Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FRENKY33 4. 7. 2024 20:39

To mi ani nerikejte. Nasypal jsem tam na zacatku mesice vetsi castku, platby kartou uz mam davno splnene ..a stejne mi to pise urok 0,1 a 0 plateb kartou.
Tak nevim jestli radsi nepresypu jinam...
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 7. 2024 20:46

Vydržte, vždycky se ty platby zobrazí trochu se zpožděním. Je začátek měsíce, je spoustu času.
Navíc podmínky jsou jasně dané, to by šlo reklamovat, kdyby jim to náhodou nefungovalo.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 7. 2024 20:58

Přijde mi, že ty počty plateb kartou a zobrazované úrokové sazby aktualizují v určitých dávkách, že to nedělají průběžně každý den. Někdy to trvá i týden od provedení platby, než se platba promítne do zobrazovaného počtu plateb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 7. 2024 21:15

Myslím, že jsem vlastně vždy viděl 0 nebo pak, že je splněno a to s RB kreditkou nedělám takové ty platby po 1 Kč, tu prostě běžně používám na nákupy, kterých většinou nedělám víc denně, mám Life.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Aldadol 5. 7. 2024 08:07

Já jsem si všiml, že to trvá několik dní (a v appce to i píší, že to trvá a má člověk koukat do historie pateb). A stalo se mi, že jsem viděl 2 platby a psalo to, že ještě 1 chybí. Jinak bonusový úrok by měli připsat do 5. dne následujícího měsíce, což je dnes. Otázka je,jestli to neposunou na pondělí...
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 7. 2024 08:17

Stojí vám tento ústav za popisované starosti? 5 % na SÚ je 5 %, ale ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Vasek06 5. 7. 2024 08:37

Jsem na tom stejně, 4 platby, normálně v obchodech, nevidím splněnu ani jednu. Odečteny jsou. Dost dobrý ústav.
Naposledy upravil Vasek06 dne 5. 7. 2024 08:38, celkově upraveno 1
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 5. 7. 2024 08:38

Jaké starosti? Žádné reálné starosti s tím nejsou, jen někteří rejpalové tady vytvářejí zbytečnou hysterii ohledně banalit...
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icdesoft 5. 7. 2024 08:42

Pánové si ty starosti způsobují zcela zbytečně sami svou netrpělivostí. Banka plní vše tak, jak deklaruje - slibuje, že bonusový úrok připíše do 5.dne následujícího měsíce a hle, je 5. a úrok za minulý měsíc tam je. Uvádí, že platby kartou jsou registrované se zpožděním - za pár dní tam určitě budou a do konce měsíce času víc než dost.
icdesoft
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasek06 5. 7. 2024 08:49

Pro ty kolemjdoucí a návštěvníky - u nás starších je tu nějaká historická zkušenost s bankami, aby bylo jasno.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 5. 7. 2024 08:58

Co programuju e-shopy, tak u platebních bran se v API rozlišuje "authorization" a "capture" a typicky je to stržení od obchodníka o pár dnů zpožděné. Předpokládám, že RB bere až "capture", samotná autorizace částky ji nemusí ve finále z účtu strhnout. Navíc, se tam dá zavolat přes API "refund", na to je až měsíc až tři (podle brány).
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 09:14

icdesoft píše:Pánové si ty starosti způsobují zcela zbytečně sami svou netrpělivostí. Banka plní vše tak, jak deklaruje - slibuje, že bonusový úrok připíše do 5.dne následujícího měsíce a hle, je 5. a úrok za minulý měsíc tam je. Uvádí, že platby kartou jsou registrované se zpožděním - za pár dní tam určitě budou a do konce měsíce času víc než dost.

Přesně tak, RB připisuje bonusové úroky zcela spolehlivě. A že se počet plateb kartou zobrazuje se zpožděním, to vůbec ničemu nevadí. Dříve tato funkce v SB nebyla vůbec a bonusové úročení také fungovalo spolehlivě :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod FRENKY33 5. 7. 2024 09:30

Tak to tam nemaji davat vubec a zbytecne nedelat zmatky. Ja si ty plaby kartou klidne v historii spocitam sam jako u jinych bank.
K cemu mi pak takova informace je, kdyz to ukazuje kraviny? (plky o zpozdeni neberu,... kdyz to neni schopno ukazovat aktualni stav...a to ani po tydnu od prvni zauctovane platby..., tak to tam nema co delat)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.III 5. 7. 2024 10:18

Můžu se zeptat, kde se to zobrazuje? Kartou RB platím pravidlně, ale jen tak pro kontrolu?
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 7. 2024 10:22

Tak mám info přímo z RB, že platby kartou je potřeba řešit KK a to se pak vztahuje na všechny SÚ. Pokud to řešíte DK, tak je potřeba mít DK ke každému BÚ na který je navázaný daný SÚ zvlášť.

Jinými slovy kreditka pokryje z pohledu plnění podmínky pro přiznání vyššího úroku všechny spořáky napříč účty, ale debetka ne.

Pak mi dorazilo info, že mám 2x bonusový SÚ, ale jeden do 1,5 a druhý do 500 tis. (netuším proč zrovna 500 tis.), tak čekám na odpověď jak dosáhnout toho, aby to bylo více.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka