Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 22. 8. 2024 12:27

hyper9 píše:A slovo "předschválený" v pojetí RB znamená už jistotu na 100%, anebo je to "mBank style", kde oni tyhle předschválené nabídky vesele zamítali, a znamenalo to něco jako "námi předvybraná nabídka bez záruky"?

Predschvaleny neni tady predschvaleny (jako treba CSOB ihned). Cekal jsem do druheho dne na cloveka, ktery schvalil a potvrzeni prislo emailem.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 8. 2024 12:44

No možná to taky zkusím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod wetherek 22. 8. 2024 15:28

Když je předschválený limit nižší dá se požádat v aplikaci až o 1,2 milionu, v tomto případě pak chce banka nahrát tři poslední bankovní výpisy kde přichází výplata.
Přes mobilní aplikaci to nešlo nahrát mě ani kolegovi a další variantu je to poslat mailem to udělal kolega mně se to podařilo nahrát prostřednictvím internetového bankovnictví. Úvěr bude posouzen nejpozději následující pracovní den.
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 22. 8. 2024 16:53

Procetl jsem podminky smlouvy jeste pred podepsanim a nepodepsal zatim.
Nikde ve smlouve neni nic o vraceni uroku za ony 3 splatky.

Dle podminek akce Minutove pujcky je pujcka vlastne zdarma na 5 mesicu, jestli ctu podminky spravne...splaceni do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky.

1.9. nacerpano.
1.10. - 1.splatka
1.11. - 2.splatka
1.12. - 3.splatka
do 31.1.2025 nutno splatit
28.2.2025 - vyplacena odmena
= 5 mesicu

To trochu nesedi. Porad tam bude jeste 4.splatka 1.1.2025
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 22. 8. 2024 17:23

Odměnu ve formě vrácení úroků za první 3 měsíce řeší pravidla reklamní akce https://www.rb.cz/osobni/attachments/pi ... 082024.pdf Že o této reklamní akci není žádná informace ve smlouvě, to ničemu nevadí.

Ty podmínky nečteš/nechápeš správně. Vrátí ti částku odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky. Když půjčku předčasně splatíš až 1.1.2025 nebo 31.1.2025, tak banka získá úroky za čtvrtý a pátý měsíc, které ti ale nevrátí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 22. 8. 2024 17:31

V reklamni sloganu na webu je opravdu uvedeno 3 mesice zdarma.

Ale v detailnich podminkach je uvedeno, ze pujcku muzes splatit do konce mesice nasledujiciho po 3.splatce. A nasledujici mesic je v mem prikladu leden. To je tzv. Posuzovane obdobi (od 1.9.2024 do 31.1.2025). A Odmena bude vracena za cele toto posuzovane obdobi.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lungaj 22. 8. 2024 17:43

Dle uvedeného příkladu by ta vratka opravdu mohla být až téměř za těch 5 měsíců. Do 31.1.2025 běží tzv. "posuzované období" a "v případě, že v Posuzovaném období provedete předčasné splacení Minutové půjčky, ... je výše Odměny ve výši úroků, zaplacených do úplného splacení Minutové půjčky." Otázka je, jestli RB v reálu provede stejný výklad tohoto ustanovení. A jestli to riskovat. Každopádně, kdo to riskne, 4. řádnou splátku bude muset určitě provést.

A ano, ve smlouvě není o vracení úroků nic, čili je to o dobré víře ve slib banky. Příp. pak jít do reklamace s odkazem na zveřejněná "pravidla reklamní akce".
lungaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 22. 8. 2024 18:10

Na infolince RB operátorka nejprve tvrdila, že Posuzované období je 3 měsíce, pak připustila, že by to mohlo být až 5 měsíců a radši mi dala číslo na pečujícího bankéře přes úvěry na pobočce, kde se zítra zeptám, zda tomu rozumíme správně. Mě to připadá v podmínkách uvedeno dost jasně, matoucí je jen, že v úvodu podmínek slibují odměnu ve výší tříměsíčního úroku (ale to se týká těch, co půjčku nesplatí v Posuzovaném období). Řekl bych, že RB počítá s tím, že řada klientů jen peníze v půjčce otočí za účelem odměny, protože to mi řekla i operátorka, která mi zavolala, když jsem si v aplikaci rozklikl nabídku na půjčku. Ptala se na co chci půjčku, řekl jsem, že na nic, tak sdělila, že může být na cokoliv i třeba jen na otočení peněz. Podobně mi třeba operátor radil, že si můžu peníze z kreditky vytáhnout přes Revolut (jako by jim opravdu šlo o naše blaho). Jen mi tedy uniká, proč takovou akci dělají, ale zřejmě ví, co dělají.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fijosh 22. 8. 2024 18:52

Dvorik píše:To je tzv. Posuzovane obdobi (od 1.9.2024 do 31.1.2025). A Odmena bude vracena za cele toto posuzovane obdobi.
Kde tohle vidíš napsané? Přání otcem myšlenky? :)

Odměna = zaplacené úroky od poskytnutí půjčky do úhrady třetí splátky
Posuzované období (PO) = doba od poskytnutí půjčky do konce měsíce následujícího po úhradě třetí splátky

Délka, za kterou se počítá hodnota "Odměny" a délka PO jsou dvě různé věci.

Že PO může být o měsíc až dva delší neznamená, že se protáhne i doba počítání Odměny.
Znamená to jen to, že úroky za první 3 měsíce vrátí s jedno až dvou měsíčním "zpožděním", a zároveň buď musíš řádně uhradit i čtvrtou splátku, anebo v době mezi třetí a čtvrtou splátkou předčasně splatit celou půjčku.

Viz tvůj příklad:
01.09.2024 - načerpáno - začátek PO, začátek počítání hodnoty Odměny
01.10.2024 - 1. splátka
01.11.2024 - 2. splátka
01.12.2024 - 3. splátka - konec počítání hodnoty Odměny
01.01.2025 - 4. splátka - je třeba řádně uhradit (PO stále trvá) anebo ještě před tímto datem předčasně splatit celou půjčku
31.01.2025 - konec PO, výplata Odměny (nejpozději do tohoto data, asi může být vyplaceno i dříve)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 22. 8. 2024 20:18

Lungaj ti jasne ocitoval z podminek, za jake obdobi je odmena:
...v případě, že v Posuzovaném období provedete předčasné splacení Minutové půjčky, ... je výše Odměny ve výši úroků, zaplacených do úplného splacení Minutové půjčky.

Neni tam nic o 3 splatkach = Odmena.
Zaplacene 3 splatky je pouze podminka splneni cele akce.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 22. 8. 2024 20:20

Stačilo se trochu povrtat v aplikaci za účelem zjištění max. částky a doby splácení s následným vycouváním ze žádosti. A další den už mi drnčel telefon z RB:
"Dobrý den, všimla jsem si, že máte rozpracovanou žádost o Minutovou půjčku. Co kdybychom se na to podívali a dotáhli to do konce?"
Já na to, že se ukázalo, že předčasné splacení je možné jen na pobočce, čímž to pro mě přestalo být atraktivní.
"To máme asi na webu zastaralou informaci. Předčasné splacení je možné z IB, ovšem ne z aplikace. Tak se do toho pustíme?"
No tak teda jo. Následoval standardní úvěrový výslech: příjmy, výdaje, zaměstnání, bydlení,... Účel půjčky? Na férovku jí říkám, že mi jde jen o tu akci, že si to chci dát na 3 měsíce na spořák a pak to předčasně splatit. S tím neměla vůbec problém, naopak mě ještě pochválila, jak to mám vymyšlené. Jako účel zadala "investice".
"A jakou částku?" Zkoušíme milion.
"Ano, bylo to schváleno, akorát je potřeba na overovani@rb.cz poslat poslední 3 výpisy z toho účtu, na který vám chodí výplata."
Stalo se a ráno následujícího dne byla půjčka schválená, ovšem jen na 800 000. Ten účet používám i na protáčení kreditek, tak je asi vylekalo, že měsíční obrat na účtu je několikanásobek mé mzdy.
Ale OK, smlouva se podepsala v aplikaci a 800 000 Kč už se maceruje na spořáku. První splátka 22.9., druhá 22.10., třetí 22.11. a pak hned předčasné splacení. Do 31.12. mají vrátit úroky. Poplatky za předčasné splacení žádné nejsou.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 22. 8. 2024 21:43

Dvorik píše:Neni tam nic o 3 splatkach = Odmena.
Zaplacene 3 splatky je pouze podminka splneni cele akce.

Taky jsem nikde jsem nepsal že "3 splátky = odměna", wtf? Zkus si to přečíst ještě jednou a pořádně.
A "zaplacení 3 splátek" není podmínka splnění akce. Viz výše.
Tyhle zjednodušující, zavádějící bláboly fakt nejsou na místě když se nimráme v detailech...

Doslova první věta v pravidlech:
Získejte Odměnu, odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Odměna“)

A na webu je opakovaně jasně uvedeno:
První 3 měsíce bez úroků
Půjčte si na cokoliv, co vám udělá radost, s úrokem již od 4,8 % p. a. Splácejte půjčku řádně a včas a my vám za odměnu vrátíme úroky za první 3 měsíce.

 Jak získat půjčku na první 3 měsíce zdarma?

Požádejte si od 15. 8. 2024 do 31. 10. 2024 o Minutovou půjčku nebo AutoPůjčku.
Vrátíme vám zaplacené úroky z půjčky za první 3 měsíce a pošleme vám je naráz zpět na váš běžný účet.

Co se týče fabulace o výši odměny v případě předčasného splacení půjčky a zda může zahrnovat úroky i za čtvrtý měsíc, tak realisticky - ta klauzule má podchytit scénář při předčasném splacení během prvních tří měsíců.
Tj. aby si někdo někdo nemyslel, že mu banka vyplatí úroky za tři měsíce, i když půjčku předčasně splatí třeba už za měsíc od načerpání.
Ale jestli někdo věří tomu, že to ukecá ve svůj prospěch až mu ten úrok za čtvrtý měsíc nevrátí, tak směle do toho. Budu držet palce. :mrgreen:
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 22. 8. 2024 23:30

Zkusil jsem to, mel jsem predschvalenou nejakou castku, ale po milionu uverovych otazek v prubehu zadosti to po mne stejne nakonec chtelo dolozit 3 posl. vypisy (bud pres BankId nebo je dolozit/poslat jinak), kde by byly videt ty zadane/uvedene prijmy (za posl. 3 mesice).

Takze predschvalene zde neznamena prakticky nic.

Vy co jste to dostali, museli jste take dokladat prijmy i u te predschvalene castky (bez navysovani)?
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lenka_2 23. 8. 2024 00:01

Pokud ti ten příjem chodí do RB, tak dokládat nemusíš. Pokud chodí do jiné banky, musíš doložit výpisy.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 23. 8. 2024 04:28

Proc to furt musime resit, u koho je to opravdu predschvalene a u koho je to jen chytak?

Ja bych uzakonil, ze "predschvalene" znamena "uz neni potreba nic dokladat" (mimo formalit napr. dalsiho dokladu totoznosti), jinak je to dle me klamava reklama.

Samozrejme ze instituce ma pred poskytnutim uveru povinnost si proverit schopnost splacet. Ale to ma udelat pred tim, nez nabidne tu predschvalenou pujcku...
Abu Simbel
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka