Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod brumak 15. 10. 2024 18:27

Pár technických:

1. může tady někdo potvrdit, že 50k pro bezplatný exkluzivní účet bez problémů točí z vlastních účtů z jiných bank?

2. podařilo se ho založit online? Mě RB vždycky žene na pobočku, "nevíme proč, pravděpodobně proto, že už jste u nás účet měl".

3. ať už se založí online nebo na pobočce, přijde karta/karty ca. do týdne?

4. návštěvy salonků se počítají za kalendářní rok, nebo od založení, nebo "rolling year", nebo jak?

KB mě vytáčí s kreditkou a Credimax zase snižuje úrok na spořáku, tak bych to všechno loupnul do RB, ať je klid. Neni mi to úplně po chuti, když sponzorujou Putinovi válku, na druhou stranu nejsem asi zákazník, generující zisky :-)

Díky
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 15. 10. 2024 19:02

Ad 1) Příchozí platba z vlastního účtu v jiné bance stačí na splnění podmínky příjmu 50tisíc.
Ad 2) Účet lze založit online. Kdo ale už dříve měl v RB nějaký účet, tak u něj to obvykle online nejde.
Ad 3) Dodání karty trvá cca. týden. Nicméně obratem lze nahrát karta do mobilu a používat ji tak ihned k placení, aniž by člověk musel čekat na plastovou kartu.
Ad 4) Návštěvy salonků se počítají za kalendářní rok.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Suky. 15. 10. 2024 20:12

2. Mi to šlo online (běžný, spořící, debetky), přestože jsem byl migrovaný klient z Citi Life. Až tedy na KK, kvůli té jsem musel na pobočku, ačkoliv podpis byl přes aplikaci.
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwork 15. 10. 2024 20:12

Ad 2. - I když to nejde online jde to přes aplikaci/bankéře podpisem takže skoro online ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod obbr 15. 10. 2024 22:27

drkarel píše:K nepřesným úrokům: Je to přesně tak, jak předpokládal regin - počítají s 366 dny. Nicméně paní, se kterou jsem mluvil uznala, že by správně měli počítat s tím, co je v podmínkách, tedy s 365 dny. Jenže systém je nastaven jinak. :) Tak nevím, zda těch 5 korun stojí za reklamace (zjevně se to týká i ostatních měsíců).

Když se to sečte u všech klientů za celý rok, tak už to určitě udělá pěknou sumičku, co na tom ušetří. Mají štěstí, že sem nechodí novináři - kdyby se to totiž rozmázlo do prostoru, tak by z toho byla slušná kauzička :-D
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 16. 10. 2024 16:06

Ten rozdíl je 0,15 Kč denně (bez daně a z uložených 500.000 Kč). Takže za měsíc (30 dnů) to udělá 3,83 Kč i s daní. Za rok asi 46,67 Kč s daní. Ale jen v přestupný rok, takže v průměru asi 11,32 Kč ročně.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 16. 10. 2024 16:26

Tak on i termín připisování bonusového úroku neodpovídá standardním produktovým podmínkám:

2.2 Úrok vypočtený ze zůstatku spořicího Účtu je splatný k poslednímu dni příslušného kalendářního měsíce a Banka jej připisuje ve prospěch spořicího Účtu nebo ve prospěch Běžného Účtu uvedeného ve Smlouvě o vedení spořicího Účtu. Pro účely výpočtu úroku z Prostředků uložených na spořicím Účtu, který je možno vést bez ohledu na existenci konkrétního Víceměnového účtu, se strany dohodly, že každý kalendářní rok trvá tři sta šedesát pět (365) dnů.

Holt pro ten bonusový úrok používají jiné podmínky (jiný termín splatnosti, jiná délka roku) :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 10. 2024 16:42

To bych si nebyl úplně jist, termín splatnosti mají uveden na odkazu níže (v podstatě podmínky a dost možná je to i v nějakém dokumentu), počítání jinde než v podmínkách neřeší.
https://www.rb.cz/podpora/podminky-akci/bonusovy-urok
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 10. 2024 18:23

Přišel mi e-mail o drobném spoření.
https://www.rb.cz/osobni/ucty/sporici-u ... ne-sporeni

Nějak jsem nepochopil, jakou výhodu mi to přináší?

Jako, že mi ušetří práci s převody na spořicí účet??
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 10. 2024 18:37

Takova funkce pro hlupaky. Normalni clovek si to urcite neaktivuje.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod xls 16. 10. 2024 19:02

Nemáte zkušenost, že by po vás bankéř chtěl nějakou aktivitu? Po mě 3 platby kartou (otevřel jsem tam exkluzivní účet). Předtím jsem se díval, že to je podmínka pro lepší úročení spořáku (nevyužiju), ale že bych musel panáčkovat kvůli bú jsem si nevšiml.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 10. 2024 19:34

Ne, ja ani zadnou debetni kartu k Exkluzivnimu uctu nemam. Ale mam 3 kreditky RB a takovych 20 az 30 plateb kreditkama RB mesicne bez nuceni udelam, protoze ty kreditky davaji bonusy za platby.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 16. 10. 2024 19:43

xls píše:Nemáte zkušenost, že by po vás bankéř chtěl nějakou aktivitu? Po mě 3 platby kartou (otevřel jsem tam exkluzivní účet). Předtím jsem se díval, že to je podmínka pro lepší úročení spořáku (nevyužiju), ale že bych musel panáčkovat kvůli bú jsem si nevšiml.

A důvod té požadované aktivity ti neřekl?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 17. 10. 2024 05:02

Žádal jsem, že jestli je to nějaká povinnost, které jsem se nevšiml, tak ať mi ji pošle. Ale že prý to nejde, že to je tajné. Možná jen proaktivně otravují.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod smartguy 17. 10. 2024 06:08

Milos píše:
xls píše:Nemáte zkušenost, že by po vás bankéř chtěl nějakou aktivitu? Po mě 3 platby kartou (otevřel jsem tam exkluzivní účet). Předtím jsem se díval, že to je podmínka pro lepší úročení spořáku (nevyužiju), ale že bych musel panáčkovat kvůli bú jsem si nevšiml.

A důvod té požadované aktivity ti neřekl?

Ano, je to podmínkou pro bankéře, aby z toho účtu měl body do svého obchodního plánu. Takhle mi volala bankéřka, když jsem si založil firemní účet, že potřebuje abych si tam do konce měsíce poslal alespoň 15 tis. Kč, klidně jenom tam a zpět. A když jsem jí řekl, že to nebudu realizovat, tak okamžitě zavěsila. Asi z toho pak nemá nic :D

U osobních účtů je pak důležité, zda je účet založený s mobilitou. Je tam velký rozdíl z hlediska motivace pro bankéře. Samotný účet je za 10 bodů a s mobilitou myslím za 80. Ale když účet není aktivní, tak z toho mají asi taky nulu. Chudáci. Pobočkovou síť tam má na starosti asi nějakej rakouskej soudruh z Ruska :D
smartguy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka