Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrholecR 3. 9. 2024 14:38

Vím že u překlenovacích úvěrů se pořád posouvají limity, kolik si může vzít na sebe jenom jeden z manželů bez souhlasu druhého. Hypotéky myslím nejdou vzít jenom na jednoho, ve smlouvě musí být oba. U spotřebitelských úvěrů mám pocit, že právě vždycky platilo, že si to může vzít jenom jeden (když vychází příjmově) a druhý o tom vůbec nemusí vědět...
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 15:24

bufalobil1 píše:To je divné do rvlt posílám z RB kreditky 150 tisic úplně v pohodě nemáš jen nastavený nízký limit pro internetové platby? A kartu máš přebitou? Mě se to stalo taky. Omylem jsem poslal 70 tis místo účtu na splátku kreditky u spořky, ale tam šel výběr z bankomatu ještě zadara a bezúročné období

Jsem ted volal na infolinku RB, opravdu mi dobijeni rvlt zablokovala RB pry z bezpecnostnich duvodu, jine platby fungovaly. Na zaklade me zadosti to odblokuji a pak uz tam budou dalsi platby poustet. Pry mi prijde SMS potvrzeni, ze to uz odblokovali.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 17:06

Hmm, nejaka SMS z RB prisla, tak jsem to zase zkusil a stale dobijeni rvlt nefunguje, volam na infolinku RB a pry pozadavek zadan, ale vyrizeni takoveho pozadavku muze trvat az 5 dnu.
Tak jsem se zeptal na moznost prevodu penez z prebite kreditni karty a pry to jde a bez poplatku, tak jsem o to pozadal, ale pry to bude provedeno az do tri dnu, ne hned. No lepsi nez nic.
:D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 9. 2024 17:19

Tak ani SMS (tedy již dle názvu krátká zpráva) není pro Tebe dost krátká, aby sis ji přečetl. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 17:38

Ja ji cetl. Ale ten prvni operator rikal, to bude hned, za chvili prijde SMS, druhy rikal az 5 dnu.
:D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 9. 2024 18:19

Četl a neporozuměl?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 9. 2024 19:01

kecinzer píše:Jinak ještě ohledně té akce 500 Kč po dobu 6 měsíců při založení nového účtu. Konečně jsem si rozklikl podmínky akce (https://www.rb.cz/attachments/podminky/ ... 082024.pdf).
1) Těch 10 plateb je vyhodnocováno až další měsíc od založení účtu (takže jsem se tento měsíc kartou oháněl zbytečně).
2) Platby je možné provádět i následně založenou kreditkou.
3) Tlačítko aktivovat u karty se objeví druhý den.

Bod 3) ale v podmínkách akce nikde nevidím, pokud tím nemyslíš aktivaci plastové karty po jejím doručení.
Naposledy upravil MirekM. dne 3. 9. 2024 19:04, celkově upraveno 1
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod olousek 3. 9. 2024 20:12

V SB na odkaze uvedeném v dokumentu nic nemám...
olousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 9. 2024 21:17

Ja jo.

Obrázek
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod kecinzer 4. 9. 2024 08:23

MirekM. píše:
kecinzer píše:Jinak ještě ohledně té akce 500 Kč po dobu 6 měsíců při založení nového účtu. Konečně jsem si rozklikl podmínky akce (https://www.rb.cz/attachments/podminky/ ... 082024.pdf).
1) Těch 10 plateb je vyhodnocováno až další měsíc od založení účtu (takže jsem se tento měsíc kartou oháněl zbytečně).
2) Platby je možné provádět i následně založenou kreditkou.
3) Tlačítko aktivovat u karty se objeví druhý den.

Bod 3) ale v podmínkách akce nikde nevidím, pokud tím nemyslíš aktivaci plastové karty po jejím doručení.

Ano, myslím tím aktivaci plastové karty. Jinak je možné rovnou používat neaktivovanou třeba přes Apple Pay.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 9. 2024 09:28

Zdravím, mám dotaz k spořicímu bonusovému účtu RB. Založil jsem si ho k Chytrému účtu cca v půlce srpna (dle jejich nabídky úroků na září a zdejších info, že mSpoření mBank půjde níž), mám ho tedy celkem krátce, ale teď (ještě dnes 4.9.) se mi tam stále u něj v appce zobrazuje úrok "0,1% z možných 4,5%" a že mám splněno 0 ze 3 plateb kartou. Což tedy určitě neplatí, hned 1.9. jsem měl 3 platby mou RB Mall kreditkou (zaúčtované včera), což by mělo stačit - v tom srpnu po založení SÚ to také stačilo, když jsem to testoval, úrok po třech platbách stejnou kreditkou se hned druhý den zvedl, teď ale nic. Pro jistotu když to na ten úrok nezabralo jsem udělal včera ještě tři platby debetkou k tomu Chytrému účtu, ale stále nic, RB appka u SÚ tvrdošíjně trvá na tom, že splněných plateb je 0 a úrok tedy jen 0,1%.
Je toto normální? Mně nenormální přijde už to, že hned 1.9. úrok spadne na 0,1% a čeká to na splnění za září, takže pokud jim to trvá po platbách hned 1.9. tolik dní úrok zpět navýšit, tak jako není reálné první týden v každém měsíci na bonus úroků dosáhnout? Mně se to tak jeví a je to tedy hloupé, oproti systému třeba u Air Bank, kde pro bonusový úrok za září se berou platby kartou za srpen, tedy žádný úrokový pád k nule tam zkraje měsíce jako u RB není...
Naposledy upravil minarjo dne 4. 9. 2024 09:34, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 9. 2024 09:31

Snad uroci bonusovym urokem i ty prvni dny v mesici ne?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 9. 2024 09:32

Sotva, když tam mám 0,1% a čeká to na tři platby kartou, které dávno proběhly. Buď tam mají chybu, nebo pomalý systém ukazující lživě úrok jak za krále klacka - Air Bank toto (splnění 5 plateb pri lepší úrok další měsíc) umí vyhodnotit vteřinu po páté platbě, ne za dlouhé dny! Jinak zůstatek tam zatím mám v nižších desítkách tisíc Kč, tedy určitě ne nulový či nízký, při kterém bych ještě zobrazený úrok blízký nule chápal.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 4. 9. 2024 09:36

Ach jo, tohle se tu řešilo už asi stokrát...
viewtopic.php?p=13747532#p13747532
viewtopic.php?p=13765698#p13765698
viewtopic.php?p=13776822#p13776822
viewtopic.php?p=13775912#p13775912
...

Here we go again...
Provedené platby kartou se v tom počítadle u spořicího účtu projeví několik dnů po zaúčtování. Doslova hned nad tím je napsané, že se tady platby mohou zobrazovat se zpožděním.
Nehraje to roli, podstatné je to, že jsi platby v daném měsíci provedl.

Splnění podmínek na bonusovou sazbu se vyhodnocuje zpětně a bonusový úrok se samozřejmě počítá za celý měsíc. Viz:
https://www.rb.cz/attachments/pi/sporen ... nameni.pdf
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka