Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kalion 29. 4. 2013 19:31

Zajímalo by mě, jak funguje předschvalování finančních nabídek. Měl jsem na účtu mimo jiné předschválený debet. Když jsem na to klik a vyplnil všechny ty věci okolo, tak mi byl zamítnut.
Proč mi to nabízejí, když to nemyslí vážně?
kalion
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Franklin 29. 4. 2013 19:50

Toto se hodně řeší třeba v mBank na jejich žumpě. Jde o to, že předschválenou nabídku banka generuje jen na základě informací, které má ona sama, zatímco po odeslání žádosti se dívá do úvěrového registru (například BRKI, NRKI, Solus apod.) Z úvěrového registru se banka může dozvědět klíčové informace, které povedou k zamítnutí žádosti: například to, že sice všechno splácíš řádně, ale už máš tolik úvěrů, že neprojdeš skóringem. Anebo že jsi dlužník, který má (měl) závazky po splatnosti. Anebo naopak bance může vadit to, že jsi v minulosti žádný úvěr neměl. Banky mají nejrůznější kritéria při schvalování úvěrů.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod APman 30. 4. 2013 09:35

Mě by také více zajímal systém fugnování tohoto předschvalování. Jde mi především o to, že já v mobilní aplikaci ani internetovém bankovnictví žádné nabídky nemám (ani jsem neměl), zatímco přítelkyni neustále tlačí statisíce.
APman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 30. 4. 2013 10:23

V RB občas nějakou nabídku mám, za posledních cca 10 let jsem těchto nabídek využil asi ve 4 případech, nikdy jsem nemusel poskytovat další údaje o platu, bydlení,.... a vždycky jsem to dostal :-)
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 2. 5. 2013 08:31

Jak se v RB pracuje s pojistkami a nebo vytváří balancované portfolio:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o9fSU_H0v4
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod kidli 2. 5. 2013 11:20

Obrázek
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kalion 2. 5. 2013 19:21

No vida... Přibližuje se víc k masám
kalion
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 5. 2013 21:08

Hmm.. a pak ještě tu cenu za vedení opravit na 0,- KČ a bude to OK :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 2. 5. 2013 21:26

Si tak rikam, kdy asi zrusi eKonto Premium.....
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 5. 2013 21:42

filip893 píše:Jak se v RB pracuje s pojistkami a nebo vytváří balancované portfolio:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o9fSU_H0v4

mají to na salámu :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 2. 5. 2013 22:14

Nikoliv, chybi tam to nejdulezitejsi - okurka.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.adamek 3. 5. 2013 04:38

Si tak rikam, kdy asi zrusi eKonto Premium.....

Když jsem se na toto téma před pár dny bavil se svým osobním bankéřem, tak mi neurčitě odpověděl, že v této oblasti neplánují změny dříve, než na podzim.

Z toho jsem usoudil, že to přinejmenším zvažují, a ujistil jsem ho, že pokud eKonto Premium zruší, rozhodně jejich klientem nezůstanu. Platit 129 Kč měsíčně za něco, co nepotřebuju nebo můžu mít jinde zadarmo, a ještě si hlídat podmínky aktivního užívání určitě nehodlám.
petr.adamek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mariacek 14. 5. 2013 07:21

Tak ja doufam, ze to bude jako u vetsiny bank, tedy ze se eKonto Premium uz nenabizi ale stavajicim klientum zustane...
Mariacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 14. 5. 2013 09:10

To asi zůstane, ty ještě starší programy taky zůstaly celkem dlouho, spíš se bojím toho, že budoucí novinky pro něj nebudou dostupné nebo budou řádně osolené, to je oblíbená taktika jak donutit klienty přejít na nové tarify.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 24. 5. 2013 17:34

jak detekuju program který mám? V nastavení vidím jen "eKonto" a poplatky se neúčtují, kreditní obrat 25K mám.

A RB kreditka je pěkně nepřehledná, od výpisu počínaje přes transakce, nikde není vidět kurz a Transakce KK nejdou odfiltrovat ty již vyúčtované výpisem anebo zaúčtované - nepodarek.
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka