Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 07:56

Tak sorry už jsem našel a text se nezměnil. No nic napíšu dotaz a když tak nechám posunout o dva dny. Ale nechce se mi věřit že by to byli takoví vyčuránci.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 15. 11. 2024 08:00

bufalobil1 píše:Tak evidentně ty pravidla upravili....
Nemáte někdo uložené ty pravidla platné od 15.8. do 23.10. ??
Přílohy
Screenshot_20241115_080003_Adobe Acrobat.jpg
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 08:05

Už jsem našel ale díky. Takže opravdu podmínky krom data neupravili.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdeňour 15. 11. 2024 08:12

Zažádat o předčasné splacení můžete kdykoliv ale nikdo už vám neřekne aby jste získali vrácení úroků tak musíte provést tři řádné splátky a ne dvě.. proč asi.dejme tomu že zažádam po zaplacení třetí splátky.. a termín mi dají na splacení den před čtvrtou splatkou..budou po mě chtít úroky za čtvrtý měsíc které mi už nevrátí..
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mareka 15. 11. 2024 08:19

Já vidím v podmínkách ohledně termínů a související odměny tyto klíčové informace:

Získejte Odměnu, odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Odměna“).

Na Odměnu se můžete těšit, pokud splníte tyto podmínky:
- Minutová půjčka bude od jejího poskytnutí do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“) řádně a včas splácena v celé sjednané výši jistiny, úroků i případného sjednaného
poplatku za pojištění.
- Odměnu Vám poskytneme i v případě, že v Posuzovaném období Minutovou půjčku zcela nebo i částečně předčasně splatíte, provedete její refinancování nebo navýšení.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 11. 2024 08:30

No jasně. Nic nebrání splatit to druhý den po načerpání. Jen člověk nebude mít ty peníze tak dlouho k dispozici. Naopak, úroky se vrátí jen za období do úhrady 3. splátky, tj. za mě do dne předcházejícího dni 3. splátky. Pokud na konci dne, na který připadá 3. splátka, úvěr bude nadále nesplacený, tyto úroky už se nevrací.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 08:32

Právě ta poslední věta je pro mě nyní trochu nejasná ikdyž při požádání se mi zdála jasná:) .

"Odměnu Vám poskytneme i v případě, že v Posuzovaném období Minutovou půjčku zcela nebo i částečně předčasně splatíte, provedete její refinancování nebo navýšení."

Posuzované období beru od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky

Tedy pokud úplně splatím i po první splátce tak mám nárok na vyplacení odměny.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 11. 2024 08:45

Tato akce není o tom "půjčte si zadarmo na 3 měsíce", ale o "vemte si půjčku a úroky za první 3 měsíce vám vrátíme".
Čili podmínky jsou zcela jasné:
1) řádně splácíte celou předepsanou částku, nepřerušíte splacení, nejste v prodlení, atd. (a protože se to nevrací úderem 3. splátky, ale zpětně, je podmínkou, že se musí řádně splácet do konce měsíce následujícího po 3. splátce, kdy dojde k posouzení)
2) pokud předčasně splatíte půjčku a předtím řádně splácíte, je to ok, na odměnu máte nárok

Bufalobil1:
od jejího poskytnutí do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“)
-> toto je zcela jasné, pokud je 3. splátka v listopadu, je posuzované období do 31.12.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 08:59

Tak to si určitě nemyslím. Z podmínek vyplíva jen, že pokud splatíte v listopadu do 31.12. vám vyplatí odměnu. Ale to není posuzované období.

-- 15. 11. 2024 09:21 --

Za mě je to znovu jasné.
od jejího poskytnutí do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“)

jsem přehlédl tu definici posuzovaného období uprostřed textu protože na začátku je stejný text označený jako odměna

Čerpejte a když splatíte v Posuzovaném obdobím ( což je časový interval) vyplatíme vám odměnu(zaplacené úroky).
Neznamená to čerpejte a odměnu vám vyplatíme jedině tehdy, když zaplatíte 3 řádné splátky a předčasně splatíte na konci měsíce po 3. splátce, protože to je jediná situace, za které vám vyplatíme odměnu.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Dvorik 15. 11. 2024 11:02

Uz se to tady resilo 100x. Uroky vam vrati, i kdyz predcasne splatite, tecka.
Problemem je inteligentni sporeni, pokud mate nastaveno na: odvadejte nad 1 kc z hlavniho uctu na sporici. Takze se tam penize pro splaceni pujcky neudrzi.
Inteligentni sporeni nelze vypnout = nenasel jsem v IB jak.
Chtel jsem ho aspon prenastavit (zmenit castku, ci datum OD), ale maji tam bug, ze nejde kliknout na tlacitko Pokracovat.
Vysledek = proste tam neprevedu penize ke splaceni.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Heroinaction 15. 11. 2024 11:38

Děkuju za postřeh a potvrzuju - teď jsem testoval a změna částky inteligentního spoření nelze dotáhnout do konce, protože "Pokračovat" opravdu nelze prokliknout a potvrdit tak změnu částky. ALE povedlo se mi bez problémů inteligentní spoření zrušit a to s okamžitou účinností, takže by mělo stačit ho zrušit v den, kdy vkládáš kompletní částku na splacení na účet, druhý den by si to měli stáhnout a následně by mělo jít znovu obnovit inteligentní spoření.
Heroinaction
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 11:39

Souhlas, nemá smysl dál řešit.
IS vypneš bez problémů v IB Další detaily účtu. Změnit parametry jsem nezkoušel ale zrušit šlo bez problémů.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 11. 2024 11:48

Taky jsem přehlédl, to ustanovení u Minutové půjčky:
Na Odměnu se můžete těšit, pokud splníte tyto podmínky:
Minutová půjčka bude od jejího poskytnutí do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“) řádně a včas splácena v celé sjednané výši jistiny, úroků i případného sjednaného poplatku za pojištění.

Takže já začal čerpání 2.10.2024 a mám 3.splátku 2.1.2025, tak musím splatit do 31.1.2025, tak to budu mít skoro 4 měsíce na spořícím účtu a v XTB (zde jen 90 dnů) na asi 4% a 6%.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 15. 11. 2024 12:08

Pokud budeš takto postupovat získaš odměnu, odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Odměna“).
Zbytek jde za tebou ale dělej jak chceš :)
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zdeňour 15. 11. 2024 12:09

curvecardik3:teď je ale otázka zda musí skutečně proběhnout 3 řádné splátky aby vrátili úroky..v tom čtvrtém nám už úroky nevrátí takže na tom spořáku tam budou stejně ležet zadarmo..to samé mě teď řekli na infolince že musím udělat 3 splatku a až potom můžu požádat o splaceni s vrácením úroků..takze splaceni den pred 4 splatkou..tak já Teda nevím.. hlavně že mi bankéř na infolince při brání půjčky sám říkal že můžu klidně splatit po první splatce a vrátí mi úroky.. a tedka na infolince říkají něco jiného..
Zdeňour
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka