Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 15. 9. 2021 09:21

drkarel píše:Lindo, asi jste si nevšimla, že se jedná o článek (a diskusi ... a pamětníka) z roku 2010. Než na něco reagujete, není od věci se nejprve s tématem seznámit. :)

-- 13. 9. 2021 17:56 --

Ale ocenil bych, kdybyste odpověděla na dotaz ze srpna:

drkarel píše:Lindo, prosím Vás, já s IB a SB řeším (tedy spíš neřeším) následující problém: Dříve měli účty v RB, k nimž jsem všem měl dispoziční právo, 3 další členové rodiny. Tyto účty jsou již déle zrušené a nikdo už v RB nemá žádný produkt. Z nějakého důvodu se mně jako výchozí v IB i v SB zobrazuje osoba manželky - tedy nic. Nikde se mi nepodařilo najít, kde by se toto dalo přenastavit.

Dobrý den,
v IB na horní liště, kde vidíte své jméno nebo jméno rodinného příslušníka, kliknete na malou šipku. Zde před každým jménem máte hvězdičku. Klikněte na tu před Vaším jménem tak, aby byla černá. Tím bude nastavena stránka s Vaším účtem jako výchozí. Na pobočce Vám mohou vymazat profily rodinných příslušníků z IB úplně, jestli již nejsou potřeba.
Hezký den, Linda z Raiffeisenbank
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 15. 9. 2021 10:20

Tak jsem našel ve smartbankingu nabídku na 1000 Kč bonus za mobilitu.

"Převeďte si platební styk k nám do 30.9.2021 a my Vám připíšeme bonus ve výši 1 000 Kč." Vše vyřídíme za Vás, do své původní banky už chodit nemusíte."

Podmínky jsem k tomu nikde žádné neobjevil, ani v průběhu zadávání mobility :hm - tak jsem fakt zvědavej, jestli někdy nějaký bonus dorazí. (Po zkušenostech zde jsem si pro jistotu naskenoval telefon :lol:)
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2021 10:48

Lindo, děkuji. Tato možnost v SB trochu chybí. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Linda z Rb 15. 9. 2021 14:10

Dobrý den,
ten profil, který nastavíte jako výchozí v IB (v internetovém bankovnictví), se Vám bude zobrazovat jako výchozí i v SB (v mobilním bankovnictví).
Hezký den, Linda z Raiffeisenbanky
Linda z Rb
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2021 14:22

To jsem pochopil (a kupodivu to funguje), ale myslím, že by to pro SB mělo jít v SB.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 17. 9. 2021 05:10

Tak podrbali jsme se pravou nohou za levým uchem, no.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirik74 20. 9. 2021 11:00

Nahrávka na smeč? Samozřejmě! :) Btw. slogan "banka inspirovaná klienty" ustoupí do pozadí... https://www.penize.cz/osobni-ucty/42899 ... bene-slovo
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 9. 2021 20:08

To přišlo z Wajnu ? Ich liebe dich !
Byl to výborný nápad ? SAMOZŘEJMĚ !
Hlasovali jste o něm ? SAMOZŘEJMĚ !
Dáte každému klientovi bonus 500 Kč ? SAMOZŘEJMĚ !
Z prava dobrý ?______ SAMOZŘEJMĚ !
Dáš si pivo/víno ? ____SAMOZŘEJMĚ !
Je to v <i> ? _________SAMOZŘEJMĚ !
Jesli jste klient inspirovaný bankou (Ugly Kid) a otázky (Oglivy) na nový slogan se Vám líbí, dejte sem Like (srdíčko).

Raiffeisenbank zároveň přestane u loga používat slogan Banka inspirovaná klienty. „Jinak ale bankou inspirovanou klienty samozřejmě zůstaváme,“ zdůrazňuje mluvčí Petra Kopecká.
Moc tomu nerozumím, přeci jen jsem jenom kluk z malé vesničky z východního bloku. Jinak moc prosím Oglivy o zařazení otázky do seznamu:
Může banka lidem usnadnit život? Samozřejmě. (<= aktuální, rozšíření =>)
A věnujete každému klilentovi 1 000 000 CZK (matkám samož. 2) zcela bez jakýchkoliv podmínek ? SAMOZŘEJMĚ !
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 9. 2021 21:36

Kdyz pujde do tuheho, vydrbete se zakaznikem? Samozrejme.

Uz chybi jen nebinarni bankomaty.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 30. 9. 2021 22:45

Okamžité platby nefungují…Samozřejmě!. To je zase nějaká feature, že nefungují poslední den v měsíci nebo random výpadek? Navíc mi to cpe Expresní platbu a málem jsem se nachytal.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 30. 9. 2021 23:11

OP "nefungují" zcela běžně, prostě OP to nabídne až na několikátý pokus, mezitím to tam cpe výtečnou "službu" expresní platba. Ale je to marný, nikdo se tím zabývat nebude.Ještě horší teda je, když se OP tváří jako funkční, ale v rámci "zabezpečení" tě RB samozřejmě po***e a platbu odešle jako normální.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 30. 9. 2021 23:21

Takže pár minut po půlnoci a OP překvapivě fungují, takže je to jasný záměr, samozřejmě!
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod petrmegac 1. 10. 2021 15:21

Může mi prosím někdo poradit. Přeinstaloval jsem telefon, takže jsem přišel o RB klíč. Měl jsem napsané kódy, takže když jej chci znova aktivovat tak opisuju 20 znaků a pak 10 čísel, vše mám dobře ale ta přiblbá aplikace napíš 404 a něco je špatně ať to zkusím znovu. Což jsem dělal už asi 20x a stále to nejde. Další možnost pak je pomocí IB, ale k tomu se přihlásím bez klíče leda placenou SMS. Další možností je aktivace SMS (to netuším jestli je placená - nikde jsem to nenašel) ale k té chcou nějaký pin kterým jsem potvrzoval smluvní dokumentaci při založení účtu, ale ten netuším jaký je neb tam byl přenos od ING a možná jsem někde něco dal ale prostě nevím. Je nějaká možnost jak se na účet dostat a zdrama? Jinak dnes už 1% v RB na spoření je zbytečné takže akorát bude potřebovat převést peníze jinam a dále mě to prazatím nebude zajímat. Dík.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 10. 2021 15:25

Mám pocit, že se tu psalo, že přihlášení do IB přes SMS je zdarma, že jsou zpoplatněny až SMS pro potvrzování transakcí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod petrmegac 1. 10. 2021 15:35

No to právě asi ne, našel jsem jenom toto:

Raiffeisenbank je první českou bankou, která zpoplatní ověřovací SMS při přihlašování k účtu nebo schvalování plateb. Od 1. září (viz ceník) bude tato služba stát 19 Kč měsíčně a naúčtuje se vždy, pokud uživatel tento komunikační kanál využije.

Poplatek je hrazen za měsíc, ve kterém uživatel služby přímého bankovnictví použil MEK pro přihlášení do internetového bankovnictví a také potvrzení některé operace týkající se
příslušného účtu. Není účtován, je-li MEK použit pro přístup k internetovému bankovnictví za účelem aktivace Mobilního bankovnictví, RB klíče nebo pro zadání 3D Secure hesla.

Teoreticky na tu aktivaci klíče by neměla být sms zpoplatněna, ale tam zase nevím ten PIN.
Hrozná banka a hrozné služby.

Edit:
Tak jsem ještě stáhl aplikaci ekonto a tu pro změnu můžu aktivovat v internetovém bankovnictví (kam se nemůžu přihlásit) a nebo na popočce. WTF
petrmegac
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka