Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dala67 14. 12. 2024 17:59

Nezapomínejte na to, že eSIM je mnohem náchylnější na SIM swap. Takže opatrnost je opravdu na místě. Ne všechna čísla co se zobrazují jsou skutečná.
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 12. 2024 18:45

Samotným přijetím hovoru z jakéhokoliv čísla člověku nic nehrozí. Nebezpečné může být to, co člověk řekne a udělá během hovoru nebo následně po něm 8-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 12. 2024 09:10

Meli jsme IT security skoleni, prijetim hovoru z cisla +800xxxxxx(ne +420800xxxxxx) hrozi prepojeni na premiovou linku s tucnym tarifem
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 15. 12. 2024 09:25

Opravdu se jednalo o přijetí hovoru z takového čísla? Nešlo spíše o zpětné volání na zmeškaný hovor z takového čísla? To skutečně může být drahé.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 12. 2024 10:13

Nn, udajne se tohle zacalo dit, je to podobne, jako kdyz ti vola automat, zvednes, chvili ticho a pote jakoby ton volani, ktere je u kazdeho odchoziho hovoru.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 15. 12. 2024 11:31

Za příchozí hovory se v ČR nikdy nic neplatí (pokud je člověk s telefonem v ČR nebo v EU), diskutovalo se o tom například už zde https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... &t=1307142

A k nějakému přepojení či přesměrování na placenou linku samo od sebe taky nedojde, musel by to provést/odsouhlasit volaný. Takové podvody se děly dříve a převážně v Americe, viz. třeba https://cs.wikipedia.org/wiki/Telekomun ... %AD_podvod
Variantou je podvod s přesměrováním hovoru, kdy podvodník přinutí účastníka k přesměrování hovoru ze svého čísla buď na meziměstské číslo nebo na číslo, které od telefonní společnosti dostává část poplatků za příchozí hovory. Nic netušící účastník pak dostane vysoký účet za uskutečněné meziměstské nebo hovory nebo spojení na prémiová čísla.

Jinak s touto diskuzí o telefonních podvodech jsme zde už dost OT :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod EmPí 17. 12. 2024 07:43

slavo963 píše:Meli jsme IT security skoleni, prijetim hovoru z cisla +800xxxxxx(ne +420800xxxxxx) hrozi prepojeni na premiovou linku s tucnym tarifem

Divil bych se, kdyby někdo z "Bezplatné informační linky v zahraničí" s +800, tedy 00800, volal zpátky 8-)
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 18. 12. 2024 07:22

A kdyby nekdo poslal statisice americkemu vojakovi/doktorovi/dedicovi v nesnazich, to by ses taky divil? :D
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 18. 12. 2024 15:11

Nová verze aplikace přináší tyto změny a novinky:

V nové verzi aplikace jsme přidali funkci Hlídaní minimálního zůstatku pro naše aktivní klienty. Na běžném účtu je možné si nastavit automatické doplňování zůstatku ze spořicího účtu. Do historie transakcí jsme doplnili poznámku pro mě/poznámku pro příjemce. Na detailu běžného účtu je nově zobrazen BIC kód.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 12. 2024 15:59

To hlídání minimálního zůstatku zkopírovali od RB, tam tomu říkají Inteligentní spoření :-) Akorát že u RB lze nastavit minimální zůstatek klidně třeba jen 10Kč, ale u Partners jde nastavit minimální zůstatek 20000Kč. A podle mě většina zdejších lidí nechce mít na BÚ trvale tolik peněz, když je může mít na SÚ, kde se výhodně úročí :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 18. 12. 2024 16:04

Ano souhlasím, limit by mohl být rozhodně nižší.
Ale jistě stačí poslat nějaký mailík/zprávu v aplikaci na podporu a očekávám, že se přizpůsobí zákazníkovi.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 12. 2024 16:13

Já teď výhodněji a inteligentněji spořím v RB, takže teď jim psát nebudu. Ale možná to udělám v lednu, podle toho jak RB změní úrokové sazby :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 12. 2024 14:30

Z jiného fóra, já jsem nic nezaregistroval

Partners Banka do toho šlape, za pár týdnů zahraniční platba bez přirážky ke středovým kurzu....takže lyže už stihnu bez revolutky �
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 19. 12. 2024 16:51

To mysli platbu kartou? Potom tedy proc az za par tydnu? Platby kartou v zahranici umi uz davno.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 19. 12. 2024 18:01

... ale nikoliv se středovým kurzem bez přirážky.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka