Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 7. 2024 07:49

Zjistil jsem, že platba kartou se počítá k oběma sú, takže stačí 3 platby/měs a na obou sú naskočí bonusová sazba
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2024 08:02

Bonusová sazba se získá i za platby kreditní kartou. Používám kreditní kartu RB Mall a za tři platby získávám bonusovou sazbu na všech SÚ které mám :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Sasakr 2. 7. 2024 13:09

FRENKY33 píše:
Sasakr píše:Tak to je dobrej bordel. Nečekal jsem, že je něco takového vůbec možné.

To je snad i žalovatelné ne? Nemůže přeci banka jen tak změnit trvalák. To je jako by svévolně generovala platební příkazy...

Problém bude, že to není jak dokázat. Oni řeknou, že jsem si to změnil sám, já řeknu, že jsme to nezměnil a jsme na mrtvém bodě.

Ono mě už kolikrát napadlo, jestli mi třeba úroky počítají správně. Protože co si budeme, nekontroluju to. A kdyby mě každý měsíc o pár stokorun ošidili, nemám to jak poznat. A koneckonců se to historicky stalo. Kdysi před lety Airbank blbě spočítala úroky, přiznala se a pak tuším 3 měsíce dávali vyšší úrok. Ale přiznali se. Kdyby ne, nevěděl bych o tom.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 7. 2024 14:38

Díky za info o plnění podmínek... ještě potřebuju radu, jak založit další BÚ (Přemýšlím o novém exklusivním BÚ, kde je limit 1.5Mio na přidružený spořák, protože změna stávajícího by trvala měsíc).
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 2. 7. 2024 14:52

Milos píše:Bonusová sazba se získá i za platby kreditní kartou. Používám kreditní kartu RB Mall a za tři platby získávám bonusovou sazbu na všech SÚ které mám :-)

Nevíte, když zaplatím 3x např. až 10. den v měsíci, jsou doufám zpětně úročeny bonusovou sazbou i dny 1-9, že? :lol:
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2024 15:00

Ano, bonusová sazba platí pro celý kalendářní měsíc, tedy i pro dny před splněním podmínky tří plateb kartou.

Ladislav_2 píše:Díky za info o plnění podmínek... ještě potřebuju radu, jak založit další BÚ (Přemýšlím o novém exklusivním BÚ, kde je limit 1.5Mio na přidružený spořák, protože změna stávajícího by trvala měsíc).

Exkluzivní účet jde založit na pobočkách, případně někomu se to povedlo i přes telefon. Online založení přes IB/SB ale možné není. Jinak i změna standardního účtu na exkluzivní účet může být realizovaná okamžitě a nikoliv až od nového měsíce, stačí o to výslovně zažádat, viz. viewtopic.php?p=13736220#p13736220
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 7. 2024 15:25

No, mne nabízí RB aktivní účet změnu na Exkluzivní v SB a to mi i potvrdil bankéř na telefonu. Mohu to udělat kdykoliv.
Z Ekonto komplet to ale nešlo
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 7. 2024 15:47

Tak to je čerstvá novinka, dříve to nešlo. Mám Chytrý účet, Equa účet a Ekonto Komplet a u všech mám v SB aktuálně možnost změny na Exkluzivní účet :tleskani Zároveň je tam poznámka, že změna tarifu se projeví od 1.8.2024 (od nového měsíce).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 7. 2024 19:15

Hmm, ok. Tak ještě bych to zkusil jinak. Vypadá to, že spořák s bonusovou 5% sazbou do 500 tis. můžu založit pro BÚ, Equa BÚ a dokonce i pro Equa BÚ v EUR, takže tím se dá dostat na těch 3x500.

Jdou další BÚ založit nějak samoobslužně, když to nejde jako Exkluzivní? (že by se s každým BÚ pak zřídil další spořák na 500?)
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod treborit 3. 7. 2024 13:23

Koukam, ze je akce STYLE KK bez poplatku na pul roku, da se to jeste nejak pohodlne cerpat? :) Kdyztak do posticky, diky ..
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 7. 2024 13:27

ano, ke každému bú se dá založit další sú s 5% (aktuálně)
Max spořící částka za tuto sazbu je dle tarifu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod saturn77 3. 7. 2024 16:55

a jak je to pak s plněním podmínek?
když budu mít Chytrý účet a Equa účet, založím si k nim SÚ, musím splnit u každého účtu 3 platby kartou, tzn. 2x 3 platby?
nebo položím dotaz jinak - když mám už Chytrý účet, a k němu SÚ a tam plním 3 platby, tak když si založím k Equa účtu další SÚ, musím plnit další 3 platby a nebo stačí jen ty 3 platby, co mám už na DK u Chytrého účtu?
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 7. 2024 17:19

Stačí 1x tři platby kartou a splní se tím podmínky ke všem SÚ, které máš.
Appka RB i přímo zobrazuje, jestli jsi tři platby kartou splnil a díky tomu získal bonusovou sazbu u jednotlivých SÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 3. 7. 2024 18:56

Mám dotaz - jde získat 2x 1,5 mil. Kč s 5% úrokem u exkluzivního účtu, nebo jen 1x?

Předpokládám, že chápu správně plnění podmínek, kdy za 7/2024 zaplatím 3x kartou (DB, nebo KK) a mám daný úrok ještě za 7/2024, jen s tím rozdílem, že se připíše až do 5.8.2024 (ale jde stále o úrok za 7/2024)?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 3. 7. 2024 19:14

Ano,RB do 5. nasl. měsíce připisuje bonusový úrok.Zítra připíše bonusový úrok za 6. měsíc.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka