Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 1. 8. 2024 20:53

milanBrno: S nesmysly jsi začal ty přes zprávy. Nikde jsem netvrdil, že k jednomu BU můžeš mít více spořicích účtů stejného typu.
Tvrzení, že k jednomu BU můžeš mít jen 2 SU je blbost. Evidentně se v tom moc neorientuješ ani po 20 letech zkušeností s RB. Prosím, už mi do zpráv nepiš.

Milos: Tebou ztučněná věta platí jen pro 1 BU.

Já, asi na rozdíl od vás pánové, ty účty mám založené. A tedy mám pohled přímo z praxe. Ale nemíním tady nikoho přesvědčovat.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 8. 2024 21:10

Zase se vykrucujes misto uznani chyby...
Ze muzes mit k jednomu BU jen 2 SU uvadi primo RB. A kdyby to nebyla pravda, tak kvuli dalsim SU, ktere mi nesly zalozit, bych nezakladal dalsi BU
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2024 21:22

culti píše:milanBrno: S nesmysly jsi začal ty přes zprávy. Nikde jsem netvrdil, že k jednomu BU můžeš mít více spořicích účtů stejného typu.
Tvrzení, že k jednomu BU můžeš mít jen 2 SU je blbost. Evidentně se v tom moc neorientuješ ani po 20 letech zkušeností s RB. Prosím, už mi do zpráv nepiš.

Milos: Tebou ztučněná věta platí jen pro 1 BU.

Já, asi na rozdíl od vás pánové, ty účty mám založené. A tedy mám pohled přímo z praxe. Ale nemíním tady nikoho přesvědčovat.

Co vím, tak k jednomu BÚ lze mít skutečně maximálně dva různé SÚ. Souhlasím tedy s Milanem.

Když nelze mít k jednomu BÚ dva stejné SÚ a ty tvrdíš, že ta ztučněná věta se týká jednoho BÚ, tak to přece nějak nedává smysl a ta věta by byla zbytečná :hm
Když se oháníš praxí, tak ty už teď první den v měsíci máš splněné podmínky aktivity (tři platby kartou) pro srpen, zprocesované bankou a na všech Bonusových SÚ ti svítí bonusová sazba 4,5?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 8. 2024 22:47

PULPANM píše:
PULPANM píše:
Milos píše:Počítej s tím, že vedení toho Aktivního účtu zdarma nebude.

No tak to mne nezabije

update: tak zatím to vypadá, že na rok je zdarma i vedení účtu, je 17. a žádný poplatek mi stržen nebyl

Tak finální update- poplatek Kč 49 mi strhli dnes. Zdarma je tedy v této akci směnárna a zlatá debetní karta a cestovní pojištění.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 1. 8. 2024 22:53

Já jsem na jednom BÚ přešel na Exkluzivní konto, mám 3 bonusové spořáky ke 3 BÚ, a u všech spořáků mi to píše,že mám limit do 500k.
Takže 3x500.
Podle nových podmínek bych čekal 1500k + 2x0
A dost možná to vypadá, že to nakonec bude 1500k + 2x500k

Padlo tu info, že se to za pár dní v apce srovná.

Teď teda nevím, jestli mám 2x 500k přesunout na ten bonusový k exkluzivnímu účtu, nebo to můžu nechat jak to je a pak kdyžtak něco přihodit.

Přijde mi že bezpečné to bude přesunout.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2024 23:03

Jestli máš peníze na více Bonusových SÚ a platí-li nová pravidla bonusového úročení https://www.rb.cz/attachments/pi/sporen ... nameni.pdf účinná od 1.8.2024, tak bych doporučoval vznést přímý dotaz u RB, na jakém jednom konkrétním Bonusovém SÚ budeš mít přiznaný bonusový úrok. Aby ses pak za měsíc nedivil, že jsi neobdržel nějaké bonusové úroky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 8. 2024 09:05

Já to přesně tak udělal po chatu z SB a dostal jasnou odpověď.
Jen na jednom účru budu mít tu nejvyšší sazbu (4,5%) a na HITU už jen 3% i když mi stále svítí procenta 4,5
Další spořáky nemám
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 09:19

A je v tom nějaký systém či logika, na jakém Bonusovém účtu tu bonusovou sazbu nastaví? Například na tom, který byl založen jako první?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 8. 2024 11:32

Já mám přes chat potvrzeno, že Bonusový účet k exkluzivnímu má 1.5M limit a ostatní dva Bonusové účty (k BU na equa tarifu) mají 500t limit, vše 4,5%

Po výslovném dotazu na nové ustanovení (jestli mi někde nespadne limit/sazba) mi odpověděli, že se nic pro mě nemění.

Takže to zas bude co dotaz, to unikátní odpověď.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 8. 2024 12:04

Milos píše:A je v tom nějaký systém či logika, na jakém Bonusovém účtu tu bonusovou sazbu nastaví? Například na tom, který byl založen jako první?

No ja přešel na aktivní účet ( v akci ) a k tomu účtu mám sú se 4,5%
A pak mám ekonto komplet a spořící účet hit s bonusem a 3,5%
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2024 12:12

Máš tedy více Bonusových SÚ (k více běžným účtům) nebo máš jen jeden Bonusový SÚ a jeden SÚ Hit?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 8. 2024 13:15

To je jak za Rakouska-Uherska, čeká se na zaúčtování D+2 = 3 dny a tomu ještě další čas (so+ne), celkem 5 D !!
Bonusový úrok se připisuje do 5 dní (vč. so+ne), tj. do 5.8.
Pokud 3 platby za aktivitu proběhly až nakonci měsíce (např. 31.7.) tak Bonusový úrok se připisuje za 8 dní, tj. do 8.8.
=> čekání na MARII TEREZII nu checht!
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 8. 2024 13:22

Milos píše:Máš tedy více Bonusových SÚ (k více běžným účtům) nebo máš jen jeden Bonusový SÚ a jeden SÚ Hit?

Mám 2 bonusové sú k 2 bú, k Ekonto komplet a k aktivnímu účtu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 2. 8. 2024 14:53

už vidím nový 1.5M limit/4,5% v aplikaci u SÚ u exkluzivního účtu, který mi platí od 1.8. (včera stále hlásilo 500t)
ostatní dva Bonusové SÚ, co mám k dvěma dalším BÚ stále hlásí 4,5% do 500t

takže odpověď, co mám z chatu se zdá zatím OK.

Ladislav_2 píše:Já mám přes chat potvrzeno, že Bonusový účet k exkluzivnímu má 1.5M limit a ostatní dva Bonusové účty (k BU na equa tarifu) mají 500t limit, vše 4,5%

Po výslovném dotazu na nové ustanovení (jestli mi někde nespadne limit/sazba) mi odpověděli, že se nic pro mě nemění.

Takže to zas bude co dotaz, to unikátní odpověď.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 8. 2024 15:04

Já si ten chat uložil
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka