Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 7. 1. 2025 09:12

Taky jsem si té akce všiml... bude podstatné co a kdy je v registrech, žádost o RePůjčku mi přímo z registrů vytáhla co tam aktuálně mám a vybíral jsem co z toho chci refinancovat. Takže u nové půjčky bude chvíli trvat, než se v registru zobrazí... nevím, jestli by to šlo i bez toho registru...
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jantars 7. 1. 2025 15:43

Už podruhé za sebou cca během jednoho měsíce se mě na telefonu "zresetovalo" SB - myslím že napoprvé klíč teď je to přímo SB. Prostě chcete použít aplikaci a najednou jste ve stavu, že jste ji právě nainstalovali tzn od začátku = SMS, 2 doklady a ověření obličeje.

Nevíte někdo co to způsobuje a jak se toho vyvarovat?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 1. 2025 17:17

A co mas za mobil? Android nebo iOS? Na Androidu je to typicka situace po smazani dat aplikace. Mozna sis je smazal sam? Nebo mas nejaky zbytecny agresivni cistic systemu? Anebo ti odchazi pamet pristroje, bunky, kde byla umistene data aplikace, odesly.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod curvecardik3 7. 1. 2025 17:59

hannys85 píše:Rb ma ted akci slouceni pujcek s odmenou az 10 tisic kc. Pro nejvyssi odmenu je zapotrebi sloucit pujcky za alespon 250 tisic. Jelikoz samotnou odmenu pripisi nejpozdeji do 2 mesicu po nacerpani repujcky a nejdrive po uhrazeni prvni splatky, tak za na tom pujde urcite neco malo vydelat. Chci se zeptat, mate nekdo zkusenosti kdy nejdrive jde refinancovat nova pujcka? Mam plan, ze bych si vzal pujcku u CSOB a tu do mesice refinancoval k RB. CSOB by mela mit akci, ze kdyz se pujcka splati do mesice, tak vrati uroky. Ale i se zaplacenim uroku a prevedenim pod repujcku by se na tom dalo neco malo vydelat, ale pokud jde pujcla aloucit nejdrive po 2-3 mesicich od nacerpani, tak je to stejne nepouzitelne pro ty, co pujky aktualne nemaji..Leda ze by RB sloucila vlastni pujcku (kterou u nich nyni mam v ramci te akce vraceni uroku), napr. S kreditkou od mbank, coz ale asi nehrozi jelikoz v pravidlech maji zminku o externich zavazcich, ale kdo vi..

Raiffeisenbank si vyhrazuje právo smlouvu o RePůjčce po interním posouzení neuzavřít, nebo některý závazek z refinancování vyloučit.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 7. 1. 2025 18:18

Kdyz si vezmes Repujcku, tak oni ti pouze pujci penize. Nic k nim neprevadis.
Ty musis do 60 dni ten zavazek u jine banky splatit sam.
Otazka je, co to znamena u kreditky/kontokorentu/SkipPay....jestli splaceni nebo ukonceni.
Kazdopadne pujcit si 250tis. za 4,9% na 2 mesice a dostat za to 10tis. se urcite vyplati.
A kde jsi nasel, ze zdrojova/konsolidovana pujcka musi nejdrive bezet 2-3 mesice? To v podminkach neni.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 7. 1. 2025 19:00

aaaa píše:A co mas za mobil? Android nebo iOS? Na Androidu je to typicka situace po smazani dat aplikace. Mozna sis je smazal sam? Nebo mas nejaky zbytecny agresivni cistic systemu? Anebo ti odchazi pamet pristroje, bunky, kde byla umistene data aplikace, odesly.

IOS
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 7. 1. 2025 19:04

Dvorik píše:Kdyz si vezmes Repujcku, tak oni ti pouze pujci penize. Nic k nim neprevadis.
Ty musis do 60 dni ten zavazek u jine banky splatit sam.
Otazka je, co to znamena u kreditky/kontokorentu/SkipPay....jestli splaceni nebo ukonceni.
Kazdopadne pujcit si 250tis. za 4,9% na 2 mesice a dostat za to 10tis. se urcite vyplati.
A kde jsi nasel, ze zdrojova/konsolidovana pujcka musi nejdrive bezet 2-3 mesice? To v podminkach neni.

S tímto pravdu nemáte... přímo ve Smlouvě je přesně uvedený převedený závazek, včetně toho, že RB to zaplatí za Vás, případně že jste povinen to původnímu věřiteli sám oznámit.
Však taky při žádosti o RePůjčku to vypíše všechny závazky, kde se vybírá, který chci refinancovat a chtějí k tomu doložit smlouvu o úvěru...
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jantars 10. 1. 2025 17:42

Jen se ujišťuji, že pokud bude mít každý člen rodiny USD účet, tak že převody mezi těmito účty budou brány jako mezinárodní platby/platby v cizí měně a jako takové budou poměrně značně zpoplatněny (na rozdíl od bezplatných převodů CZK/EUR).......
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 12:33

Využívám funkci Inteligentní spoření. Když má být platba z BÚ (trvalá nebo jednorázová) provedena v pondělí, tak se mi peníze ze SÚ na BU převedou už v sobotu a nikoliv až v pondělí. Ručně tedy v sobotu převedu peníze z BÚ zpět na SÚ s tím, že v neděli opět proběhne automatický inteligentní převod ze SÚ na BÚ. Takže přes víkend dvakrát ručně posílám peníze z BÚ zpět na SÚ. Chová se vám Inteligentní spoření stejně?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pavelxcz 11. 1. 2025 12:41

Ano, chová se mi to úplně stejně. Takže pokud mám možnost, tak zadávám platbu s budoucí splatností až na úterý.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Libtard 11. 1. 2025 12:46

Mám nastaveno několik trvalých plateb na 11 což je dnes. Trvalé platby na jiný účet RB odešly na účty jiných bank nikoli. Předpokládám že se posunou až na pondělí. Na BÚ zůstaly tedy prostředky na provedení zbylých plateb. Teď čekám co se stane protože inteligentní spoření mám nastaveno 10/10 Kč. Převedou se automaticky zpět na spořící účet? Nebo budou čekat na BÚ do pondělí? A v pondělí se automaticky zase převedou na BÚ když trvalá platba byla automaticky posunutá? Jsem zvědavý co se stane.
Libtard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 13:23

Peníze se dnes sami nepřevedou zpět na SÚ, budou na BÚ čekat až do pondělí, kdy proběhnou ty posunuté platby do jiných bank.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Libtard 11. 1. 2025 15:50

Pak nechápu proč se při platbě v pondělí přesunují prostředky automaticky už v sobotu. Podle této logiky by měly prostředky na BÚ zůstat i v mém případě. Zvláštní no uvidím
Libtard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zedna1 11. 1. 2025 19:38

Banka (RB) začala sledovat uhlíkovou stopu klientů. Ne všem se to líbí
https://www.penize.cz/osobni-ucty/46296 ... se-to-libi
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bnone 12. 1. 2025 08:55

Za měsíc 1 příchozí platba a jedna odchozí. Tím vyprodukováno prý 25kg CO2 :-D
Další měsíc 1 lek v lekárně 3.7kg CO2.
Člověk by se tomu zasmál, ale oni to jsou schopni časem i využít proti nám. Emisní povolenky na potraviny, zvláště prdící krávy.
Bnone
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka