od fremantle 19. 10. 2016 10:20
A na základě čeho jsi přesvědčen, že by ti ČSOB měla povinnost vracet nějaký poplatek (pokud je řádně uveden v ceníku a ty jsi s ním souhlasil - což jsi souhlasil, protože jsi podepsal rámcovou smlouvu)?
Pokud najdeš banku, která ti dle svévolného požadavku bude zbytečně převydávat karty, tak si vyber takovou (je jich docela málo, jedna z mála byla Citibank, kde to snad vůbec nijak neřešili), ale jsou i zákazníci, kteří radši ocení, pokud banka kvůli pár jedincům nerozpouští tyto zbytečné náklady ostatním klientům.
Paradoxně problémem u ČSOB může být dlouhá platnost u debetek, což je na našem trhu vskutku nadprůměrných 5 let, v průběhu nichž může třeba čip i při běžném používání zkorodovat (pozoroval jsem u Ery, když vydávala Visa Electron už třeba po 3 letech používání), ale v případě technického problému si myslím, že by to mohli řešit proklientsky) - na druhé straně právě ČSOB mi během platnosti debetky nabídla asi třikrát bezplatné převydání za novější typ (prvně Era z Visa Electron Maxkarty na MC Debit - tu nabídku jsem využil jen proto, že mi k tomu nabízeli kupon do teska na 100 Kč a následně ještě bezkontaktní MC Debit - ale tu jsem ani nechtěl, když nic nenabízeli).
Na druhé straně i u ČSOB bych měl tip, jak si kartu nechat předčasně převydat bez poplatku - nechat si převést nejprve účet do Ery (třeba Online účet) a následně třeba zpět do modré ČSOB - v obou případech vydají i novou kartu a i přístupy do IB by měly zůstat stejné (uživatelské číslo aspoň, PIN by měli vygenerovat nový).
Ale konceckonců u ČSOB to už docela začíná postrádat smysl, protože její karty lze v podstatě nechat doma a platit jejich NFC "kopiemi" v telefonu (i když výběry z bankomatu ještě moc nefrčí)...