Zdeňour píše:@VVlasy: a splnis tím podmínky na vrácení úroků za 3 měsíce když dáš splacení den před třetí splátkou?
Dorazila odpověď z Reklamačního oddělení RB:
Odměnu ve výši odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu
od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky je možné získat mimo
jiné za předpokladu, že Minutová půjčka bude od jejího poskytnutí do konce měsíce
následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“) řádně
a včas splácena v celé sjednané výši jistiny, úroků i případného sjednaného poplatku
za pojištění. Podmínka splnění posuzovaného období platí vždy. Odměna je poskytnuta
i v případě, že je v posuzovaném období Minutová půjčka zcela nebo i částečně předčasně
splacena nebo je provedeno její refinancování nebo navýšení.
Dále bychom Vás rádi informovali, že odměna ve výši odpovídající zaplaceným řádným
úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky vždy
odpovídá zaplaceným řádným úrokům. Posuzované období je v tomto případě jasně
definováno. V případě, že se jedná o předčasné splacení, musí k němu dojít také
v posuzovaném období od poskytnutí půjčky do konce měsíce následujícího po úhradě
v pořadí 3. řádné splátky. Pokud je z Vaší strany půjčka řádně splácena, ale není zažádáno
o předčasné splacení, obdržíte zaplacené úroky do 3. řádné splátky. V případě, že půjčku
splatíte předčasně v posuzovaném období, vzniká Vám nárok na navrácení zaplacených
úroků do celkového splacení.
Jedinou novou informací je, že podmínka splnění posuzovaného období platí vždy, jinak jsou to jen opsané podmínky. Poslal jsem tedy nový dotaz, zda nejasnosti mohou vysvětlit na konkrétních příkladech:
1/ Půjčku zcela splatím v den 3. splátky. Podmínka splnění posuzovaného období není splněna. Dostanu Odměnu ve výši dosud zaplacených úroků?
2/ Půjčku zcela splatím v den 4. splátky. Podmínka posuzovaného období je splněna. Podle podmínek je v tomto případě výše Odměny ve výši úroků, zaplacených do úplného splacení Minutové půjčky, což jsou úroky za 4 měsíce. Dostanu Odměnu v této výši?
Navíc se v odpovědi píše, že k předčasnému splacení musí dojít v posuzovaném období, což mě mate ještě víc, protože do konce posuzovaného období dostanu Odměnu, a když předčasně splatím potom, tak ji budu vracet? Tento případ mě ale naštěstí nezajímá, tak s ním nebudu zdržovat.