Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 2. 9. 2024 12:33

Teď jsem vyzkoušel tu jejich směnárnu. Je to za 39,- Kč a možnost směny do 40 tis. Kč. Řekněme pro případ, kdy potřebuju v zahraničí vybrat z bankomatu nebo zaplatit hodně USD, tak bez zohlednění toho poplatku oproti mB Svět MC na těch 40 tis. vydělám 80,- Kč, se zohledněním 40,-. Je to ale s tím, že u mB jsou ty prostředky v Kč a smění se přesně vybíraná/placená částka.

Když to tedy shrnu, je to funkce skoro na houby. Jednou jsem použil, dál bude lepší už ta mB a nebudu si komplikovat život, kurz prakticky stejný, ale bez omezení objemu a bez zbytečného přemýšlení. (Neuvažuji Revolut, která má sice lepší kurz, ale nízký limit na směnu a ještě menší na výběr, takže je pro vyšší částky nepoužitelná.)
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 12:55

pavelxcz píše:Ano, chápeš to správně. Naplánuješ platbu z BÚ a Inteligentní spoření automaticky převede potřebnou částku z SÚ. Funguje to naprosto spolehlivě, s tou o pár zpráv zpět popsanou výhradou, že pokud je platba naplánována na pondělí, tak se peníze ze spořícího účtu na běžný převedou už v noci z pátku na sobotu. Ale s tím se dá žít :-)

Děkuji za vyčerpávající vysvětlení :tleskani
Bylo zde už zmíněno, že to nefunguje na okamžité platby, ale co třeba trvalé příkazy. Když mám dejme tomu 14. každého měsíce naplánováno třeba 10 pravidelných plateb, tak to taky zafunguje?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 13:04

Funguje to spolehlivě na všechny plánované platby, ať už jsou trvalé nebo jednorázové. Nefunguje to ale na jednorázové platby (standardní, okamžité), které by se měly provést hned v den jejich zadání, jelikož ten automatický převod peněz ze SÚ na BÚ probíhá jen jednou denně brzy ráno (kolem druhé hodiny).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 9. 2024 13:40

Omylem jsem odeslal z Monety cca 180000 Kc na kreditni kartu RB misto na BU, jak to z kreditky nejrychleji vybrat bez poplatku? Rvlt?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 14:04

Případně dobírka ČP, ale to je pomalejší a za cenu 98Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 3. 9. 2024 06:51

aaaa píše:Omylem jsem odeslal z Monety cca 180000 Kc na kreditni kartu RB misto na BU, jak to z kreditky nejrychleji vybrat bez poplatku? Rvlt?

Nejrychleji to vybereš v bankomatu ČSOB. 180 000 Kč vybereš na jeden zátah za 49 Kč. Podle mě nejlepší volba.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 07:06

Dik. Poplatek za vyber hotovosti kreditkou RB je stejny u cizi i vlastni banky?

Zatim jsem zkusil rvlt, prosla pouze prvni platba 50000 Kc pres Google Pay, dalsi platby pres GP i naprimo uz zamita asi RB.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod kecinzer 3. 9. 2024 07:43

Sorry, beru zpět. Myslel jsem, že myslíš Moneta kreditku. z RB hotovost v bankomatu určitě nevybírej, nespadá to do bezúročného období. Pak jedině ta pošta, nebo nějak Revolut.
Ještě jednou se omlouvám za špatnou radu.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 9. 2024 07:52

To je divné do rvlt posílám z RB kreditky 150 tisic úplně v pohodě nemáš jen nastavený nízký limit pro internetové platby? A kartu máš přebitou? Mě se to stalo taky. Omylem jsem poslal 70 tis místo účtu na splátku kreditky u spořky, ale tam šel výběr z bankomatu ještě zadara a bezúročné období
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 08:51

V appce nevidim zadnou moznost nastaveni limitu u kreditky, mam v appce nastaven pouze denni limit na platby 2,5 milionu.

kecinzer píše:Sorry, beru zpět. Myslel jsem, že myslíš Moneta kreditku. z RB hotovost v bankomatu určitě nevybírej, nespadá to do bezúročného období. Pak jedině ta pošta, nebo nějak Revolut.
Ještě jednou se omlouvám za špatnou radu.

Karta je prebita, momentalne nad 130000 Kc, uverovy ramec pouze 10000 Kc, takze by to nemelo vadit, ze to nespada do bezurocneho obdobi, kdyz bych vybral v hotovosti z bankomatu jen 120000 Kc treba, ale koukam v ceniku, ze poplatek 3,5 % z vybirane castky, to bych se pekne prohnul.
:shock:
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod kecinzer 3. 9. 2024 09:11

No jak je to s tím, když je karta přebitá fakt netuším. Asi bych se zeptal na pobočce nebo na lince. Třeba ti ty prostředky nějak převedou zdarma.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 9. 2024 10:30

kecinzer píše:Třeba ti ty prostředky nějak převedou zdarma.

S tím bych sice nepočítal, ale v minulosti už RB různě překvapila (odpuštění úroků při omylu ve splátce ...). S přebitím je to možná různé. Mně na kartách (převedených z City a na ně navazujících) vždy přebíjet a platit více než rámec šlo, ale myslím, že tam je ještě kromě rámce limit. Tady ale pár lidí hlásilo, že jim více než rámec platit nejde.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 3. 9. 2024 12:02

Jinak ještě ohledně té akce 500 Kč po dobu 6 měsíců při založení nového účtu. Konečně jsem si rozklikl podmínky akce (https://www.rb.cz/attachments/podminky/ ... 082024.pdf).
1) Těch 10 plateb je vyhodnocováno až další měsíc od založení účtu (takže jsem se tento měsíc kartou oháněl zbytečně).
2) Platby je možné provádět i následně založenou kreditkou.
3) Tlačítko aktivovat u karty se objeví druhý den.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jichaj 3. 9. 2024 12:49

Tak po 2 dnech schvalování mi půjčí 800k za 13,4%...docela mazec
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 9. 2024 13:13

Hezká palba. Mě dali 1,2 za 7,9% nevím podle čeho to tahají?
Každopádně manželka netuší, že jsem si vzal tuhle půjčku. Asi by dostala psotník i když to plánuji do 3 měsíců vrátit :) . Jak je to vlastně možné že už není třeba žádat o souhlas manželky či manžela? Kdo za to ručí? Nikdy jsem si žádnou půjčku nebral, tak nemám moc zkušeností.
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka