Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alpha8520 18. 2. 2025 08:59

Jak dlouho trvá RB zjistit to, že jsem zaplatil kartou? Nevím jestli je to chyba, ale včera jsem udělal 3 platby, ale spořící účet mi pořád ukazuje, že nemám ani jednu.
Mám nový účet tento měsíc, fyzickou kartu ještě nemám doma a platím přes Apple Pay. Není tam nějaký odrb s tímto?
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 18. 2. 2025 09:10

Karta jako karta, spíš budou transakce tak 2-3d jako nezaúčtované a teprve poté by se mohlo zobrazit, že byly uskutečněny 3 platby a spořicí je úročen bonusovým úrokem.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod polda 18. 2. 2025 09:12

Jj je ještě brzo,tak v pátek nebo příští týden.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 18. 2. 2025 09:17

Alpha8520 píše:Jak dlouho trvá RB zjistit to, že jsem zaplatil kartou? Nevím jestli je to chyba, ale včera jsem udělal 3 platby, ale spořící účet mi pořád ukazuje, že nemám ani jednu.
Mám nový účet tento měsíc, fyzickou kartu ještě nemám doma a platím přes Apple Pay. Není tam nějaký odrb s tímto?

Trvá to dlouho, ale neboj, úročit se pak budou i ty dny, které to bonusový úrok neukazuje.
Já většinou splním už 1. v měsíci a propíše se to třeba až 6.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Alpha8520 18. 2. 2025 15:03

Je pravda, že ty transakce jsou nezaúčtované, tak počkám.
Měl jsem před tím AirBank a tam to bylo okamžité, tak mě to trochu překvapuje ta pomalost, ale vlastně to ničemu nevadí.
Alpha8520
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jjm64883 18. 2. 2025 16:34

Ale vadí. Jak už jsem naznačoval, existuje něco jako úroky z úroků, člověk nad těmi korunami mávne rukou, ale ve výsledku si někdo v RB splácí sportovní auto za peníze, o které nás oje*bal záměrným zpožďováním zaúčtováním transkací, které jsou jen výmluvou pro výplatu bonusového úroku až 5. den!!!!
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kecinzer 18. 2. 2025 16:48

To s tím ale přeci vůbec nesouvisí. To, že vyplácí bonusové úroky až 5. den je úplně jiná věc a souhlasím, že je to oje*ávání. Při počtu klientů a uložených peněz to asi hodí slušné kapesné.
Zúčtování karetních transakcí je ale věc úplně jiná. Podle podmínek stačí ty transakce kartou udělat kdykoliv a úročí se zpětně celý měsíc a ne jen ta část od zúčtování transakcí.
Tzn. pokud udělám 3 platby kartou až 20. v měsíci a zaúčtují se až 26., tak mám stejně bonusový úrok od 1. měsíce.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2025 16:51

@jjm64883: Zpožděné přiznání bonusové sazby a pozdější připsání bonusového úroku jsou ale zcela rozdílné věci. A pokud se ti RB podmínky připisování bonusového úroku nelíbí, tak klidně spoř jinde a výhodněji. Každý má přece svobodnou volbu :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 18. 2. 2025 17:01

Ono je v podmínkách: "Bonusový úrok Vám připíšeme na účet, který jste si zvolili pro výplatu základní sazby, a to do 5. dne měsíce následujícího po měsíci, za který splníte Aktivitu."
Tzn pokud použili DO, může to být připsáno i dříve.
Jaká je však realita? Bývá to i dřív?
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod mahdy1666 18. 2. 2025 17:05

Podle mých zkušeností je to bez výjimky vždy 5. v měsíci (ráno)
mahdy1666
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2025 17:14

Já ho mám tedy vždy připsaný ke 4. dni v měsíci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 18. 2. 2025 17:22

Je nějaký časový rozdíl v tom, úroky nechat připsat na spořicí, nebo na běžný?
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2025 17:26

Mě se ten 4. den v měsíci připisují na Bonusový SÚ, neboli na stejný účet, kterého se přímo týkají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 18. 2. 2025 17:55

Já si spočítal, že když mi připíšou ten bonusový úrok až 5. den, tak za ty 4 dny přijdou o 1,37 Kč na úrocích. Když se to nějak zprůměruje a vynásobí počtem klientů, tak to nejspíš hodí slušnou sumičku. Mají to ale v podmínkách a mě osobně to žíly netrhá.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjm64883 18. 2. 2025 18:52

Milos píše:@jjm64883: Zpožděné přiznání bonusové sazby a pozdější připsání bonusového úroku jsou ale zcela rozdílné věci. A pokud se ti RB podmínky připisování bonusového úroku nelíbí, tak klidně spoř jinde a výhodněji. Každý má přece svobodnou volbu :nenapadne

Jak nesouvisí? Oficiální vyjádření banky je, že se čká 5 dní, aby tam doběhly všechny platby a nikdo tak nepřišel o bonus. Že to ostatní banky zvládají do 5 sekund a jen v RB se tváří, jako by tam čekali na obálky s účtenkami, které ručně roztřídí do šanonů, jen aby mohli člověka obrat o korunu a své klienty o desetitisíce, to je o*jeb.
jjm64883
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka