Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 8. 2024 11:08

Taky jsem manželce zadal změnu na exkluzivní, v SB to není vidět, to že změna proběhne je pouze v IB v detailech a nastavení účtu.

"Cenový program bude změněn od 1. dne následujícího měsíce na EXKLUZIVNÍ účet."

Podmínku pro vedení zdarma má splněnu dle podmínek příchozí platbou již teď v srpnu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 11:49

Exkluzivní účet bude mít až od 1.9., takže podmínku příjmu pro bezplatné vedení účtu musí splnit v září (a pak v dalších měsících).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 1. 9. 2024 18:00

První měsíc se plnit podmínky nemusí - je tam doba na "rozkoukání" podle bankéře.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 1. 9. 2024 18:37

Tak podle bankéře jsem to měl já, manželce jsem to měnil sám, v SB.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod tulum 2. 9. 2024 07:06

Nezkoušel někdo si o minutovou půjčku zažádat dokonce dvakrát v rychlém sledu?
Mně se stále nabízí (nová) žádost i přesto, že již jednu aktuálně čerpám.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pafes 2. 9. 2024 08:18

pafes píše:Zdá se, že nelze zvolit přesné datum předčasného splacení půjčky. V IB lze požádat o předčasné splacení půjčky, zpracování žádosti standardně trvá několik pracovních dní a prý pošlou vyčíslení, kde bude i datum zřejmě dle toho, jak se jim v nejkratší možné době povede žádost zpracovat - aspoň tak mi to sdělila virtuální RAIA na chatu.

Na telefonní podpoře lze zvolit termín předčasného splacení půjčky, tvrdila, že lze i v IB, pak připustila, že tam to asi zatím nejde.
pafes
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 9. 2024 08:30

Jde vám nastavit inteligentní spoření? Zkoušel jsem najít v IB i aplikaci ale bohužel jsem v detailech účtu nenašel.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 08:50

Jde to nastavit v IB. Klikneš na BÚ, pak na "Další detaily účtu" a pak na "Inteligentní spoření".
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 9. 2024 09:24

Díky už vidím
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jir.vesely 2. 9. 2024 09:25

No ale to inteligentní spoření zase tak inteligentní není, ne? Já to celou dobu nepoužívám proto, že to umí držet jenom nějakou nastavenou částku (pásmo) na BÚ. Inteligentní by podle mě bylo, kdybych si nastavil platbu řekněme na 20.9. a když to bude chtít poslat a zjistí, že tam je 0, tak to doplní přesně tu částku a pošle.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 09:39

Však tak jak to popisuješ, tak to funguje :-) Nastavíš si, že na BÚ chceš udržovat třeba jen 10Kč a když pak máš nějakou naplánovanou platbu, tak se ti potřebná částka automaticky převede ze SÚ na BÚ a platba se provede. Nefunguje to ale pro okamžité platby, jelikož to inteligentní spoření se provádí maximálně 1x za den.
Naposledy upravil Milos dne 2. 9. 2024 09:42, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 9. 2024 09:41

Jasně drží to jenom pásmo, ale já potřebuji aby mi odešla z běžného účtu splátka úvěru cca 25 tis takže jsem nastavil aby se na bú drželo pásmo 30 tis a to by snad fungovat mělo ne? Akorát nevím jak je to se spolehlivé?

-- 2. 9. 2024 10:44 --

Milos píše:Však tak jak to popisuješ, tak to funguje :-) Nastavíš si, že na BÚ chceš udržovat třeba jen 10Kč a když pak máš nějakou naplánovanou platbu, tak se ti potřebná částka automaticky převede ze SÚ na BÚ a platba se provede. Nefunguje to ale pro okamžité platby, jelikož to inteligentní spoření se provádí maximálně 1x za den.

počkej když si nastavíš aby ti to drželo 10 kč a máš naplánovaný TP za 100Kč tak ti to asi nedoplní ne? A nebo je to chytřejší než jsem myslel. :-)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 09:46

Pro provedení platby 25 tisíc nepotřebuješ na BÚ udržovat pásmo 30 tisíc. Klidně si spodní i horní částku nastav třeba jen na 100Kč. Když se pak bude mět realizovat platba 25 tisíc, tak se ze SÚ na BÚ automaticky převede 25tisíc, platba se provede a na BÚ zůstane 100Kč. Funguje to spolehlivě :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 9. 2024 09:49

No vida tak je to opravdu inteligentní spoření. :)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 10:05

Tak jsem přeci jen zašel na pobočku a účet si během chvilky založil. Působilo to na mě docela dobře.

Dokážu nějak zjistit celé číslo karty a CVV, když kartu ještě nemám fyzicky v ruce? V SB ani IB se k tomu nedokážu dopátrat.

Máte někdo zkušenosti s kreditkou RB Premium? Nedaří se mi dohledat, zda se výběry z bankomatu počítají do bezúročného období nebo ne. Jen vidím, že výběry pro RB Premium jsou bez poplatku.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka