Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 15. 11. 2024 12:18

Všude tam píší do .
To znamená nejpozději.

Já jsem zadal v IB jednorázové splacení, ale neprovedlo se to.
Tak nevím.

-- 15. 11. 2024 12:20 --

Možná to čeká na třetí splátku a pak se to splatí samo na základě mého, již zadaného příkazu.
Třetí splátku mám na začátek příštího týdne a peníze na BU tam také jsou.
Tak uvidím.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 11. 2024 12:43

Zdeňour píše:curvecardik3:teď je ale otázka zda musí skutečně proběhnout 3 řádné splátky aby vrátili úroky..v ..

Podle mě nemusí a vyplývá to z ustanovení "Odměnu Vám poskytneme i v případě, že v Posuzovaném období Minutovou půjčku zcela nebo i částečně předčasně splatíte."
Problém je, aby fakt nechtěli úroky za poskytnutí půjčky po 3 splátce. V úvodu podmínek je "Získejte Odměnu, odpovídající zaplaceným řádným úrokům za dobu od poskytnutí Minutové půjčky do úhrady v pořadí 3. řádné splátky" Snad nám to tady někdo napíše jak to je, kdo bude mít 3. splátku dříve než my.
Naposledy upravil curvecardik3 dne 15. 11. 2024 13:16, celkově upraveno 1
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 15. 11. 2024 12:52

Ta půjčka se dá splatit klidně druhý den od načerpání. Bankéř měl pravdu. Infolinka to nechápe.
Ještě jednou. Princip je, že úroky za první 3 měsíce vrátí při řádném splácení půjčky (splácení, ne splacení) nejpozději do konce následujícího měsíce po 3. splátce (pokud je 3. splátka 2.1., jde o 28.2.). Účelem akce není poskytování peněz lidem na 3 měsíce zadarmo, to je jen vedlejší efekt. Ale pokud to předčasně splatí, úroky se jim také vrátí (ty co reálně zaplatili, maximálně do dne 3. splátky). Takže pokud 3. splátka je 2.1. a k úplnému (předčasnému) splacení dojde 31.1., tak úroky za první 3 měsíce vrátí (nejpozději do 28.2.), úroky za 29 dní si normálně naúčtují a nevrátí.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 15. 11. 2024 13:07

Dvorik píše:Uz se to tady resilo 100x. Uroky vam vrati, i kdyz predcasne splatite, tecka.

Řešilo se to 100x a s jediným závěrem: podmínky jsou formulované nejednoznačně a umožňují různé výklady.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icemat 15. 11. 2024 17:44

Co když to splatím předčasně teď na konci listopadu a hned si vezmu novej úvěr? pojedu zase 3 měsíce zdarma? nebo tam je někde podmínka, že to jde udělat jen jednou?
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 11. 2024 17:57

Otazka spis je, jestli ti uver znovu schvali. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Zdeňour 15. 11. 2024 18:08

Ano podmínky umožňují různé výklady ale tedka neví nikdo co je vlastně správně.Zda půjčku splatit den před třetí splatkou a vrátí se mu úroky či nikoliv a nebo až po třetí splatce těsně před čtvrtou ale s tím že čtvrtý měsíc už úroky nedostane..teď co jen lepší.. riskovat a nebo ztratit úroky za dva měsíce v prvním případě a nebo v tom druhém za čtvrtý měsíc.. nechápu proč něco takového vypousteli do světa když se v těch svých podmínkách sami ztrácejí..
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod icemat 15. 11. 2024 18:15

musíš to vrátit před 3. splátkou. Pokud to vrátíš po 3. splátce mohli by po tobě chtít poměrnou část splátky za 4. měsíc.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdeňour 15. 11. 2024 18:20

Ano to chápu,ale co když splatit před třetí splatkou a tím nesplnim podmínky akce a tudíž nedostanu uroky zpět.. na infolince mě tvrdila paní že musím udělat tři řádné splátky abych splnil podmínky a tedka každý i bankéři říkají něco jiného.. já myslím že každému z nás v tom litá celkem dost peněz a nikdo nechce přijít o ty úroky.. tak proto teď tolik poviku kolem toho..jinak bych to neřešil a nechal plavat..já vím šli jsme do toho s tím rizikem ale i tak ty podmínky měli být lépe formulovany a ne ze si to budou vykládat jak se jim zachce a budou využívat slovičkaření až,do atd.
Zdeňour
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 11. 2024 18:21

To si clovek nemuze rozhodnout sam, kdy kolik splati? Nejde proste nasledujici den po treti splatce splatit cely zbytek uveru bezhotovostnim prevodem na nejaky ucet?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod icemat 15. 11. 2024 18:39

RB vrátí úroky za 3 měsíce všem lidem i těm, kteří to budou splácet x let. Ta akce není jen pro lidi, co chcou půjčku jen na 3 měsíce zdarma.
z toho plyne, že je třeba to splatit v den 3. splátky nebo radši i pár dní dřív. Pokud to splatíš po 3. splátce tak budou chtít určitě poměrnou část čtvrté splátky.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 15. 11. 2024 18:47

Bombarduju je emailama, že mi odpovídají špatně, tak poslední konečně jasná odpověď z RB:
Naše obchodní akce spočívá v tom, že klientům vracíme všechny úroky zaplacené až do 3. řádné splátky, bez ohledu na to, kdy půjčku splatíte. Pokud ji splatíte za měsíc, dostanete zpět úroky zaplacené za ten jeden měsíc. Když ji splatíte po 3 měsících, dostanete zpět úroky zaplacené za 3 měsíce a pokud ji splatíte až za 5 let, tak dostanete (ve 4. měsíci) zpět úroky za první 3 měsíce.

V internetovém bankovnictví stačí zadat požadavek na předčasné splacení. Požadavek na předčasné splacení vyřizujeme během pár dní.

Prostě vše splatit nejpozději se 3. splátkou.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icemat 15. 11. 2024 18:59

asi to splatím hned a na konci listopadu si vezmu půjčku znova.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 15. 11. 2024 19:14

Vážení, mám nový poznatek.
Dnes odpoledne jsem byl na pobočce RB kvůli předčasnému splacení.
V IB mám od včerejška požadavek na splacení a ještě se to nesplatilo, i když byl zadán požadavek na splacení ihned.
Byl jsem se proto ptát na pobočce, jak to funguje.
Na pobočce mi řekla, že vyřízení požadavku na splacení v IB trvá 14 dní.
Ptal jsem se jí tedy, jestli se stihne termín do 3 měsíců, tak mi řekla, že nestihne.
Upřesňuji, že,
minulý týden jsem na oné pobočce byl , abych projednal mimořádné splacení.
Paní mi ukázala, jak se to dělá, chtěla mi to rovnou udělat, že prý je to hned, ale na správném účtu nebyl dostatečný zůstatek, takže jsem jí řekl, že až tam peníze pošlu, udělám to. O 14 denní lhůtě nebyla řeč.

Dnes mi paní na přepážce řekla, že když se to bude dělat na přepážce, splátka se provede hned, když se to dělá z IB, trvá to 14 dní.
Nechápu, zvláště , když na pobočce jsem se u nich přihlásil do svého IB na jejich počítači a vše jsme řešili v mém IB.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 15. 11. 2024 19:16

icemat píše:asi to splatím hned a na konci listopadu si vezmu půjčku znova.

Co to je "vezmu pujcku"? O pujcku se zada a zadost muze byt i zamitnuta.
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka