Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 3. 4. 2025 17:52

Prosím vás kolegové, podmínky čtu ale asi nerozumím dobře - RB jsem měl delší dobu jako neaktivní pasivní účet, pokud dnes zaplatím 5x kartou, od kdy budu mít aktivní bonusový spořící účet se 4%, tedy kdy tam mohu poslat nějakou částku aby se úročila čtyřmi procenty?
Díky.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 3. 4. 2025 17:55

Od 1.4.. V RB se platí v daném měsíci, ne měsíc dopředu.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jantars 3. 4. 2025 17:56

V SB mě docela dostává RB směnárna - pod kurzovním lístkem záložka RB směnárna a na ní tlačítko "Zapnout RB směnárnu", což evokuje že je vypnutá. Paráda říkám si, klikat na něj nebudu tím bych ji aktivoval a zbytečně zaplatil.... Jenže pravý stav RB směnárny je vidět až po prokliku, neboli za tlačítkem "Zapnout RB směnárnu" se může schovávat stav "aktivní".
Docela by mě zajíma jestli to je bug or feature....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ota987 3. 4. 2025 18:21

Stačí 3 platby. Úročí se od prvního dne v daném měsíci, kdy jsi splnil podmínky.
Ota987
Kolemjdoucí

Tento příspěvek byl odstraněn.
outlier

ddaveid

outlier

Odeslat příspěvekod lena.kas 7. 4. 2025 09:27

lena.kas píše:Zrušila jsem u RB účet a stále se mi daří dostat do Smartbankingu. Čekala bych, že už mě to nepustí? Nevíte někdo, proč se to děje?

aaaa píše:To je naopak standardni. A zrusenim produktu nezrusis ani bankovni identitu, do ktere autorizujes prihlaseni predpokladam prave pres tu appku.

Přesně, přes to, že jsem je loni žádal o zrušení účtu včetně všech poskytovaných služeb a ukončení rámcové smlouvy, tedy i tímto o ukončení dalšího zpracování mých osobních údajů.. poslali mi na mail jen standardní žádost k potvrzení zrušení účtu.. vyplnil jsem, poslal..
Poté jsem jim kvůli tomu volal ještě dvakrát, po 6 týdnech, pak po 3 měsících.. pokaždé jen postoupíme to ať se to zprocesuje.. prý to občas trvá déle.. po čtyřech měsících už mi přihlášení nešlo.. potvrzení o ukončení rámcové smlouvy neposlali...třeba jen zrušili bankovnictví.. nevím.. když jsem znovu zakládal v aktuálně probíhající akci, závěrem mi oznámili, že v mém případě je možné žádost dokončit pouze na pobočce.. tam vše hotové za 5minut... prý protože žádost byla rozpracovaná online...

Nakonec jsem jim napsala mail, proč tomu tak je. Přišlo mi toto: "po zrušení běžného účtu jsou nějakou dobu ještě přístupy do bankovnictví aktivní, pak se deaktivují." Rovněž, že bude zadán požadavek na deaktivaci. Za týden mi došla potvrzovací SMS. (ale co je nějaká doba??)
lena.kas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saabik 7. 4. 2025 09:38

To jsou starosti, šťastná žena...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dann.b 8. 4. 2025 14:24

Jak je to prosím s bonusovými spořícími účty, co jsem pochopil, můžu mít dva k dvěma běžným účtům. Ty běžné účty musí být každý jiný? Nebo lze mít například dva Chytré?
A druhý dotaz, pro splnění podmínky Exkluzivního účtu musí na účet dorazit platba od zaměstnavatele, nebo postačí i platba z mého účtu z jiné banky?
Děkuji
Dann.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mate59 8. 4. 2025 15:14

Ke každému účtu jen jeden bonusový, stačí mít 1,5mio.depozit nebo si poslat peníze ze svého účtu u jiné Můžeš mít.např. i dva Exkluzivní.K nim je lepší spořák.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 8. 4. 2025 15:18

Prosím dotaz,
už máte připsané úroky na spořících ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 8. 4. 2025 15:20

Tenhle měsíc to bylo stejné jako pokaždé: připsání bonusového úroku 4. den v měsíci 23:59, ale notifikace až 5.den.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 8. 4. 2025 15:40

Tak u mě ještě né.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 8. 4. 2025 15:46

Potom porušili podmínky, ne? :shock:

Bonusový úrok vám připíšeme na účet, který jste si zvolili pro výplatu základní sazby, a to do 5. dne měsíce následujícího po měsíci, za který splníte Aktivitu.
technikus
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka