Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 2. 2025 10:21

Tak jsem dnes zjistil, že mám benefit z práce vedení kreditky STYLE na rok zdarma.
Bohužel se to nedá již aplikovat na existující kartu, ale obnášelo by to zrušení stávající a zakládání nové.

Chci se zeptat zdejších kolenovrtů, jestli by do toho šli, nebo se na to vyprdli.
V podstatě to obnáší doplatit aktuální kartu, zažádat o zrušení a nemát tak možnost ji přes měsíc používat. Nevím co se stane s nastřádanými bonusy, které ještě nedosáhly 250 Kč - nejspíš propadnou.

Mně to přijde více starostí než úžitku, ale rád se zde zeptám.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 21. 2. 2025 10:55

no taky se muze stat, že ji nedostaneš
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod meme1255 21. 2. 2025 11:05

Ne. To se fakt nevyplatí.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Uzjsemtadyzas 21. 2. 2025 12:03

aaaa píše:Ja dohodl predcasne splaceni na stejny den, kdy mam platit treti mesicni splatku a ted si nejsem jist, jestli probehne i ta mesicni splatka, nebo pouze predcasne splaceni.
:hm

Já jsem hovorem na RB linku, slyšel tvrzení operátorky, že "předčasné úplné splacení půčky ani nejde zadat do systému ve stejný den 3. splátky, ani mě sw nepustí vyplnit ve stejný den", takže jsem byl nucen dát splacení na den předem. :D

Musel jsi obdržet od RB mail, s přesným souhrnem částek a data úplného splacení půjčky....
Uzjsemtadyzas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TnT2 21. 2. 2025 15:14

Já jsem si telefonátem na RB linku nechal bez problému nastavit předčasné splacení na den 3. splátky a ten den se strhla jak 3. splátka, tak celá zbylá vyčíslená částka potřebná ke splacení úvěru.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MP007 21. 2. 2025 17:16

Vím, že se to tu dřív řešilo, jen se mi to jednoduše nepodařilo najít. Pokud již mám BU a k němu chci založit Exkluzivní účet, jde to prostřednictvím IB? A v takovém případě bude účet aktivní až počátkem následujícího měsíce po založení? Někde tu bylo, že založením na pobočce je aktivní okamžitě a v IB od následujícího měsíce. Je to tak nebo si to s něčím pletu? Podmínka pro bezplatné vedení se plní měsíc předem, takže první měsíc není vyžadována? Děkuji.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 2. 2025 17:39

Uzjsemtadyzas píše:
aaaa píše:Ja dohodl predcasne splaceni na stejny den, kdy mam platit treti mesicni splatku a ted si nejsem jist, jestli probehne i ta mesicni splatka, nebo pouze predcasne splaceni.
:hm

Já jsem hovorem na RB linku, slyšel tvrzení operátorky, že "předčasné úplné splacení půčky ani nejde zadat do systému ve stejný den 3. splátky, ani mě sw nepustí vyplnit ve stejný den", takže jsem byl nucen dát splacení na den předem. :D

Musel jsi obdržet od RB mail, s přesným souhrnem částek a data úplného splacení půjčky....

Jo prisel email s udaji a opravdu nastavili predcasne splaceni uveru na den treti splatky. Ale o tom, ze ten den presto probehne i ta treti mesicni splatka, pomlceli, takze bych malem nechal na uctu nedostatek penez, strhla by se treti mesicni splatka a predcasne splaceni uveru by jiz neprobehlo pro nedostatek financnich prostredku. Predpokladal jsem zprvu mylne, ze treti mesicni splatku zahrnou rovnou do predcasneho splaceni uveru, kdyz je to ve stejny den.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 21. 2. 2025 18:57

MP007 píše:Vím, že se to tu dřív řešilo, jen se mi to jednoduše nepodařilo najít. Pokud již mám BU a k němu chci založit Exkluzivní účet, jde to prostřednictvím IB? A v takovém případě bude účet aktivní až počátkem následujícího měsíce po založení? Někde tu bylo, že založením na pobočce je aktivní okamžitě a v IB od následujícího měsíce. Je to tak nebo si to s něčím pletu? Podmínka pro bezplatné vedení se plní měsíc předem, takže první měsíc není vyžadována? Děkuji.

V RB lze normálně mít dva BÚ, takže přes IB/SB si můžeš založit Exkluzivní účet jako svůj druhý BÚ, aktivní bude hned po založení. To, že Exkluzivní účet je aktivní až od nového měsíce se týká situace, když stávající BÚ měníš na Exkluzivní účet.
V prvním měsíci by mělo být vedení Exkluzivního účtu zdarma bez plnění podmínek. Jinak se podmínka plní vždy v aktuálním měsíci, ale vyhodnocuje se a případný poplatek se účtuje až následující měsíc, vysvětleno je to například zde viewtopic.php?p=13747648#p13747648
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 21. 2. 2025 21:42

Co je lepsi za kartu k Exkluzivnimu uctu? Visa nebo Mastercard? Do LoungeKey jdou pridat obe ze?
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 2. 2025 22:27

K Exkluzivnímu účtu můžeš mít zdarma obě karty, VISA i MC.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Uzjsemtadyzas 21. 2. 2025 22:36

Nu proto mi operatorka nastavila predcasne splaceni den před 3. splátkou. Možná štrozok přesunu těsně po půlnoci, at se ještě úročí. Banka je velmi solidní a nepodlehla pseudosankčním manipulacím kolektivního Západu na ničení hlavně sama sebe.....*:x ))) Už proto ji mám jako hlavní banku nejen já a všude s úspěchem doporučuji.
Uzjsemtadyzas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 2. 2025 04:53

Je to nutkavá potřeba,co, Indiáne? Moc dlouho nevydržíš sem necpat svoje politické názory. Celý jeden příspěvek.
Naposledy upravil drkarel dne 22. 2. 2025 13:05, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Klasáček 22. 2. 2025 07:11

Ahoj, mohu tedy mít dva exkluzivní účty a ke každému z nich dvě zlaté karty? Jak se pak řeší bonusový úrok - musím mít počet plateb pro každý z účtů? Děkuji!
Klasáček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavelxcz 22. 2. 2025 08:52

Jak se dá otevřít druhý běžný (exkluzivní) účet? Musí se na pobočku?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 22. 2. 2025 11:19

@pavelxcz: Nabídku na založení druhého BÚ účtu bys měl mít normálně v IB/SB.

@Klasáček: Ano můžeš. Podmínka aktivity (3 platby kartou) pro získání bonusového úroku na dvou Bonusových SÚ stačí splnit jen jednou. Stačí provést 1 x 3 platby kartou, nemusíš provádět 2 x 3 platby kartou.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka