Stačilo se trochu povrtat v aplikaci za účelem zjištění max. částky a doby splácení s následným vycouváním ze žádosti. A další den už mi drnčel telefon z RB:
"Dobrý den, všimla jsem si, že máte rozpracovanou žádost o Minutovou půjčku. Co kdybychom se na to podívali a dotáhli to do konce?"
Já na to, že se ukázalo, že předčasné splacení je možné jen na pobočce, čímž to pro mě přestalo být atraktivní.
"To máme asi na webu zastaralou informaci. Předčasné splacení je možné z IB, ovšem ne z aplikace. Tak se do toho pustíme?"
No tak teda jo. Následoval standardní úvěrový výslech: příjmy, výdaje, zaměstnání, bydlení,... Účel půjčky? Na férovku jí říkám, že mi jde jen o tu akci, že si to chci dát na 3 měsíce na spořák a pak to předčasně splatit. S tím neměla vůbec problém, naopak mě ještě pochválila, jak to mám vymyšlené. Jako účel zadala "investice".
"A jakou částku?" Zkoušíme milion.
"Ano, bylo to schváleno, akorát je potřeba na
overovani@rb.cz poslat poslední 3 výpisy z toho účtu, na který vám chodí výplata."
Stalo se a ráno následujícího dne byla půjčka schválená, ovšem jen na 800 000. Ten účet používám i na protáčení kreditek, tak je asi vylekalo, že měsíční obrat na účtu je několikanásobek mé mzdy.
Ale OK, smlouva se podepsala v aplikaci a 800 000 Kč už se maceruje na spořáku. První splátka 22.9., druhá 22.10., třetí 22.11. a pak hned předčasné splacení. Do 31.12. mají vrátit úroky. Poplatky za předčasné splacení žádné nejsou.
Promokódy v profilu.