Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod curvecardik3 11. 10. 2024 18:29

V podmínkách nikde není, že u minutové půjčky musíš striktně dodržet 3 měsíce nebo více.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VVlasy 11. 10. 2024 21:41

Zdeňour píše:... takže nevím jak to máte ostatnía co vam nabulikovali.. nicméně ještě je čas protože akce netrvá tak dlouho..každopádně pokud si požádal o předčasné splacení tak dej prosím vědět zda ti ty úroky vrátili..

Nikdo mi nic nebulikoval, jasně že bankéři budou mlžit tak, aby na tom vydělali, asi stejně jako policie, porušil jste něco pane řidič? Povezte mi prosím co at to mám rovnou s doznáním…

Stačí si opravdu pořádně číst podmínky a nespoléhat se jen na lidi na fóru a slogany v reklamě, obzvlášť ne na komenty někde na síti.

Bod první (z podmínek akce)
- Minutová půjčka bude od jejího poskytnutí do konce měsíce následujícího po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (dále jen „Posuzované období“) řádně a včas splácena v celé sjednané výši jistiny, úroků i případného sjednaného poplatku za pojištění.

Bod další

- Odměnu Vám poskytneme i v případě, že v Posuzovaném období Minutovou půjčku zcela nebo i částečně předčasně splatíte, provedete její refinancování nebo navýšení.

Půjčka poskytnuta 25.8, první splatka např. 20.9, druhá 20.10, třetí 20.11, konec měsíce po 3. splátce je 30.11.

Posuzované období se rovná? Otázka za milion… (a to skoro doslova :-D )

25.8-30.11

Když na to aplikujeme druhý citovaný bod a znalost úvěrů a úroků tak je snad už všechno všem jasné.

A komu ne nebo se i přes to boji, tak je nejlepší rada to splatit co nejdřív a celé.
VVlasy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DrholecR 12. 10. 2024 00:16

Není náhodou konec měsíce následující po úhradě v pořadí 3. řádné splátky (Posuzované období) ve Vašem případě až prosinec, tedy až do 31.12.?

Každopádně také beru jako směrodatný druhý citovaný bod, takže půjčka se dá splatit kdykoliv a dostanu zpět zaplacené úroky do data předčasného splacení, max. do 3. pravidelné splátky.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomm001 12. 10. 2024 13:35

Ano, je to tak. Měsíc následující je vždy ten následující. Takže když třetí splátka proběhne v listopadu, tak konec následujícího měsíce po třetí splátce je prosinec. V prvním citovaném odstavci je navíc slovo "splácena" a nikoliv "splacena". Takže se to dá vyložit tak, že půjčka musí být ještě ve čtvrtém měsíci aktivní a musí být řádně "splácena". Takhle to možná pochopili i ti bankéři, co to teď prezentují na těch "facebokách". Takže to jsou přesně ty hvězdičky, o kterých jsme tu mluvili a teď neví nikdo nic.
Ale je všeobecně známo, že člověk, který si jde nějaký produkt sjednat a má ho nastudovaný, o něm ví více, než bankéř, který ho nabízí a ke kterému si ho jde sjednat. To se mi už několikrát stalo.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tulum 12. 10. 2024 15:08

Volal jsem nyní na infolinku RB ohledně minutové půjčky s tím, že mi týpek zcela jasně a bez váhání opakovaně potvrdil, že pokud se zažádá o splacení celé půjčky na den, který připadá na den třetí splátky, tak se využije akce na max. a nedojde k žádnému porušení podmínek a především se nemůže stát, že by klientovi byly naúčtované či nevrácené nějaké vzniklé úroky. Jen je potřeba myslet na to, že jeho kolegové mají na vyřízení žádosti o předčasné splacení tři pracovní dny.Stačí proto zavčas zavolat na infolinku a oni nastaví přesně to požadované datum kompletního splacení půjčky na datum třetí splátky.Ten den se následně napřed strhne z běžného účtu úrok a část jistiny a následně pak se strhne doplacení celé částky.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ondrej1 13. 10. 2024 15:18

V bankovnictví mi zmizely všechny říjnové transakce provedené kreditní kartou, čili je neaktuální zůstatek, běžný účet se zobrazuje správně. Předpokládám dozvuk updatu bankovnictví tento víkend, je na tom někdo podobně?
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 15:37

Já u kreditky RB Mall vidím všechny říjnové transakce v pořádku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomm001 13. 10. 2024 16:58

Mně se zase na kreditku nepřipsala splátka, kterou jsem poslal v den splatnosti, 10.10. To byl nemýlím-li se čtvrtek, takže to ani nebude případ, že by se to nezaúčtovalo kvůli víkendu. No můžou mi zkusit nauctovat úroky.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 17:26

A tu splátku KK stále ještě nemáš připsanou? RB totiž připisuje splátky KK i o víkendu. Z jaké banky jsi tu splátku posílal?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 13. 10. 2024 17:29

měli odstávku a nějak to asi uplne nenahodili, nejdřív mi to ukazovalo, že nemám žádný produkt a nyní mi to neaktualizuje KK anebo jsem zaplatil v Albertu offline
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomm001 13. 10. 2024 20:55

Ano, vůbec nebyla připsána. Teď jsem se díval a už tam je s datem 10.10., čili v den, kdy jsem ji zadal. Nevím, co trvalo 3 dny. V tomhle je nejlepší spořitelna, která má ke každé KK vedený vlastní účet a lze použít okamžitou platbu.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 10. 2024 03:17

Akorat ze ta CS nefunguje kazdy den od pulnoci do rana.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod curvecardik3 14. 10. 2024 09:26

tulum píše: ... Jen je potřeba myslet na to, že jeho kolegové mají na vyřízení žádosti o předčasné splacení tři pracovní dny.Stačí proto zavčas zavolat na infolinku a oni nastaví přesně to požadované datum kompletního splacení půjčky na datum třetí splátky....

A není možnost o to někde zažádat v internetovém bankovnictví? (Mam špatné zkušenosti s telefonními opertorkami, které dělají často chyby a člověk pak nemá dovolání.)
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej1 14. 10. 2024 09:40

Ondrej1 píše:V bankovnictví mi zmizely všechny říjnové transakce provedené kreditní kartou,..

Tak včera večer to tam ještě nebylo, dneska ráno je všechno v pořádku. Asi doběh updatu bankovnictví.
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdeňour 14. 10. 2024 10:14

Curvecardik3:V internetovém bankovnictví jde požádat o předčasné splacení ale ještě prý musí tuto žádost schválit a to prý trvá den,dva až tři.nejde tam zvilit den celkoveho splaceni a ani nevim zda by to slo pres infolinku zvolit presny den.Takze by si to musel zadat pár dní před třetí splatkou.Ted je ale otázka zda skutečně musi být provedena i třetí splátka aby si splnil ty jejich podmínky..
Zdeňour
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka