@minarjo
Predne se omlouvam za OFFTOPIC, ale pro pobaveni ostatnich a pro pouceni (naivniho) minarjo prikladam komunikaci s pokusem nahlaseni evidentni chyby exportu historie do CSV u
Air bank -> Za prve jsem narazil na typicke chovani prvni linie v bance: Misto aby naprosto presny popis zcela zjevne chyby preposlali tak jak je technikum/programatorum, tak jeste zbytecne z neznalosti opruzuji. A vysledek: Ano po roce uznali, ze to je chyba, ale neopravi ji (marketingove okecano jakoze mozna), protoze podle nich se tyka minima lidi.
Sam jsem programator, takze mohu zcela zodpovedne zhodnotit, ze oprava teto chyby je naprosto trivialni!
A pokud to nedokaze nebo neni ochotna opravit banka s miliardovym kazdorocnim ziskem, pak sorry jako

17.09.2020 01:34 bance Počet příloh: 0
pri exportu historie transakci do CSV je u transakci typu "Pojistné" (Cestovní pojištění) chybne ve sloupci "Zpráva pro příjemce" (na konci pred uvozovkami) oddelovac radku LF. Radek s timto typem pohybu je tedy chybne rozdeleny na dva radky a neni mozne jeho programove zpracovani. Priklad takoveho chybneho radku (zde je LF na pozici 200):
"03/03/2019";"Odchozí";"Pojistné";"Nezařazeno";"CZK";"-15,00";;"CZK";"-15,00";"Air Bank";"";"Air Bank";"1001684409";;"1058745";;;;"Cestovní pojištění pro 1 osobu v termínu od 03.03.2019 do 03.03.2019
";"Cestovní pojištění pro 1 osobu v termínu od 03.03.2019 do 03.03.2019";;;;;"";;"";"";"03/03/2019 01:20:30";"03/03/2019";;"03/03/2019";"27072190282";"Air Bank";"Air Bank";"";;;"Air Bank a.s. EVROPSKA 2690/17 16000 PRAGUE ";;"";;;;
--
17.09.2020 14:22 od banky Počet příloh: 0
Dobrý den, pane XXX,
mrzí mě, že Vás export plateb zlobí.
Abychom mohli lépe zjistit, v čem je zádrhel, můžete nám prosím exportovaný dokument poslat? Moc nám to pomůže.
Děkuji. Věřím, že to společně vyřešíme.
Přeji Vám pěkný den
Martina XXX / Péče o klienta
Air Bank, a.s. / člen skupiny PPF
--
20.09.202013:16 bance Počet příloh: 0
Proboha!!!
Vzdyt vy jste banka a mate pristup k memu uctu a ten jeden problemovy typ radku CSV jsem Vam uz do zpravy zkopiroval! Preposlete moji celou zpravu programatorum a oni uz budou vedet, co s tim.
Pokud ani pak nebudete schopni to opravit (?!?) tak vam poslu CSV.
--
21.09.2020 13:51 od banky Počet příloh: 0
Dobrý den, pane XXX,
zvládneme to i bez něj. V některých případech nám to však pomůže rychleji identifikovat chybu a problematické chování.
Na celou situaci jsem založila reklamaci a rovnou ji považuji za schválenou. Ozvu se Vám, jakmile se nám podaří chybu opravit.
Prosím jen o strpení. Děkuji.
Přeji Vám pěkný den
--
16.08.2021 15:28 od banky Počet příloh: 0
Dobrý den, pane XXX,
navazuji na naši komunikaci z loňského roku, kdy jste společně řešili potíže s exportem plateb.
Potvrdila jsem Vám, že jde o chybu a kolegové z IT oddělení připravují její opravu. To stále platí, avšak s ohledem na to minimální dopad na minimální množství klientů, to nejspíše ještě chvíli zabere. Aktuálně pracujeme na jiných úpravách.
Reklamaci proto zavíráme. Neznamená to, že uzavíráme celou situaci, ale s ohledem na okolnosti Vám nedokážu říci, kdy se nám podaří opravu nasadit, může to však trvat opravdu dlouhou dobu.
Děkuji za pochopení.
Přeji Vám pěkný den