Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 10. 2024 06:09

xls: Jo, podobně otravovali manželku (myslím, že s příjmem). Zjevně dostávají nějaké odměny za nové aktivní účty.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 17. 10. 2024 06:50

Tak příjem tam jako podmínka je, o tom žádná, s tím jsem počítal. Ale s těmi platbami otravuje víc bank, tak to mám napsaný jako úkol a uměle to plním, jen u té Rb jsem to neměl. V ČR stačí naklusat do Lidlu a nákup platit na automatické pokladně několika kartama po položkách, ale když jsem v zahraničí (a karty mají nepoužitelné kurzy jako Rb nebo ČSOB), tak jedině přes nějaké internetové platby. Banky jsou v požadování plnění nějakých nesmyslných činností fakt otravné.

Aspoň budu muset bankéře naučit, aby kdyžtak napsal mail a neotravoval telefonáty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 10. 2024 07:53

U jiného typu účtu, kde žádná podmínka není. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jenda_s 17. 10. 2024 08:09

když jsem kdysi zřizoval exkluzivní účet a k tomu kreditku premium, taky bankéře něco mlel o transakci na nové kreditce ideálně hned (obratem přišla jako virtuální do bankovnictví), prý aby se vyzkoušela funkčnost :-)

Podle mě to je jen o provizi bankéře, kterou bude mít jen za aktivní produkt, resp. použitý...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obbr 17. 10. 2024 10:05

regin píše:Ten rozdíl je 0,15 Kč denně (bez daně a z uložených 500.000 Kč). Takže za měsíc (30 dnů) to udělá 3,83 Kč i s daní. Za rok asi 46,67 Kč s daní. Ale jen v přestupný rok, takže v průměru asi 11,32 Kč ročně.

Jasně, ale když si to vynásobíš počtem klientů, tak se dostáváme na nějakých 60 000 000 za rok (cca 40 x 1 500 000). Jsou to samozřejmě velmi hrubé odhady, někteří mají v bance uloženo méně, někteří naopak více.
I tak to už je celkem slušná úspora pro banku. Kdyby se o to všichni přihlásili? - určitě by to zvládli, ale asi by to pro ně byla trochu čára přes rozpočet :D
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 17. 10. 2024 11:30

jenda_s píše:Podle mě to je jen o provizi bankéře, kterou bude mít jen za aktivní produkt, resp. použitý...

Třeba na tomto fóru je zvykem, že když má někdo z něčí aktivity provizi, tak se o ni s dotyčným rozdělí. Až mi ten bankéř zavolá, schválně se ho zeptám, kolik mi z té své provize pošle, pokud tam budu mít tu aktivitu. :-)
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 17. 10. 2024 14:04

Obdobna kauza byla pred lety (+- asi tak pred 15 roky) i v mBank.

Nekdo na pobocce tehdy pri zalozeni uctu (ucet zdarma a bez podminek) pozadoval po klientovi, aby do X dnu prevedl na ucet minimalne 2 tisice Kc (nebo neco podobneho). Pote co se to pak zacalo resit na mForu, tak vyplavalo na povrch, ze pro klienty zadna takova podminka neexistovala, ale bankeri meli provize jen pri splneni teto podminky navic.
Takze dany pracovnik na pobocce se neudrzel a lhal, ze je to podminka pro klienta.

Dle symptomu to vypada na obdobu i zde v RB ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod culti 17. 10. 2024 15:17

Taky potvrzuji, že jsem se nedávno setkal na pobočce s tím, že mi při zakládání dalšího běžného účtu říkala, že musím první 3 měsíce na tom účtu mít aktivitu. Prý si to bude hlídat a když to nebudu plnit, tak mi bude volat.
Já jí nakonec vyhověl, protože mi nejprve účet odmítala založit. Ale taky mi napadlo, že v tom bude něco jako bonus pro ní. Holt bankéři si kolikrát dokáží navymýšlet leccos, aby získali provizi.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 17. 10. 2024 15:24

Kdyz je k tomu motivuje zamestnavatel, tak neni chyba u zamestnancu.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 10. 2024 15:34

No ... tyhlety zoufale průhledné motivační pokusy jsou chyba zaměstnanců. Kdyby mě slušně požádal/a, možná bych vyhověl, ale lež mě fakt nemotivuje.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod brumak 17. 10. 2024 19:21

je tam aktuálně nějaký bonus za nový účet?

6x500 nedostanu (měl jsem tam účet na začátku 2023), tak nějaký doporučení? Zatím mám referenci od jednoho člověka, že to v appce nemá...
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kockopes 17. 10. 2024 19:34

pokud si objednám nyní debetku Mastercard (potřebuji na Zepp pay) místo Visy, kterou teď mám, na bývalý Equa účet je její vydání a vedení zdarma? Znamenalo by to pak, předpokládám, zrušit původní Visu. Má někdo zkušenosti?
kockopes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 17. 10. 2024 19:58

Zdarma lze mít k EQUA účtu pouze jednu kartu, druhá karta je za 65Kč měsíčně, viz. ceník https://www.rb.cz/attachments/ceniky/cenik-pi-2.pdf Případně by měla být zdarma ještě virtuální karta, ale ta asi nelze zřídit přes IB/SB.

brumak píše:je tam aktuálně nějaký bonus za nový účet?

6x500 nedostanu (měl jsem tam účet na začátku 2023), tak nějaký doporučení? Zatím mám referenci od jednoho člověka, že to v appce nemá...

Mohu ti poslat doporučení na založení nového účtu dle těchto pravidel https://www.rb.cz/attachments/pi/pravid ... ruceni.pdf Polovinu z odměny 1000Kč ti dám :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 18. 10. 2024 02:48

Hmm, RB ale i po zruseni uctu nechava aktivni IB a SB, to asi nevyhovuje tomu bodu, ze nesmi mit v dobe zalozeni uctu s RB zadnou smlouvu o bankovni sluzbe?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod smartguy 18. 10. 2024 07:36

drkarel píše:No ... tyhlety zoufale průhledné motivační pokusy jsou chyba zaměstnanců. Kdyby mě slušně požádal/a, možná bych vyhověl, ale lež mě fakt nemotivuje.

Hele, tady to je praktika, které je tlačena ze strany manažerů poboček. Oni potřebují plnit plán jako pobočka a zaměstnanec má povinnost, klidně i vlastní krví, k cílům pobočky přispět a splnit je za každou cenu. Jinak ho vykopnou.
smartguy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka