", že i po 1.7.23 budou poskytovat na spořáku Top úrok 5%, tuším že do 2,5 milionu. Teď mám ale na Topu, pokud vím, úrok 5,5%. Mám tomu teda rozumět tak, že RB už teď plánuje, že od července sníží na Topu úrok, i když ČNB včera ponechala úrokovou sazbu beze změny?

Může to podle vás nějak souviset s těmi mediálními spekulacemi (pro mne teda nepochopitelnými) před včerejším jednáním Rady ČNB, jestli se ČNB náhodou dokonce nechystá snížit úrokovou sazbu (což se teda nestalo)? aspoň tak jsem to z příspěvků v některých médiích vnímal.
(jinak Top je ten zvýhodněný spořák pro bývalé klienty Ing)
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 4. 5. 2023 02:42

Podle všeho současná interpretace PSD2 (nebo čeho) je, že změny podmínek v neprospěch klienta se musí oznámit 2 měsíce předem, a to se týká i úročení. Takže aby vůbec měli možnost snížit sazbu, musí to oznámit teď včetně informace o možnosti nesouhlasit apod.

Neznamená to ale nutně, že sazba prakticky půjde dolů (i když bych spíš počítal s tím, že ano): vždycky můžou mimo formální smluvní podmínky vyhlásit nějakou marketingovou akci, tj. veřejný příslib mimo dosah PSD2, nebo časově omezený smluvní dodatek ve prospěch klienta (tj. nevyžadující ty 2 měsíce předem).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 4. 5. 2023 06:26

Tak jestli se nepletu, na topu máš aktuálně 5,3% do 2,5 mega, na hitu je 5,5% do půl mega. Myslím, že na topu budou pořád "zlepšovat" podmínky, až zákazníky nenápadně donutí přejít na hit (ostatně já to už udělal, bo každá desetina se počítá :D ). Prostě nezvratný osud každého promo produktu, stejně tak nezvratný osud pro RB bude odliv vaty, až nastaví nepoužitelné úročení, na nějakou loajalitu se dnes nehraje 8-P , ona je stejně otázka, jak budou vypadat po 1.7. úroky jinde ...
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cermakjn 4. 5. 2023 16:41

Z RB jsem dostal oznámení o změně debetní karty. Z Equa Debit MC Standard bude Visa Classic. A není to obměna, stará Equa karta mi exspirovala v březnu a už mám nový plast v černém provedení RB.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod culti 4. 5. 2023 23:17

fc70 píše:Podle všeho současná interpretace PSD2 (nebo čeho) je, že změny podmínek v neprospěch klienta se musí oznámit 2 měsíce předem, a to se týká i úročení. Takže aby vůbec měli možnost snížit sazbu, musí to oznámit teď včetně informace o možnosti nesouhlasit apod.

Neznamená to ale nutně, že sazba prakticky půjde dolů (i když bych spíš počítal s tím, že ano): vždycky můžou mimo formální smluvní podmínky vyhlásit nějakou marketingovou akci, tj. veřejný příslib mimo dosah PSD2, nebo časově omezený smluvní dodatek ve prospěch klienta (tj. nevyžadující ty 2 měsíce předem).

Pokud by byla podmínka dodržení 2 měsíců, tak by to o pár dnů nestihli. Ale tady si myslím, že žádné takové dodržení není potřeba. Dolů padá pouze bonusová část a tu mohou snížit kdykoliv ze dne na den.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 4. 5. 2023 23:32

Ty změny podmínek v neprospěch klienta se ne vždy musí hlásit 2 měsíce předem. Například kdyby právě ČNB snížila sazbu (o čemž se ale vůbec nejednalo), klidně výrazněji, mohou to udělat třeba okamžitě.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nagant 5. 5. 2023 11:29

Nejde mi nakoupit v RBrokeru RB v CZK fondu LU1542713687 Goldman Sachs Global Sustainable Equity (vyplním částku a jako zdroj běžný osobní účet, a dostanu uvedenou hlášku, které nerozumím.)

LU0082087353 Goldman Sachs Central Europe Equity CZK a LU0405488742 Goldman Sachs Europe Equity CZK mi nakupovat jde.

Jedná se o dřívější NN(L) fondy.

Kde může být u předmětného fondu chyba? Není to nějaký fond jen s možností prodeje? Ale to by snad nějak "lidsky" řeklo. :-|
Přílohy
GSGnakup.PNG
GSGnakup.PNG (11.11 ) Zobrazeno 4561 krát
Nagant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 5. 5. 2023 17:43

Můžeš vůbec nakupovat z BÚ? Já v RBrokru nakupuji vždy z investičního účtu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Nagant 5. 5. 2023 20:44

Žádný investiční účet nemám. Mám BÚ a spořicí účet.
Nagant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 6. 5. 2023 12:43

Jde vyúčtování za kreditku nějak zaplatit kartou (debetní)? Mám jen výpis s QR kódem, tudíž pro platbu převodem. RB to asi přímo nenabízí, tak jestli to nejde přes třetí stranu. Třeba něco jako Twisto Snap.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 6. 5. 2023 14:47

Kartou ani přes Twisto Snap to zaplatit nejde. Můžeš to ale zaplatit bankovním převodem ze SkipPay a to pak zaplatit kartou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 6. 5. 2023 15:38

Že to nejde přes Snap, to vím. Proto jsem psal "něco jako". Skip Pay taky neřeší, co potřebuju, protože Skip Pay zaplatím kartou a pak bych potřeboval další samostatnou platbu za kreditku. V tomhle směru je právě dobré Twisto, protože každý Snap mohu zaplatit samostatnou karetní platbou, ale Skip Pay (pokud vím) můžu platit kartou jen jednou měsíčně.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod elfin 9. 5. 2023 19:56

Poradíte někdo nějaké menší platby z domu kartou online pro splnění podmínky pro bonus? Nemohu teď chodit do obchodu kvůli úrazu a škoda úroků. Chybí mi ještě 5x. Dík
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nettopeer 9. 5. 2023 20:29

Nabízím 100 USD za registraci na Etoro přes můj registrační link (5 volných míst) -> SZ
Nettopeer
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka