Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 28. 8. 2024 14:54

Minutovou půjčku jsem si taky sjednal, bylo to rychlé a drželo se to svého názvu - peníze do minuty na účtu. Proces samotný byl v pohodě, vyplnil jsem krátký dotazník, zažádal si o maximum 1,2M a systém mi hned vrátil, že mi půjčí 1,157M, takže v pohodě RPSN 9,27% po dobu 120 měsíců. Žádné dokládání příjmu nebylo potřeba, mám u nich dlouho Exkluzivní konto, kreditky (používám aktivně Deluxe) a jinak prakticky nic a to mám KK v součtu přes různé banky téměř 0,5M a i tak s ničím neotravovali.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 28. 8. 2024 15:09

Dívám se, že je možné změnit typ účtu v aplikaci, sám mám exkluzivní a přemýšlím, že bych jej změnil i manželce na exkluzivní, aby mohla mít na spoření víc než 500 tis. třeba jen na měsíc, podle úroků co budou potom nabízet. Teď má Equa účet.
Když teď zadáme změnu k 1. 9. A přesunu tam peníze z Partners 50 000 hned a další peníze pak 1. 9. tak tím přesunem přes běžný na spořicí hned splním podmínku pro exkluzivní účet zdarma že ano?
Kartu bych nechal jak má, pak by neměl být problém bezplatně změnit později účet na chytrý, když nebude dávat smysl spořit u RB?
Je v tom nějaký problém, zapomněl jsem na něco?
Nebude muset na pobočku, já totiž ještě před čtvrt rokem musel?
Naposledy upravil myšpulín dne 28. 8. 2024 19:37, celkově upraveno 2
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 28. 8. 2024 18:47

ddaveid píše:Po převodu z equa jsem účty u RB zrušil. Po pár měsících znovu otevřel, žádost online dokončit nešla. Musel jsem na pobočku.

Tak holt jejich účet mít nebudu. Na pobočku fakt nejdu.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 29. 8. 2024 08:18

Milos píše:Info z webu RB ti dá odpověď:

Pokud u nás běžný účet ještě nemáte, otevřeme vám ho spolu s půjčkou a budete přes něj půjčku splácet. Garantujeme vám bezplatné vedení a běžné bankovní služby po dobu trvání půjčky.

Super díky, účet založen přes PatronGo s ještě nějakým bonusem :)
I_am_Markus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 8. 2024 13:53

kecinzer píše:
ddaveid píše:Po převodu z equa jsem účty u RB zrušil. Po pár měsících znovu otevřel, žádost online dokončit nešla. Musel jsem na pobočku.

Tak holt jejich účet mít nebudu. Na pobočku fakt nejdu.

Účty a karta šly na pobočce založit ihned, SB a IB rozběhli na dvě návštěvy v rámci několika hodin, problém byl v nějakých informačních zmatcích v SB, pravděpodobně spojených se zrušením členství v minulosti.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod pafes 30. 8. 2024 13:09

Zdeňour píše:@VVlasy: a splnis tím podmínky na vrácení úroků za 3 měsíce když dáš splacení den před třetí splátkou?

Dorazila odpověď z Reklamačního oddělení RB:
Odměnu ve výši odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu
od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky je možné získat mimo
jiné za předpokladu, že Minutová půjčka bude od jejího poskytnutí do konce měsíce
následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“) řádně
a včas splácena v celé sjednané výši jistiny, úroků i případného sjednaného poplatku
za pojištění. Podmínka splnění posuzovaného období platí vždy. Odměna je poskytnuta
i v případě, že je v posuzovaném období Minutová půjčka zcela nebo i částečně předčasně
splacena nebo je provedeno její refinancování nebo navýšení.
Dále bychom Vás rádi informovali, že odměna ve výši odpovídající zaplaceným řádným
úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky vždy
odpovídá zaplaceným řádným úrokům. Posuzované období je v tomto případě jasně
definováno. V případě, že se jedná o předčasné splacení, musí k němu dojít také
v posuzovaném období od poskytnutí půjčky do konce měsíce následujícího po úhradě
v pořadí 3. řádné splátky. Pokud je z Vaší strany půjčka řádně splácena, ale není zažádáno
o předčasné splacení, obdržíte zaplacené úroky do 3. řádné splátky. V případě, že půjčku
splatíte předčasně v posuzovaném období, vzniká Vám nárok na navrácení zaplacených
úroků do celkového splacení.
Jedinou novou informací je, že podmínka splnění posuzovaného období platí vždy, jinak jsou to jen opsané podmínky. Poslal jsem tedy nový dotaz, zda nejasnosti mohou vysvětlit na konkrétních příkladech:

1/ Půjčku zcela splatím v den 3. splátky. Podmínka splnění posuzovaného období není splněna. Dostanu Odměnu ve výši dosud zaplacených úroků?

2/ Půjčku zcela splatím v den 4. splátky. Podmínka posuzovaného období je splněna. Podle podmínek je v tomto případě výše Odměny ve výši úroků, zaplacených do úplného splacení Minutové půjčky, což jsou úroky za 4 měsíce. Dostanu Odměnu v této výši?

Navíc se v odpovědi píše, že k předčasnému splacení musí dojít v posuzovaném období, což mě mate ještě víc, protože do konce posuzovaného období dostanu Odměnu, a když předčasně splatím potom, tak ji budu vracet? Tento případ mě ale naštěstí nezajímá, tak s ním nebudu zdržovat.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zdeňour 30. 8. 2024 16:16

@pafes:takže kdy je nejlepṣ̌í podle tebe splatit půjčku celou?den po třetí splátce?taky se v tom ztrácím.Myslel jsem že v den třetí splátky splním podmínky.tak nevím.
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pafes 30. 8. 2024 19:52

Nedalo mi to a radši jsem zavolal úvěrovému bankéři, který před týdnem předával moje dotazy tvůrci reklamní kampaně. Řekl, že dostali příklady, jak postupovat, protože klienti jsou zmateni a ptají se. Je to tak, jak tady někteří rozumní soudili. Maximum odměny jsou tři měsíční úroky, při předčasné splátce před 3. splátkou je odměna ve výši zaplacených úroků, podmínka splnění posuzovaného období se týká půjček, které nebudou předčasně splaceny před 3. splátkou. Já hodlám splatit půjčku v den 3. splátky, den po 3. splátce už nabíhá úrok, který nebude vrácen.

-- 30. 8. 2024 21:08 --

Zdá se, že nelze zvolit přesné datum předčasného splacení půjčky. V IB lze požádat o předčasné splacení půjčky, zpracování žádosti standardně trvá několik pracovních dní a prý pošlou vyčíslení, kde bude i datum zřejmě dle toho, jak se jim v nejkratší možné době povede žádost zpracovat - aspoň tak mi to sdělila virtuální RAIA na chatu.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 8. 2024 08:43

ahoj, u zobrazení splnění podmínek 3 plateb kartou pro vedení SU Bonusového to RB nezobrazuje jako např. Air nebo ČS vždy s předstihem?
Mám v RB v srpnu 3 zaúčtované platby kartou na Darujme.cz, ale u SU Bonus účtu je pořád zobrazeno, že chybí 3 platby ze 3.
Takže až 1.9. se to zobrazí správně pro aktuální měsíc a zůstatek se bude úročit 4,5% nebo je tam ještě jiný zádrhel?
Podle infolinky by platby ani nemusely být zaúčtované, ale stačí když jsou v blokacích.
Díky
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 31. 8. 2024 08:51

RB ty platby kartou i vyšší úrok počítá za stejný měsíc, jenom ta informace v aplikaci má zpoždění, není to online, počítají to nějak dávkově jednou za čas.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 8. 2024 08:59

aha, tak to si musím přečíst návod (podmínky), myslel jsem nějak automaticky z historie, že splnit platby musím v předchozím měsíci...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 09:04

Podmínky se měnily, platby se teď musí provádět ve stejném (aktuálním) měsíci a v appce se v zobrazovaném počtu plateb objeví za dva až tři dny po zaúčtování.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 31. 8. 2024 10:25

Nemůže sem někdo, kdo už převáděl Chytrý účet na ten Exkluzivní, naspat, jestli má ve SB nebo IB možnost vrátit se zase zpátky na Chytrý účet nebo se musí na pobočku?
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelxcz 31. 8. 2024 10:27

Předváděl jsem Chytrý účet na Exkluzivní a mám v mobilním bankovnictví možnost změnit tarif zpět na Chytrý nebo Aktivní.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod __Pavel 31. 8. 2024 10:38

Díky moc, sice jsem říkal, že do toho nejdu, ale nějakých 360Kč rozdílu na úroku oproti PB asi rozhodne.
__Pavel
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka