Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mareka 7. 6. 2025 09:59

U nové založeného účtu nelze zjistit číslo karty k účtu, dokud nepřijde fyzicky?
Dceři jde přidat do mobilu a platit s ní, ale nikde nevidí možnost zobrazení jejího čísla, CVV a platnost.
mareka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 7. 6. 2025 10:10

Platební údaje karty jdou v SB/IB zobrazit až po aktivaci karty. A ta se provádí až poté, co fyzicky obdržíš plastovou kartu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod meme1255 7. 6. 2025 23:45

Když chce člověk přejít na Exkluzivní účet od července, musí plnit kritérium příjmu už za červen?
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lip29 7. 6. 2025 23:55

Měsíc založení se nepočítá. V červenci se účet založí a do konce měsíce je bez podmínek, v srpnu musí přijít poprvé těch 50k.
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme1255 8. 6. 2025 00:01

Nejde o založení, ale o přechod z Aktivního/Chytrého.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lip29 8. 6. 2025 00:18

Ajo, blbě jsem četl. No každopádně poplatek za červenec by se strhl v srpnu, takže podle mě stačí kritérium splnit v červenci, není třeba ho plnit předem.
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 8. 6. 2025 01:23

Ano, stačí plnit až v červenci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 6. 2025 08:20

technikus píše:Ne.
Až k dnešní noci, takže bude příjemnější vstávání.

Ten rozdil mezi pripsanym standardnim a bonusovym urokem je opravdu ohromny. Kdyby to nebylo k placi, tak je to az smesne, jak se vsechny banky pres bonusovou urokovou sazbu naucily obchazet zakonnou povinnost oznamit klientum snizovani urokove sezby 2 mesice predem.
:-S
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 8. 6. 2025 16:37

Na to, aby člověk viděl ten ohromný 39-násobný rozdíl", není potřeba se dívat na reálně připsané úroky. Ono se úplně stačí podívat na číslo 0,1% u základní úrokové sazby a 3,9% u bonusové úrokové sazby 8-) Holt vše se vyvíjí a vylepšuje, tudíž i banky "vylepšují" podmínky SÚ :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 8. 6. 2025 17:28

No… ta zákonná povinnost nebývala, a je na rozmyšlení, jestli ji vůbec někdo chtěl.

Banky by určitě chtěly volnost; a nebudou riskovat další 2020, kdy sazby jdou ze dne na den o procento dolů, takže se neuvážou k fixním sazbám blízkým mezibankovním.

Klienti by chtěli spíš vysoké úroky než jejich jistotu – těch, to přesouvají mezi bankami, je málo, takže jistota je většině jedno.

Dohromady… takhle s bonusovými sazbami je to pro všechny lepší než bez nich.

Zákonodárci to evidentně mysleli tak, že ve smluvní dokumentaci by mělo být PRIBOR - marže… ale tak to má mBank a Air Bank, ale ty se ani s tímto mechanismem nechtějí uvázat k nízké marži a danému obchodnímu modelu (nb. aby museli změnu produktové strategie oznamovat 2 měsíce předem) — tak mají navázané sazby a ještě k tomu ten bonus, papírování je ještě složitější a klient stejně jistotu nemá.

V principu rozhodně ten princip, že parametry produktů mají být předvídatelné, chválím. (Obzvlášť myslím, že maximální kurzová marže by měla být závazně v sazebníku.) Ale tady máme praktický experiment, a vypadá to, že to nakonec zlepšení asi moc není.

Jak by se to ještě mělo regulovat jinak? Přikázat bankám maximální marži od PRIBOR? To se nestane – naopak máme v historii precedens toho, že se bankám nastaví maximální povolená výše úroku, protože to nakonec umožňuje levně financovat státní dluh.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 10. 6. 2025 09:52

Mám zažádáno o upgrade na exkluzivní účet, změna nastane 1.7. Jde mi o to, od kdy mi začne platit cestovní pojištění vázané na kartu k tomuto účtu. Vznikne karta hned 1.7. třeba jen jako virtuální, nebo musím čekat až mi ji vyrobí, pošlou a já si ji aktivuji?
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 10. 6. 2025 10:39

Možná tady

Kdy pojistné krytí začíná a kdy končí?
Účinnost pojištění:
• 00:00 hodin dne vydání karty, nestanoví-li pojistná smlouva jinak.
• Pojištění s výjimkou pojištění zrušení cesty a pojištění zmeškání odjezdu veřejného dopravního prostředku nabývá účinnosti
okamžikem, kdy pojištěný překročí státní hranice České republiky směrem ven z České republiky, respektive okamžikem odbavení
pojištěného na letišti před odletem z České republiky; v případě sjednání ze zahraničí je pojištění aktivní po uplynutí čekací doby
24 hodin, a to pouze v případě, že dojde k přistoupení k pojištění do pěti kalendářních dnů ode dne překročení hranic.
Okamžik pozbytí účinnosti pojištění:
• Pojištění s výjimkou pojištění zrušení cesty pozbývá účinnosti okamžikem, kdy pojištěný překročí státní hranice České republiky
směrem dovnitř České republiky, respektive okamžikem odbavení pojištěného na letišti při příletu do České republiky nebo
okamžikem překročení maximální délky pobytu v zahraničí (90 dní);
• Pojištění zaniká i z dalších důvodů uvedených v pojistné smlouvě a pojistných podmínkách.
Pojištění zrušení cesty a pojištění zmešká
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 10. 6. 2025 11:27

No právě, a kdy nastane to "vydání karty"?
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod __Pavel 10. 6. 2025 11:42

Já jsem v mobilní appce měnil účet z chytrého na exkluzivní už 2x a žádnou zlatou debetku s cestovním pojištěním jsem k tomu teda nedostal. Asi se musí nějak žádat, nevím, nepotřebuji, takže neřeším.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 10. 6. 2025 11:52

Požádat o kartu hodlám 1.7. v 0:01.
Lenka_2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka