Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2024 17:22

Ano, předpokládáš správně :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 1. 6. 2024 17:49

Úrokový lístek RB od 1.6. 2024: RB nabízí termínované vklady v pásmu 0-10 mil. Kč: na 2měs. 3,6 %, na 6měs. 3,4 %, na 9 měs. 3,2 % a na 12měs. 3 % p.a.
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 6. 2024 20:36

Postřehli jste, že u "exkluzivního" konta chtějí poplatek za směnárnu, jako u klasického zdarma? To trošku zamrzí :-D a dělá z exkluzivity naleštěné prasátko..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 6. 2024 22:04

Podle mě je RB Směnárna zpoplatněná ke všem typům účtů, akorát k Aktivnímu účtu byla vyhlášena marketingová kampaň pro klienty, kteří na tento tarif přejdou, a v rámci které lze získat v ceně účtu na 1 rok zlatou debetku a Směnárnu: https://www.rb.cz/odmena-k-aktivnimu-uctu

Vzhledem k tomu, že KB u vyšších tarifů - zejména Exclusive v KB+, který bude možné získat od 1. srpna v rámci KB Premium bez poplatku umožňuje realizovat směnné konverze u multiměnových účtů za výhodnějších podmínek v základu: https://www.kb.cz/cs/obcane/tarify/tari ... e#o-tarifu, je to oblast o které by třeba RB přemýšlet mohla...

Akorát kurzy RB Směnárny zase nějaká hitparáda nejsou, u USD a EUR jsou spíš podprůměrné a nejspíš tyto měny nebude problém získat v klasické směnárně i výhodněji a spíše pomůžou u méně běžných měn, kde je klient může narazit na množství podporovaných měn (u RB 18 měn, u KB 15 - pro takové koruny skandinávských států, australské dolary, japonské yeny to je docela fajn, ale na exotičtějších měnách - různé rupie, nebo třeba už jen turecké liře ho stejně hezky oholí), takže to zase taková hitparáda není.

Spíše by se hodila debetka s kurzem karetní asociace aspon k eurovému účtu, ale to u prémiových účtů příliš neobjevuje, snad s výjimkou KB - KB při vydání debetky k eur účtu kurzy přepočítavala kurzem karetní asociace, v KB+ jsou účty multiměnové, ale podle pravidel pro přepočet záleží na tom, jaká měna je na daném účtu nastavena jako hlavní - pokud jsou to EUR, tak by to fungovat mělo: https://www.kb.cz/getmedia/0ad81ecc-fba ... sluzeb.pdf - takže od 1. srpna by to mohl být docela zajímavý kandidát na prmiový účet (pravda, ta RB poskytuje vstupy do letištních salonků už v základu, KB poskytuje Dragon Pass jen u kreditky)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 3. 6. 2024 12:37

"Spíše by se hodila debetka s kurzem karetní asociace aspon k eurovému účtu" -- Creditas toto má :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 6. 2024 13:34

O Creditas vím a teké ji mám, ale umělo to více bank, např. UCB (jen s kartami MC), ale teď se změnou karetní asociace zpět na MC, která se odehraje v létě tato možnost zanikne. Ideální je mít aspoň dvě možnosti a nejlépe ještě karty různých asociací...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 6. 2024 13:35

Přemýšlím na rok o té akci " aktivní účet" - ale - přišel bych o KK de luxe, která mi vrací 1% max 250/měs ale za 50/měs by to bylo jen max 150/měs ( také 1 %).
Sice na rok vedení zdama a zlatá debetka, te´d by se hodila kvůli loungekey, ale zpět k ekonto komplet bych se vrátit nemohl neb RB již nenabízí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod 123123123 3. 6. 2024 13:39

Treba by ti kreditku nechali?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 6. 2024 13:40

123123123 píše:Treba by ti kreditku nechali?

Zeptat se mohu
Tak jsem se zeptal,, KK de luxe mi zůstane, nesouvisí s BÚ, je to úvěrový produkt. Dokud nezruším, bude se automaticky prodlužovat.
Pak asi tedy zkusím aktivní účet..
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 6. 2024 14:38

Podle mě něco takového moc smysl nedává - KK De Luxe byla poskytovaná k eKontu Komplet bez poplatku - k Aktivnímu nikoliv tzn. bys platil navíc 99 Kč (50 Kč za KK, 49 Kč za eKonto Aktivní) - to už není moc velký rozdíl si připlatit 149 Kč měsíčně za zlatou debetku a zrušit ji po využití volných vstupů do salonků (ta zlatá debetka je stejně k Aktivnímu kontu poskytovaná steně jen na rok)... Anebo si rovnou pořídit Exluzivní konto (zlatá debetka je u něho "v ceně" a KK De Luxe též). Teoreticky záleží trochu i na tom, s jakými podmínkami byl Komplet poskytnutý (nabízeli jej s různými podmínkami - od obratu třeba 5000 Kč, tak i úplně bez podmínek) - já ho měl bez podmínek a stejně se ho už dávno raději zbavil přechodem na Premium (nyní Exkluzivní), takže prakticky asi jedno, jestli si to hlídat, nebo ne (ten obrat stejně udělám při splátce kreditky).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 6. 2024 16:05

Já měl drive ekonto komplet zdarma včetně kk deluxe ale již pred delsi dobou mi dali polatek 99/mes
Takze ekonto gratis a poplqtek za kk 99/mes s tou odmenou 1% max 250
Onehda jsem spocital, že se mi to vyplati tqk jsem si nechal kartu i účet.
Exkluzivni nepotrebuji, už mám čsob premium totiž a twm to premium asi nechám spis, než v RB. A 1x premium je zbytecne
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod jasno1 3. 6. 2024 18:40

Dnes jsem dostal nabídku na RB Směnárnu do konce prázdnin zdarma.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pospa874 3. 6. 2024 21:41

jir.vesely: Máš obě VISA? Jinak ano, tváří se to sice jako unlimited, ale:
IMPORTANT INFORMATION
Entitlement information

Welcome to LoungeKey. You can enjoy four complimentary lounge visits per year as a valued Raiffeisenbank customer with your VISA GOLD debit card, applicable to you and your guests. You can also visit our lounges more often, but please note you´ll be charged at US$30 per person per visit.

LoungeKey makes travel easier and more enjoyable. Find space to relax at over 1,400 lounges worldwide.

Lounge charges

Your entitlement includes unlimited complimentary visits for you and your guests.
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 4. 6. 2024 08:11

Kolik vstupů do salonků LoungeKey mám ZDARMA?
Jako držitel karty získáte ročně zdarma:

4 vstupy ke kartě Debit Mastercard GOLD (nevztahuje se ke kartě Debit MC GOLD Base),
4 vstupy ke kartě Visa GOLD (nevztahuje se ke kartě Equa Visa GOLD),
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka