Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technikus 12. 9. 2024 13:56

Omívat mohou co chtějí, je to na tobě zda si u nich chceš účet udělat, nebo ne.
Já ho mám k Air Bank a není to špatná kombinace. Veškerý Maxbanky, Creditasy, Trinity apod jsem zrušil. Co však bude v budoucnu nikdo neví, takže nikdy neříkej nikdy.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 12. 9. 2024 15:10

Zedna1 píše:@technikus
...
Vidim velmi silnou paralelu s mBank, ktera zhruba pred 10 lety prisla s HYPE/COOL napadem udelat bankovnictvi zcela jinak, nez je standard/obvykle, protoze to par blbcum na vysokych pozicich pripadalo COOL a podivejte, kde je mBank dnes v porovnani s jinymi obdobnymi, ale NORMALNIMI bankami.
To stejne ceka i Partners, ktera se rozhodla byt zcela nestandardni bankou, dle jejich pohledu ale velmi COOL.

A to jsem jim nové IB jako mRadní a testeři nového IB (Zedňa, já, ...) vymlouvali jak se dalo, ale na náš psí hlas nikdo v bance nedal.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 12. 9. 2024 15:51

Když potřebuje člověk něco běžně zaplatit, tak sedne k počítači a obvykle zkopíruje údaje z faktury do IB. Jestli si banka myslí, že je nějak cool to opisovat na malý displej, tak nevím. Na telefonu přehlednost 0, na 43" displeji si zobrazím, co chce a jak chce. Pozdrav i revolutu, který je taky nepoužitelný.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 12. 9. 2024 16:02

Takový problém není neřešitelný i na tom uváděném 43".
Podklady pro platbu si lze dát do generátoru QR na počítači/notebooku a ten vyfotit aplikací.
Třeba https://qr-platba.cz/generator/
Jinak je aplikace Partners funkční i třeba na 12" či větším tabletu.

Pokud to i přesto vadí, nezbyde než účet zrušit a jít jinam.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 12. 9. 2024 17:45

Mě to třeba vyhovuje, co potrebuju, to mi SB poskytne, nenapadá mě nic, k čemu bych potřeboval IB, a to nejsem zrovna nejmladší. Jasně, až budu starej a nemohoucí, asi PB mít nebudu, ale to nebudu mít hafo jiných věci.

Mám asi 10 dalších bank a v podstatě do jejich IB lozím minimálně a zvykl jsem si na obsluhu pres SB natolik, ze ty banky, kvůli kterým tam musím (Trinity, JT apod), protože to jinak nejde, me přijde celkem opruz.

A to jsem celkem freak a mám poměrně sofistikovaný přehledy v excelu taky.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 9. 2024 18:31

Já do IB bank lezu jen když v SB nemůžu nějakou funkci nebo informací najít.
Doma počítač nepoužívám téměř vůbec, jsem téměř pořád na mobilu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 9. 2024 22:21

xls píše:Když potřebuje člověk něco běžně zaplatit, tak sedne k počítači a obvykle zkopíruje údaje z faktury do IB. Jestli si banka myslí, že je nějak cool to opisovat na malý displej, tak nevím.

Prakticky vsechny firmy s retailovymi zakazniky uz maji na fakturach QR. Takze zadne opisovani, zadne kopirovani. Staci trochu chtit.

Jinak je veci Partners, jakou cestu zvoli. Jestli si nekdo mysli, ze kvuli nejakym testerum nebo marginalnim skupinam bude jakakoli banka neco menit, tak to tezko.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 16. 9. 2024 16:06

Nahodou jsem narazil na tento reklamni clanek/rozhovor s nadsenym novym klientem Partners banky:

https://www.lidovky.cz/byznys/partners- ... nomika_ape

Zajimave videt jak vypada takovy Advertorial clanek ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eur.martin 16. 9. 2024 16:22

U Partners banky jsem zatím jen z důvodu, že je součástí bezplatné služby Rohlik Premium. Jakmile tato akce skončí a nepřijdou s žádnou další nabídkou, budu zvažovat zrušení účtu. Momentálně nenabízí účty v USD a je otázkou, jak výhodné by byly, pokud by je zavedli.
Pokud by však nabídli skutečně výhodné kurzy za spotové ceny, podobně jako IBKR, byl bych ochoten za takový účet i platit. Nicméně očekávat spread pod 0,002 % a korespondenční banky, které by si neúčtovaly vysoké poplatky, je asi nereálné. Prozatím pro mě Partners banka jako hlavní banka není použitelná.
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 9. 2024 11:08

Všimli jste si, že pokud odesíláte platbu do banky, která vůbec nepodporuje okamžité platby, Partners banka přesto u shrnutí platby napíše "Okamžitá platba"? Stalo se mi to dneska při odesílání do 6700-VÚB. Tohle se mi nelíbí. Ne každý klient je finančně znalý tak jako my tady na fóru. Leckdo by po shlédnutí té potvrzovací obrazovky mohl uvěřit, že to opravdu odejde jako okamžitá platba.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod saturn77 19. 9. 2024 12:03

napiš jim to jako připomínku k opravě
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 9. 2024 12:07

Ano, už je to dávno odeslané do banky a dokonce už mám i odpověď:
Ověřil jsem si tuto záležitost s kolegyní a od nás platba okamžitě odejde, ale je na druhé bance, zda platbu příjme okamžitě nebo ne, ale rozumím Vám. I mě by to zmátlo.

Věříte tomuto vysvětlení? Já měl za to, že pokud cílová banka není uvedena v seznamu https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... platby.pdf, tak platba nikdy nemůže odejít jako okamžitá. Zdá se mi, že ten operátor kontaktního centra, co to sepsal, tomu jen nerozumí.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 9. 2024 12:27

UPDATE: Napsal mi i sám Petr Borkovec, že děkuje za podnět. Pěkné! :love:

---

Slovenská VÚB podporuje okamžité SEPA platby v EUR.
V ČR nepodporují okamžité platby v CZK.

BTW

1. Seznam účastníků:
https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... platby.pdf
2. Popis fungování:
https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/cer ... ch-plateb/
3. Pravidla:
https://cbaonline.cz/upload/1633-okamzi ... u-v1-1.pdf

Píše se tam: Okamžitou platbu lze zaslat pouze mezi bankami, které jsou účastníky schématu. UniCredit ani VÚB nejsou účastníky schématu (vizte odkaz 1), z toho mi vychází, že Partners Banka nemůže poslat do UniCreditu ani do VÚB okamžitou platbu, ten systém to nedovolí.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 24. 9. 2024 18:07

z Facebooku

Půl roku od svého oficiálního spuštění máme více než 70 tisíc klientů. Děkujeme za důvěru!

Podíl aktivních klientů stále roste. Každý týden otevřeme zhruba 1300 účtů. Unikátní prémiové balíčky již používá 22 tisíc klientů. Dětských účtů, u kterých se aktuálně spouští také spořicí účet, bylo doposud otevřeno zhruba 2700.

V srpnu banka poprvé překonala 1 milion transakcí. V současnosti Partners Banka postupně zavádí připojení účtů jiných bank a od začátku roku 2025 plánuje start spotřebitelských úvěrů a hypoték pro veřejnost.
technikus
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka