Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 1. 2025 13:51

Zedna1 píše:Banka (RB) začala sledovat uhlíkovou stopu klientů. Ne všem se to líbí
https://www.penize.cz/osobni-ucty/46296 ... se-to-libi

Vybrání 2000 Kč z bankomatu - 0 kg.
Poslání 2000 Kč na Revolut - 3,6 kg. :lol: Revolut asi jede na dieselagregát.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 13. 1. 2025 14:03

U bankomatu RB si zatočíte klikou a je to bez emisí.

Možná by šly emise zredukovat následujícím postupem.
Vybrat částku z bankomatu RB.
Vložit je přes bankomat do jiné banky.
Kartou jiné banky poslat na Revolut.
A emise jsou nulové.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 1. 2025 14:22

Kdybych provozoval svou mobilní aplikaci a nedokázal bych vymyslet žádnou novou užitečnou funkci, ale zároveň bych chtěl budit zdání jako že se to rozvíjí, pak bych přidal nějakou úplnou blbost - např. Přehled uhlíkové stopy. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 13. 1. 2025 14:37

RB je rakouská banka. Stejně jako u spořky proto klade velký důraz na ESG. Někomu se to líbit bude, někomu ne. To je úplně normální.

U spořky tlačí na služební elektroauta. Už dávají jen EV. Až budou mít ve spořce nějaký workshop na samotě u lesa, navalí se tam 50 elektroaut a budou se u jednoho stojanu střídat více než 24 hodin s rozpisem po půl hodině, aby si je dobili a dojeli domů. :mrgreen:
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 13. 1. 2025 15:40

Ja mam cerny humor rad. Akorat je trochu problem, ze drivejsi relace Ceske Sody dnes nahradil medialni mainstream. Takze mne to uz moc k smichu neprijde. Vlastne ne, za Arijce by dnes Ctvrtnicka ukamenovali.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 13. 1. 2025 16:57

@saabik to má jediné řešení v této době. Žádný workshop na samotě u lesa.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 1. 2025 17:02

Mne pres leto RB blokovala OP do jakekoliv banky(treba jednu kacku), kolem tydnei, slo posilat jenom standardni(ze vzoru, ktere mam ulozene a predtim se bezne pouzivaly). Reklamace = interni zalezitost a OP jsou jenom benefit, na ktery neni pravni narok, nechteli zadne dokumentace(jsem myslel, jestli nepujde o AML)...Asi jsem je predtim nastval kompletnim presunem ze sporaku(opet ze vzoru) nekolik stovek tisic.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 13. 1. 2025 17:34

A nebyl to nahodou vikend?
Od posledni aktualizace mi to take obcas dela.
Kazdopadne staci poslat platbu bez pouziti vzoru a projde jako okamzita...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 1. 2025 18:48

Nn, pracovni dny.
Prichozi OP fungovaly. Posledni 2 OP byly statisice(bylo to vice nez 400k, proto rozdeleno na 2 platby) a po par dnech posilal "drobne" (tisice, stovky, desitky) vse slo standardne(cca tyden)
Naposledy upravil slavo963 dne 13. 1. 2025 18:50, celkově upraveno 1
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 13. 1. 2025 18:48

Syn odjíždí dlouhodobě do ciziny, logické je že mu zůstane pouze pas a občanku že si nechá doma v trezoru. Nechci se smířit s myšlenkou, že odletí i s občankou JENOM PROTO, že kdyby se mu podařilo ztratit přístup k RB klíči, tak že v rámci ověření musí ofotit dva platné doklady (má už jen pouze ISIC kartu ale ta na ověření předpokládám neplatí).
Nemáte někdo nějaký způsob jak tu občanku obejít? Třeba by si mohl ofotit pouze vytištěnou kopii....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 1. 2025 19:27

A nestačí mít ty doklady uložené jako fotky (přední a zadní strana) v mobilu? Většina systémů při žádosti o doklady pak obvykle nabízí možnost doklady buď vyfotit nebo nahrát.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 13. 1. 2025 22:33

saabik píše:RB je rakouská banka. Stejně jako u spořky proto klade velký důraz na ESG. Někomu se to líbit bude, někomu ne. To je úplně normální.

U spořky tlačí na služební elektroauta. Už dávají jen EV. Až budou mít ve spořce nějaký workshop na samotě u lesa, navalí se tam 50 elektroaut a budou se u jednoho stojanu střídat více než 24 hodin s rozpisem po půl hodině, aby si je dobili a dojeli domů. :mrgreen:

První odstavec - hurá, konečně to někdo pochopil! Ale pak čtu druhý a radost byla zjevně předčasná. :-\
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 14. 1. 2025 06:57

Ano, ta radost z likvidace ekonomiky takovými nesmysly je opravdu předčasná.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 14. 1. 2025 07:38

octaviampi píše:Ano, ta radost z likvidace ekonomiky takovými nesmysly je opravdu předčasná.

Tím spíše, ze USA pujde zcela opačným směrem, čímž se propast v ekonomické vykonosti obou kontinentu ještě prohloubi. Tak hlavně, ze budeme eko�‍♂️
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 14. 1. 2025 07:55

LaNov píše:
saabik píše:RB je rakouská banka. Stejně jako u spořky proto klade velký důraz na ESG. Někomu se to líbit bude, někomu ne. To je úplně normální.

První odstavec - hurá, konečně to někdo pochopil! Ale pak čtu druhý a radost byla zjevně předčasná. :-\

Nechtěl jsem ranit nikoho útokem na ESG cítění, toho si v práci užiju až až. Jen jsem reprodukoval slova zaměstnanců spořky. Mě to pobavilo, ale zřejmě je situace vážnější než se zdá...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka