Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 10:08

Dokud kartu neaktivuješ, tak její číslo nezjistíš. Můžeš si ji ale přidat do Google/Apple peněženky a ihned ji používat, aniž bys musel čekat na doručení plastové karty.

Výběry kreditkami RB nespadají do bezúročného období.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 2. 9. 2024 10:10

musíš jí mít aktivovanou a pak to uvidíš i v aplikaci
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 10:31

Díky za info, už jsem to o tom bezúročném období taky našel. Škoda.
Abych tu kartu aktivoval, tak ji musím mít fyzicky v ruce? Do Apple Pay ji na telefonu přidám, ale na Macu už to chce CVV a do Garmin Pay ji taky jen tak nepřidám.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 10:41

Aktivací karty potvrdíš, že jsi kartu v pořádku obdržel. Pokud ji tedy aktivuješ, aniž bys ji fyzicky měl a ona se cestou někde ztratí nebo ji někdo ukradne a použije, tak může vzniknout problém.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 2. 9. 2024 10:59

Milos píše:Pro provedení platby 25 tisíc nepotřebuješ na BÚ udržovat pásmo 30 tisíc. Klidně si spodní i horní částku nastav třeba jen na 100Kč. Když se pak bude mět realizovat platba 25 tisíc, tak se ze SÚ na BÚ automaticky převede 25tisíc, platba se provede a na BÚ zůstane 100Kč. Funguje to spolehlivě :-)

To řešíte prosím kvůli pravidelné měsíční splátce minutové půjčky ze spořáku? Respektive, zde to i k tomuto účelu použít?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 11:05

Milos píše:Aktivací karty potvrdíš, že jsi kartu v pořádku obdržel. Pokud ji tedy aktivuješ, aniž bys ji fyzicky měl a ona se cestou někde ztratí nebo ji někdo ukradne a použije, tak může vzniknout problém.

Jasné, tomu rozumím, ale já tam žádné tlačítko na aktivaci nemám. Nejspíš je tam nějaká ochrana a objeví se po nějakém čase.

A ještě dotaz ohledně SÚ. Už jsem provedl 3 platby kartou, ale stále vidím jen 0,1% úročení. Počítají se ty úroky i zpětně - když mi tam bonus naskočí třeba ve středu, tak jestli se to zúročí i za předchozí 2 dny.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jir.vesely 2. 9. 2024 11:12

tulum píše:
Milos píše:Pro provedení platby 25 tisíc nepotřebuješ na BÚ udržovat pásmo 30 tisíc. Klidně si spodní i horní částku nastav třeba jen na 100Kč. Když se pak bude mět realizovat platba 25 tisíc, tak se ze SÚ na BÚ automaticky převede 25tisíc, platba se provede a na BÚ zůstane 100Kč. Funguje to spolehlivě :-)

To řešíte prosím kvůli pravidelné měsíční splátce minutové půjčky ze spořáku? Respektive, zde to i k tomuto účelu použít?

No tak v tom případě beru zpátky a jdu používat! :) Ne kvůli splátkám půjčky, ale kreditkám. Nevyhovuje mi na to myslet (mít to v to-do) a dělat to růčo. Dokud jsem využíval jiné spořáky (Trinity, Moneta), tak to nebyl problém, ale tyhle neplatební, to je vopruz. Super, že u RB tím pádem není. Můžu se vrátit k tomu, že si všechny platby nastavím naráz v momentě, kdy mám všechny výpisy a je to.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod panPeněženka 2. 9. 2024 11:13

Ten bonusový úrok připíšou až toho 5., což? Nebo to dělají někdy dřív? :-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod meme1255 2. 9. 2024 11:16

jir.vesely píše:
tulum píše:

No tak v tom případě beru zpátky a jdu používat! :) Ne kvůli splátkám půjčky, ale kreditkám. Nevyhovuje mi na to myslet (mít to v to-do) a dělat to růčo. Dokud jsem využíval jiné spořáky (Trinity, Moneta), tak to nebyl problém, ale tyhle neplatební, to je vopruz. Super, že u RB tím pádem není. Můžu se vrátit k tomu, že si všechny platby nastavím naráz v momentě, kdy mám všechny výpisy a je to.

Má to jen jedinou chybičku, pokud platba je do jiné banky a datem spadá na sobotu, tak se již v sobotu převedou na účet peníze a platba odejde v pondělí (při odeslání zpět na účet se opět převede v neděli), takže se může při nepozornosti přijít o 2 dny úroků. Ale jinak to funguje fakt skvěle. :)
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod culti 2. 9. 2024 11:41

kecinzer: Ano, úroky se počítají i zpětně od začátku měsíce.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lungaj 2. 9. 2024 11:59

tulum píše:Nezkoušel někdo si o minutovou půjčku zažádat dokonce dvakrát v rychlém sledu?
Mně se stále nabízí (nová) žádost i přesto, že již jednu aktuálně čerpám.

Zajímavá otázka, také tuto (před)nabídku nadále vidím. Pravidla reklamní akce podle mne nezakazují její dvojí využití. Čili asi to chce vyzkoušet, jestli někomu projde schválení druhé minutové půjčky.
lungaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 12:05

Koukám, že SÚ funguje stejně jako u Partners, tedy že si z něj nenaplánuji budoucí platbu mimo RB.
Chápu to správně, že si stačí aktivovat inteligentní spoření a pak mohu naplánovat budoucí platbu z BÚ a když tam nebudou prostředky, samy se převedou z SÚ.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelxcz 2. 9. 2024 12:21

Ano, chápeš to správně. Naplánuješ platbu z BÚ a Inteligentní spoření automaticky převede potřebnou částku z SÚ. Funguje to naprosto spolehlivě, s tou o pár zpráv zpět popsanou výhradou, že pokud je platba naplánována na pondělí, tak se peníze ze spořícího účtu na běžný převedou už v noci z pátku na sobotu. Ale s tím se dá žít :-)
Naposledy upravil pavelxcz dne 2. 9. 2024 12:22, celkově upraveno 1
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 9. 2024 12:22

Ano, chápeš to správně.

EDIT: Pavel byl rychlejší...
Naposledy upravil Milos dne 2. 9. 2024 12:22, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 2. 9. 2024 12:22

lungaj píše:
tulum píše:Nezkoušel někdo si o minutovou půjčku zažádat dokonce dvakrát v rychlém sledu?
Mně se stále nabízí (nová) žádost i přesto, že již jednu aktuálně čerpám.

Zajímavá otázka, také tuto (před)nabídku nadále vidím. Pravidla reklamní akce podle mne nezakazují její dvojí využití. Čili asi to chce vyzkoušet, jestli někomu projde schválení druhé minutové půjčky.

Tak jsem to zkusil a při vyhodnocení mi to napsalo, že v současné době nemají pro mne vyhovující možnost nabídky a ať to zkusím zase za tři měsíce.
tulum
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka