Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 20. 2. 2024 17:39

tmx643 píše:Tak po této degradaci "exkluzivního" účtu už se v létě v Praze do salonku vůbec nepůjde dostat, když budou rozdávat 2x4 LK vstupy vlastně za nic. Věřím, že někteří zřídí spící účty i svým rodičům, aby si na ně zřídili dodatkovou kartu a měli další 4 vstupy zdarma. :D

Zase tak horké bych to neviděl, u ČSOB Premium máš taky příjem 50k a vstupy do salónků ke KK. Ale je pravda, že je to na KK, kde musíš projít scoringem, zatímco v RB je to na debetce automaticky :)
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 2. 2024 17:56

Divam se a priposuje se mi 1000, resp 999, žádná změna
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 2. 2024 18:32

cz01: No RB to má právě 2x4 a bez dokládání příjmu na kreditku, takže jakmile to prozradí první travel hacker typu Kačky, Nikol a dalších, o kterých jsem nikdy neslyšel, tak každý jejich follower naběhne do RB, aby pak mohl sdílet selfie ze salonku. :D A někteří to myslím klidně zřídí na ty rodiče/prarodiče, když vezmu, co tak lidé probírají na cestujlevne, co jsou schopní pro vstup do salonku dělat. :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 20. 2. 2024 19:10

Je to 2+4 a ne 2x4 ;) Kreditka má vstupy jenom dva.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 2. 2024 19:23

To 2x4 je myšleno tak, že v rámci Exkluzivního účtu můžeš mít dvě zlaté debetní karty :-)
Naposledy upravil Milos dne 20. 2. 2024 19:26, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 2. 2024 19:25

2x4 protože k jednomu Exluzivnímu účtu si lze sjednat až dvě zlaté debetní karty, přičemž každá má poskytovat 4 vstupy "v ceně", kreditka je volitelná a poskytla by další dva vstupy, takže teoreticky na zákazníka až 10 vstupů bez poplatku.

Ale na druhé straně moc tento krok nechápu - ta kreditka RB PREMIUM se tím stala v podstatě nezajímavou, neposkytuje vlastně nic navíc, co by už přímo neobsahoval účet s debetkou samotný...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 20. 2. 2024 19:28

No ale RB pise, ze ty vstupy zdarma jsou na drzitele kazde zlate karty, ne na zlatou kartu. Je tedy asi jedno, kolik jich drzitel ma. Vlastnik Exkluzivniho uctu by musel nechat vydat druhou zlatou kartu na jineho drzitele.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 20. 2. 2024 19:36

Obvykle člověk necestuje sám, tak jednu kartu bude mít pro sebe a druhou například pro manželku/přítelkyni a oba si můžou zdarma užívat salónků :-) Myslím, že banka by ani nevydala dvě zlaté karty jedné osobě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 20. 2. 2024 20:29

Vydala, proč by ne. Navíc jedna může být MC a druhá VISA.
Na předchozí stránce jsem citoval, že ke každé kartě se počítají vstupy zvlášť.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 20. 2. 2024 21:18

Myslím, že ty 4 vstupy do Lounge Key fungují stejně jako u kreditky World Elite ČSOB - taky 4 vstupy.Já jdu do salonku na moji kreditní Goldku RB a manželka na moji kreditku z ČSOB,odečte se mi jeden vstup LK.Létám jen z Brna/tam je salonek uplná bída/,Bratislavy/celkem ok/ a Vídně /tam je salonek luxusní/.Obsluha mi nikdy neodmítla, že karta není na manželku.V květnu to vyzkouším po novém,já 2 karty od exkl.účtu nemám.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 22. 2. 2024 08:01

Aby Raifka ztřídila druhé osobě debetní kartu k účtu, musí být ta druhá osoba disponent?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 2. 2024 11:45

Objednával teď nedávno někdo debetní kartu k běžnému účtu, ať už jako součást balíčku při založení účtu, nebo třeba jako náhradu za nefunkční/ztracenou? Zajímalo by mě, za kolik cca dní bývá nová karta doručena - musel jsem dnes online žádat o novou mamce kvůli ztracení staré cestou z nákupu (ta předtím zablokována). Díky za info.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 28. 2. 2024 12:18

Mám zkušenost z listopadu 2023, dcera si zakládala účet a plastová karta jí dorazila za 5 dnů s tím, že ale ihned po založení účtu mohla používat kartu nahranou v mobilu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 2. 2024 14:33

S technologií Google pay si mamka v důchodovém věku opravdu netyká :), nicméně cca ten týden na doručení je pohoda.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod lubik2 28. 2. 2024 17:29

pavelxcz píše:Aby Raifka ztřídila druhé osobě debetní kartu k účtu, musí být ta druhá osoba disponent?

Ne, může to být klidně dítě bez dispozičního práva, mám to tak léta
lubik2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka