Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 4. 2025 15:40

Musíš ten spořicí účet změnit na bonusový, jde to snadno v aplikaci je u toho spořícího účtu v záložce úročení bublina "Další možnosti zhodnocení" a po rozkliknutí je tam Upravit úročení na tomto účtu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod pepisis 16. 4. 2025 15:48

Aha, tak na to bych neprisel. Diky
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brumak 17. 4. 2025 18:48

Milos píše:Pravidelně každý měsíc dobíjím Revolut pomocí kreditek RB Mall a RB Premium v částkách kolem 100tisíc. Včera mi dobití kreditkou RB Mall normálně prošlo a dobití kreditkou RB Premium bylo zamítnuto s informací „Vaše banka neumožňuje přidávání peněz do Revolutu s touto kartou“. Zkoušel jsem to přes GooglePay i napřímo kartou a pokaždé stejný výsledek. Zavolal jsem tedy do RB, kde jsem se dozvěděl, že pro dobíjení Revolutu mají nově nastaven denní limit 50000Kč, protože Revolut je často využíván při podvodech, jelikož platby do Revolutu prý nejdou dohledat. Požádal jsem tedy, aby mi limit pro Revolut zrušili, což ale trvá minimálně jeden den. Včera jsem tedy kreditkou RB Premium dobil Revolut částkou jen 50000Kč, dnes zbývající částkou 49000Kč a příští měsíc budu doufat, že mi omezení na 50000Kč skutečně zrušili (zatím mi totiž ohledně toho nepřišla z RB žádná potvrzující informace).

super vědět...nabízí se otázka, na kterou nemusíš odpovídat (nebo v SZ třeba):-)

Z Revolutu to točíš někam dál, nebo poctivě směňuješ? Pokud platí první varianta, jak dlouho to tak funguje, a jim to nevadí?
brumak
Návštěvník

Tento příspěvek byl odstraněn.
Vasek06

Odeslat příspěvekod davsopl 18. 4. 2025 14:49

Raiffeisen Bank International couvá, z Ruska už odcházet nechce

Zdroj:
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... e-40517969
davsopl
Nadšenec

aaaa

Odeslat příspěvekod Milos 18. 4. 2025 16:05

brumak píše:
Milos píše:Pravidelně každý měsíc dobíjím Revolut pomocí kreditek RB Mall a RB Premium v částkách kolem 100tisíc. Včera mi dobití kreditkou RB Mall normálně prošlo a dobití kreditkou RB Premium bylo zamítnuto s informací „Vaše banka neumožňuje přidávání peněz do Revolutu s touto kartou“. Zkoušel jsem to přes GooglePay i napřímo kartou a pokaždé stejný výsledek. Zavolal jsem tedy do RB, kde jsem se dozvěděl, že pro dobíjení Revolutu mají nově nastaven denní limit 50000Kč, protože Revolut je často využíván při podvodech, jelikož platby do Revolutu prý nejdou dohledat. Požádal jsem tedy, aby mi limit pro Revolut zrušili, což ale trvá minimálně jeden den. Včera jsem tedy kreditkou RB Premium dobil Revolut částkou jen 50000Kč, dnes zbývající částkou 49000Kč a příští měsíc budu doufat, že mi omezení na 50000Kč skutečně zrušili (zatím mi totiž ohledně toho nepřišla z RB žádná potvrzující informace).

super vědět...nabízí se otázka, na kterou nemusíš odpovídat (nebo v SZ třeba):-)

Z Revolutu to točíš někam dál, nebo poctivě směňuješ? Pokud platí první varianta, jak dlouho to tak funguje, a jim to nevadí?

Dobíjím Revolut pomocí několika KK a následně zaplatím jednu velkou dobírku ČP (490000Kč) pomocí Revolut karty. Vedle toho používám Revolut k pár normálním platbám (8000Kč) a směnám (5000Kč). Toto dělám každý měsíc už několik let a Revolut s tím nemá žádný problém :-)

Jinak včera mi z RB přišla SMS zpráva s potvrzením o zrušení limitu pro dobíjení Revolutu:
Vazeny kliente, na zaklade Vaseho pozadavku Vas informujeme, ze karta byla pridana na prislusny WL - trn by melo byt mozne realizovat bez omezeni. Vase Raiffeisenbank.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 18. 4. 2025 18:29

Pouzivate nekdo Inteligentni sporeni, ktere prevadi automaticky castky sporak <-> bezny?
Na beznym mam nekolik trvalych plateb (napr. s odeslanim v utery 22.4.)
To jejich blbe inteligentni sporeni uz posila ve ctvrtek 17.4. penize ze sporaku na bezny, aby tam 22.4. byly (zbytecne prichazim o uroky za 4 nepracovni dny).
Pokud ale poslu 19.4. v sobotu penize na bezny ucet RB z jin banky, tak je i o vikendu bez problemu v nedeli 20.4. prevede spravne na sporak.
To mi hlava nebere.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 18. 4. 2025 18:49

Pro banku je ale vyhodnejsi, kdyz to posle uz ve ctvrtek 17.4. ;-)
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Stroopwafel 19. 4. 2025 00:16

Nevěděl jsem, že je to možné. Takže bezúročné období 55 dní stále platí s Revolut top-up?
Stroopwafel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavelxcz 19. 4. 2025 07:19

Toto je bohužel "vlastnost" inteligentního spoření. Pokud se má platba odeslat v pondělí, tak se na běžný účet převede už v pátek. Teď se do toho namotaly ještě velikonoční svátky, takže platby plánované na úterý se převedly už ve čtvrtek. Mají tyto situace bohužel nějak blbě naimplementované.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 19. 4. 2025 08:12

Jen se ujistím, že správně čtu podmínky cestovního pojištění u Zlaté karty RB: je pojištěno dítě do 26 let, ale jen když cestuje s držitelem karty
mareka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 4. 2025 08:43

Ano, u ČSOB může cestovat 1 další dospělá osoba + 3 děti do 21 let a držitel karty může sedět doma
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 4. 2025 08:50

@Dvorik: Jak už uvedl @pavelxcz, tak dle RB to není chyba ale je to "vlastnost" inteligentního spoření a RB nemá v plánu to nějak měnit. Když má být platba z BÚ (trvalá nebo jednorázová) provedena v pondělí, tak se peníze ze SÚ na BU převedou už v sobotu a nikoliv až v pondělí. Ručně tedy v sobotu převádím peníze z BÚ zpět na SÚ s tím, že v neděli opět proběhne automatický inteligentní převod ze SÚ na BÚ. Takže přes víkend dvakrát ručně posílám peníze z BÚ zpět na SÚ. Když do toho spadnou ještě svátky, tak o to je to horší :roll:

@Stroopwafel: Ano, dobíjení Revolutu spadá do bezúročného období.
Milos
Inventář

Jantars

Předchozí stránkaDalší stránka