Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 28. 5. 2025 17:59

Mne jde 3. exkluzivni ucet taky otevrit, ale zatim zadat nebudu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 28. 5. 2025 20:36

Jeste dotaz.

Je povinna plastova debetka k BU nebo si muzu zvolit pouze tu do mobilni penezenky?

Ne ze bych chtel setrit prirodu, ale …

Dikes.
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 28. 5. 2025 21:53

U prvního BÚ zřejmě nutnost, ale než plast přijde jde hned použít Google Pay či Apple Pay.
U dalších založených BÚ naopak fyz. karta ani virtuální není automaticky. Tam má význam eventuálně u BÚ Exluzivního pro ty salonky apod.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik3 28. 5. 2025 22:00

Jak lze tedy otevřít třetí exkluzivní účet? V aplikaci mi to nenabízí a na pobočce mi řekli, že maximálně mohu mít 2.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 28. 5. 2025 22:11

Oficiálně nelze.
Tudíž pokud se to nepodaří, není moc co reklamovat.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 5. 2025 05:24

curvecardik3 píše:Jak lze tedy otevřít třetí exkluzivní účet? V aplikaci mi to nenabízí a na pobočce mi řekli, že maximálně mohu mít 2.

Já si při zakládání stavebního spoření v pobočce RSTS založil 3. účet (Chytrý) a pak si v v IB změnil jeho tarif (na Exkluzivní)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 5. 2025 08:59

Treti exkluzivni ucet lze take zalozit u exEqua klientu, kterym zmigrovaly 3 ucty(CZK, USD a €).
4 muze mit, kdo byl pred migraci klientem RB(takze teoreticky ma 2xCZK, 1xUSD a 1x €).

Otazka je, do kdy to bude RB tolerovat a nezacne nadbytecne exkl. ucty vypovidat, kdyz se defakto bude vyuzivat stezi jeden a cerpat benefity ze vsech(salonky, pojisteni, sporaky). Proto 3. ucet zakladat nebudu, neni potreba na sebe upozornovat, byt hamty hamty a hlasite mlaskat(zejmena kdyz salonky mam take u CSOB(4x) a Erste Premier(8x) vc pojisteni). Kdo chce vsechno, nakonec nebude mit nic, vse s mirou ;-)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Alpha8520 29. 5. 2025 09:11

Mám asi naivní otázku, která pramení z mého celkového nepochopení komba BÚ/Spořící účet, kdy nechápu, proč se nemůže úročit rovnou zůstatek na BÚ a musím šaškovat s druhým účtem, ale to je asi na jinou, obecnou diskuzi.
Spíš se ptám, nemá RB nějakou možnost automatického převodu ze spořícího na běžný při platbě kartou? Nijak jsem to nezkoušel, ale předpokládám, že to asi nijak nepůjde.

Příklad - v únoru jsem přešel primárně na RB, kdy mi tam chodila výplata atd. Bohužel ta banka je tak nefunkční, že jsem po pár měsícíh RB opustil a založil George od ČS. Chci využívat spořící účet RB, ale docela mě děsí, že budu potřebovat něco zaplatit z těch peněz, co tam budou ležet a to bankovnictví bude mít zase jednu ze svých chvilek, kterých má přes den tak 10 a já se tam nedostanu, abych jak trubka přetáhl peníze nahoru na běžný účet. Nemůže to banka při platbě kartou dělat interně nějak sama?
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 5. 2025 09:21

Jenom pres rezervu, ale to muzou zbytecne penize lezet neurocene na BU. Nejsnazsi je asi zalozeni kontokorentu a pri debetu hned v samy den splatit a tim se vyhnout urokum.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 29. 5. 2025 09:26

Lze mít účty, spořáky u více bank a pokud zrovna trefíš výpadek či odstávku u RB, pošleš si okamžitou z jiného účtu /banky.
Dále lze nechat na BÚ nějakou minimální částku pro dané potřeby - nějakou tu tisícovku. Ta nebude sice úročena, ale vzhledem k eventuálnímu minimu na BÚ jde o haléře až jednotky korun za měsíc.

Osobně bych si ČS ani RB nezvolil jako hlavní banku. Troufám si říct, že menší banky jsou mnohem přehlednější, praktičtější, intuitivnější IB/SB a téměř bez výpadků či s minimem odstávek. Jsem spíš pro Partners Banku, Air Bank.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jirka.2 29. 5. 2025 09:37

Za jak dlouho od těch 3 plateb kartou se mi začne ten spořící účet úročit bonusovou sazbou? Včera jsem udělal 3 platby, mám je zaúčtované, ale když kliknu na SU tak tam mám napsáno že podmínky nesplněny, 0 ze 3 plateb a úrok bez bonusu
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpha8520 29. 5. 2025 09:40

Osobně jsem si prošel tímto jako kandidáty na účet:
Airbank, ČSOB, Maxbanka, KB a teď RB a ČS.

Airbank za mě tragická aplikace, která je sice funkční, ale prolezlá reklama skrz na skrz. Nepotřebuju, aby na mě po přihlášení blikalo upozornění na investice a co ještě od nich nemám. To samé ČSOB.
Maxbanka a RB věčně nefunguje bankovnictví.
KB ok, ale KB+ je spíš beta verze, tam to taky moc nefunguje.
S ČS zatím spokojenost. Bez reklam a aplikace svižná, bankovnictví zatím nemělo výpadek. Neměl jsem je rád, ale je vidět, že se posunuli.
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fijosh 29. 5. 2025 09:42

Jirka.2 píše:Za jak dlouho od těch 3 plateb kartou se mi začne ten spořící účet úročit bonusovou sazbou? Včera jsem udělal 3 platby, mám je zaúčtované, ale když kliknu na SU tak tam mám napsáno že podmínky nesplněny, 0 ze 3 plateb a úrok bez bonusu

Počítadlo plateb u spořicího účtu se aktualizuje po cca 2 dnech od zaúčtování plateb.
Na úročení to vliv nemá, dokud se ti platby zaúčtují nejpozději do 5. dne v následujícím měsíci (viz podmínky).
Už se to tu řešilo snad stokrát...
Naposledy upravil fijosh dne 29. 5. 2025 09:47, celkově upraveno 1
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpha8520 29. 5. 2025 09:45

Jirka.2 píše:Za jak dlouho od těch 3 plateb kartou se mi začne ten spořící účet úročit bonusovou sazbou? Včera jsem udělal 3 platby, mám je zaúčtované, ale když kliknu na SU tak tam mám napsáno že podmínky nesplněny, 0 ze 3 plateb a úrok bez bonusu

Zaúčtování trvá tak 3-5 dní. Úročí se celý měsíc, takže podmínky máš za květen splněny
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 29. 5. 2025 09:50

Radši budu mít reklamy u AiB, která je dle mých zkušeností velmi spolehlivá, funkční apod. než třeba ČS, u které mám od 2017 hypotéku a nikam se za mne neposunula. George je tragédie.

Ale ještě že je těch bank tolik a nechť si každý vybere tu, co mu vyhovuje.
technikus
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka