Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jir.vesely 30. 5. 2024 10:19

Jde mít dvě karty stejného typu na svoje jméno. Je potřeba na to udělat takový workaround. Jít do IB a tam zažádat o druhou kartu jakoby pro někoho jiného a vyplnit svoje údaje. Minimálně u Visa karet to šlo. Visa karty mají salonky úplně stejně - 4x na jednu kartu. Co se liší, tak Visa má salonek zdarma na T2 a Mastercard na T1 (+Vídeň a Bratislava). Takže tady bych zvažoval, co je lepší a uvažoval k tomu i další karty, co případně máš. Já standardní debetku rušil, abych si to vyřídil z gauče.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod doonio 30. 5. 2024 10:42

A nezkoušel jste využít ty 2 karty zvlášť v salónku, tzn. já projdu na jednu kartu, přítelkyně (s jiným jménem) by prošla na mojí druhou kartu. Budou řešit, že se jména neshodují?
Nebo je případně alternativa vydat druhou kartu na disponenta a uvést přítelkyni, je problém že to není manželka, ale jen přítelkyně? Tzn. bychom každý měli 4x vstupy pres LoungeKey a k tomu neomezeně v Praze/Vídni/Blavě?
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 5. 2024 12:19

Majitel účtu obecně může nechat vystavit dodatkovou platební kartu komukoliv, nemusí být v žádném příbuzenském vztahu. U RB si lze zažádat bez nějakých zasadních komplikací v IB.

Jinak si nemyslím, že zlatá debetní karta od RB poskytuje neomezené vstupy do jakéhokoliv salonku - obsahuje v ceně jen 4 vstupy za rok přes Lounge Key. V minulosti salonky MC (MC Praha, SkyLounge Vídeň, nebo Caproni Lounge v Bratislavě) poskytovali vstupy bez poplatku držitelům i "nižších" úrovní platebních karet MC (třeba World, kterou komukoliv vydávala zejména Citibank, nebo i Gold), ale tohle už provozované není - MC sama uvádí, že držitelé Gold platí za vstup 450 Kč: https://www.mujmastercard.cz/premium/le ... lonky.html. Vstup bez poplatku mají také držitelé vybraných karet kategorie World, ale musí to být explicitně uvedeno na stránkách vydavatele (banky si to můžou nasmlouvat), ale nic takového RB u Gold karty nezmiňuje: https://www.rb.cz/osobni/ucty/bezne-uct ... zivni-ucet, uvádí to ale u RB Premium, které je World: https://www.rb.cz/osobni/kreditni-karty ... rb-premium
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 30. 5. 2024 12:21

Podle mě, když uděláš přítelkyni jako disponenta k účtu, tak ji RB Gold Debit buď MC nebo Visa vydají,jen budeš platit 149 Kč/měsíc.

Jinak platí pro RB Gold Visa Debit: Zdarma 4 vstupy do letištních salonků Lounge Key. Dále můžete zdarma využít salonek FastTrack na letišti v Praze na Terminálu 2.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 30. 5. 2024 12:48

fremantle:
Karta Debit Mastercard Gold
Zdarma 4 vstupy do letištních salonků Lounge Key. Mimo to máte zdarma vstup do Mastercard Lounge na letišti v Praze na Terminálu 1. Na letišti ve Vídni můžete zdarma využít VIENNA Lounge na Terminálu 1, SKY Lounge na Terminálu 3 a v Bratislavě zase Caproni Lounge.

Karta Visa Gold a karta Business Gold Visa
Zdarma 4 vstupy do letištních salonků Lounge Key. Dále můžete zdarma využít salonek FastTrack na letišti v Praze na Terminálu 2 a s vámi až čtyři další osoby mohou do salonku za poplatek 500 Kč.

https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... lata-karta
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod d1vine 30. 5. 2024 13:32

Založil jsem si dnes exkluzivní účet a zažádal zatím o 1x MasterCard GOLD. Váhám, zda založit další zlatou debetku na mé jméno nebo na disponenta. Preferoval bych mít karty na své jméno..

Nevíte, jak to je s tou MasterCard? Lze pozvat hosta? Je to za poplatek (u VISA 500Kč/host) nebo se jen odečte vstup (já + host = 2 vstupy), takže to bude zdarma?

U VISA karty to mají alespoň pěkně napsané:
"až čtyři další osoby, které cestují s vámi, mohou do salonku za poplatek 500 Kč"
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 5. 2024 14:04

curvecardik3 píše:Podle mě, když uděláš přítelkyni jako disponenta k účtu, tak ji RB Gold Debit buď MC nebo Visa vydají,jen budeš platit 149 Kč/měsíc.

Podle mě držitel dodatkové karty být současně disponentem účtu nemusí (já ani dispoziční právo k účtu neuděloval). Též si nemyslím, že by měl být účtovaný poplatek jinému držiteli - službu vydání 2 zlatých karet poskytují k účtu - ze sazebníku nevyplývá ani nic jiné...

tmx643: Díky! Až k tomu linku jsem se nedopracoval, je ale dobré vědět, že zvýhodněný vstup do salonku MC může být poskytovaný i k MC Gold.

d1vine píše:Nevíte, jak to je s tou MasterCard? Lze pozvat hosta? Je to za poplatek (u VISA 500Kč/host) nebo se jen odečte vstup (já + host = 2 vstupy), takže to bude zdarma?

U VISA karty to mají alespoň pěkně napsané:
"až čtyři další osoby, které cestují s vámi, mohou do salonku za poplatek 500 Kč"

U Visa Gold se podle mě poplatek 500 Kč za hosta týká ale jen vstupu do Fast Track Lounge, obecně je vhodné využít toho, co karta poskytuje navíc (např. vstup do salonku MC bez odečtení vstupu z Lounge Key) a hosta si nechat odečíst z volného vstupu na Lounge Key, pokud to lze (ale zrovna Fast Track Lounge pravděpodobně LoungeKey nepřijímá, aspoň na stránkách mezi zvýhodněnými vstupy to uvedeno není: https://www.prg.aero/fasttrack-lounge a osobní zkušenost nemám)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.III 30. 5. 2024 15:31

Mám eKonto smart. Koukám, že v internetovém bankovnictví to na ten extra účet převést nejde. Takže jedině pobočka?
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 5. 2024 15:39

A v appce?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2024 15:54

@Jouda.III: Jestli Extra účtem myslíš Exkluzivní účet, tak ten přes IB/SB získat ani převést nelze. Někomu se to povedlo vyřešit přes telefon (s následným potvrzením změny přes IB/SB), případně musíš na pobočku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 5. 2024 16:05

Me to tedy pres appku nabizi zmenu tarifu z exkluzivniho na dva dalsi.

Obrázek
Naposledy upravil 123123123 dne 30. 5. 2024 16:12, celkově upraveno 1
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jouda.III 30. 5. 2024 16:12

Milos píše:@Jouda.III: Jestli Extra účtem myslíš Exkluzivní účet, tak ten přes IB/SB získat ani převést nelze. Někomu se to povedlo vyřešit přes telefon (s následným potvrzením změny přes IB/SB), případně musíš na pobočku.

Díky
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2024 16:12

@123123123: Dotaz byl ale na změnu obráceným směrem, @Jouda.III chce svůj stávající účet změnit na Exkluzivní účet. Nechce změnit Exkluzivní účet na nějaký jiný účet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 30. 5. 2024 16:13

Predpokladam, ze to jde obema smery.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jouda.III 30. 5. 2024 16:23

Evidentně nejde
Jouda.III
Návštěvník