Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Stileth 23. 8. 2024 19:20

Zkousim 1,2M, ale zatim cekam na schvaleni, tak uvidime.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod josefbuba 23. 8. 2024 20:39

Datum splatnosti půjčky/hypotéky mám v neděli a peníze už si strhly teď, tak pozor na to. :-)
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beertje 23. 8. 2024 22:23

Tak tohle už praktikují hodně dlouho (zřejmě od začátku), ale je pravda, že mě to poprvé taky zaskočilo nepřipraveného. Kromě splátek půjčky a hypotéky to praktikují i pro SIPO. Až na jednu výjimku, která mně dost vytočila, i když šlo v součtu jen o pár korun - ale šlo o princip. Totiž poplatek za správu úvěru strhávají - tedy minimálně před několika lety - naopak až nejbližší pracovní den PO termínu splátky. A jelikož o Vánocích to často bylo několik dnů (svátky + víkend), naúčtovali mi za tyto dny sankční úroky ve výši několika desítek haléřů, přestože peníze byly na účtu k dispozici. Tak jsem se jich zeptal, jestli jim přijde normální účtovat sankční poplatek klientovi jenom proto, že jejich systém si není schopen strhnout poplatek včas - skončilo to odpuštěním poplatku za správu úvěru, takže ve výsledku se to vlastně vyplatilo. :-)
beertje
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sayen 24. 8. 2024 08:07

josefbuba píše:Datum splatnosti půjčky/hypotéky mám v neděli a peníze už si strhly teď, tak pozor na to. :-)

Tak to máš štěstí. Splacení je vždy den předem před řádným termínem.
Já měl tu smůlu v jednání RB ,že jsem prvně podal žádost o částečné splacení úvěru 201K , pak jsem něco vydělal na burze a po telefonu zrušil částečné splacení a potvrdili mi žádost o úplné splacení úvěru . A jak myslíte ,že to dnes dopadlo . Platí dřívější žádost jen na částečné splacení. Je sice fajn ,že problém řeší i v sobotu, ale nijak to řešit nebudou.
Takže mi nakonec zase akorát zůstane možnost podat stížnost na RB u ČNB. A budu muset zaplatit úrok z úvěru o měsíc navíc 2600.
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 24. 8. 2024 08:57

VVlasy píše:@pafes jsem velmi zvědavý co ti řeknou.

Pečující bankéř předal mé dotazy na Reklamační oddělení, které esemeskou sdělilo, že odpověď zašle do 8 pracovních dnů, tedy do 4. září.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 24. 8. 2024 22:59

RB mi nabízí 1000Kč za doporučení nového klienta. Jediná podmínka je, že nový klient ke dni sjednání smlouvy nemá uzavřenou jinou smlouvu o bankovní službě. Z toho mi plyne, že zakládat, rušit a znovu zakládat účty s odměnou by mohlo jít neomezeně a opakovaně :hm
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 25. 8. 2024 08:18

No mají ty pravidla akce opravdu dost volné - ale že by tento opakovaný postup fakt uznali?
Přílohy
Screenshot_20240825-091623_Adobe Acrobat.jpg
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2024 08:46

Někteří klienti zde psali, že i když šli na pobočku RB zrušit všechny účty a produkty, tak jim zůstala aktivní rámcová smlouva. Pokud je to pravda, tak opakovaný postup rušení a zakládání účtu pro opakované získání odměny 1000Kč fungovat nebude.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 25. 8. 2024 08:48

Na přelomu 2020/2021 jsem zřídil účet s odměnou 1000 Kč a zvýhodněným spořákem. Ten jsem na konci roku 2021 zrušil (zůstalo mi aktivní SB). A pak na začátku 2023 jsem si zřídil účet v té akci 6x500 a normálně dostal. Takže nevidím důvod, proč by nemělo jít účet zrušit a pak ho zase založit.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2024 08:56

Ale v těch pravidlech z roku 2023 pro získání odměny 6x500Kč za založení účtu měli jinou podmínku:
Jste naším novým klientem, pro kterého jsme v období 6 měsíců před sjednáním Účtu nevedli jiný osobní běžný účet a je Vám minimálně 18 let.

V aktuálních pravidlech pro získání odměny 1000Kč za doporučení ale mají tuto podmínku:
Váš známý musí být pro Raiffeisenbank a.s. novým klientem, tzn. že ke dni sjednání smlouvy o běžném účtu dle těchto pravidel nemá s Raiffeisenbank a.s. uzavřenou žádnou jinou smlouvu o bankovní službě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 8. 2024 10:08

Ramcova smlouva treba ani nemusi byt smlouvou o bankovni sluzbe, zalezi, co presne v te smlove je?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Ninaa 25. 8. 2024 16:05

Milos píše:...zůstala aktivní rámcová smlouva. Pokud je to pravda, tak opakovaný postup rušení a zakládání účtu pro opakované získání odměny 1000Kč fungovat nebude.

Já jsem se podívala na definici bankovních služeb
https://www.financnivzdelavani.cz/svet- ... vni-sluzby
Takže samotná rámcová smlouva, bez jakéhokoliv platného sjednaného produktu respektive bankovní služby by neměla být překážkou.
Naopak, pokud bude někdo mít např. pouze kreditku, tak to by už překážkou být mělo.
Tak to chápu já, ale prověří to zřejmě jen praxe.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdeňour 25. 8. 2024 17:43

@vojtishek :Tak jak si dopadl s tou půjčkou?Taky jsem dnes zkusil v aplikaci vygenerovat kolik by mi půjčili.Dal jsem položku minutová půjčka,dal max 1 200 000 a nejdelsi dobu splatnosti.vypsal všechny náležitosti a nakonec by mi tedy pujčili 800 000 ale je tam urok 9,42 nikoliv 4,8 I kdyz tu akci maji od 4,8 ale ze by mi dali dvojnasobny urok tak to nevim.nikde neni ani zminka o minutové půjčce tak by mě zajimalo zda to někdo už zjistil zda I tento druh pujcky spada do promo akce.Chtel jsem to podepsat a taky si nejsem jisty aby mi vubec pak ty uroky za 3mesice vratili.Na infolinku sem zatim nevolal az zitra to zkusim a tak se prozatim ptam zda to uz nekdo z vas nezjistoval jak to vlastne je.Diky mooc
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 25. 8. 2024 20:30

No jak to tu čtu zdá se mi, že je v tom až příliš ale....
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vojtishek 26. 8. 2024 06:40

@Zdeňour: tak to máme totožné. Není to přesně dvojnásobná míra (4,8 vs 9,4%, ale celková RPSN 9,8% už ano), ale je dost vysoká na to, aby si to člověk rozmyslel v případě, že nastane nějaká komplikace. Zatím jsem to neodklepl. Nastavoval jsem to v pátek, takže očekávám od RB kontakt na začátku tohoto týdne. Dobré je, že schválení platí 1 měsíc, kdy se k tomu člověk může vrátit.
vojtishek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka