Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 15:26

Na základě čeho by pro výběry z ATM měl platit jiný kurz než pro platby kartou?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 1. 2025 16:13

Na infolince jsem se dozvedel, ze nevi o tom, ze by to melo platit i pro vybery z bankomatu, jen pro platby kartou a jak jsem jiz psal, volal i nekomu jinemu nez vyrkl konecny ortel.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 3. 1. 2025 16:19

Jestli nebude lepší se na toto zeptat mailem nebo zprávou přes aplikaci.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 17:00

Klidně se na to zeptejte písemně, ale mě takový dotaz přijde zbytečný, jelikož v obchodních podmínkách nic takového nemají, že by pro výběry z ATM platily jiné kurzy než pro platby kartou. A s něčím takovým jsem se nesetkal ani u žádné jiné banky :nenapadne

Telefonická odpověď z infolinky byla nejednoznačná, protože správnou odpověď nevěděli, jako je to bohužel častým zvykem na infolinkách :roll:
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 1. 2025 17:24

tak třeba Česká spořitelna má jiný kurz pro výběr z bankomatu (valutový) a myslím, že i Raifka.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 1. 2025 19:04

Milos píše:Klidně se na to zeptejte písemně, ale mě takový dotaz přijde zbytečný, jelikož v obchodních podmínkách nic takového nemají, že by pro výběry z ATM platily jiné kurzy než pro platby kartou. A s něčím takovým jsem se nesetkal ani u žádné jiné banky :nenapadne

Telefonická odpověď z infolinky byla nejednoznačná, protože správnou odpověď nevěděli, jako je to bohužel častým zvykem na infolinkách :roll:

Já si dnes chatoval na toto téma a kurzy platí i na výběry z ATM ve světě, Vybraná zahr.měna se strhne z CZK účtu v tomto kurzu ( ECB bez přirážky)
Je třeba vypnout DCC a smaizřejmě nabít CZK účet
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 1. 2025 19:28

Třeba můj včerejší dotaz a námět na vylepšení o bankomaty na infolince rozhýbal minimálně zrušení informačního šumu na toto téma.
Raději s vyřízením plastové karty počkám na oficiální vyjádření banky k polovině ledna.
PS: na Slovensku je bezkontaktních bankomatů velmi poskrovnu, alespon v těch částech, kde jezdím.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod meme1255 4. 1. 2025 21:10

Nějaký bonus za založení se někde najde?
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 4. 1. 2025 21:25

Bonusy za založení účtu nejsou a ani nebyly.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 1. 2025 07:25

Jednou zajiste take budou, staci si pockat. 8-)
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod bichon824 5. 1. 2025 08:56

No jo, když si počká, tak se dočká. Ale pokud chce spořit, mohou být úroky nižší....

-- 5. 1. 2025 08:56 --
bichon824
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vojta80 5. 1. 2025 09:27

slavo963 píše:Pri "beznych" platbach to je uz o kolenovrtech, asi nebudu sledovat, jestli dnes nahle neposilila koruna(tzn spotovy T212/revolut kurz bude vyhodnejsi nez vcerejsi od MC/ECB), resp. opacne.

Dulezite je, ze mame super alternativu k "fintechum".

Mně to naopak přijde jako obrovské riziko pro banku, která se da facto vystavuje arbitrážním obchodům.

Pokud skokově oslabí kurz CZK proti EUR na mezibankovním trhu (což se propíše až do zítřejšího kurzu ECB), mohu za "včerejší ECB" směnit na EUR a druhý den zase zpátky (už za z pohledu EUR lepší kurz).

Tak snad vědí co dělaji :hm

-- 5. 1. 2025 09:41 --

Řekl bych, že pes bude zakopaný v tom, co už tady někdo naznačoval. Ty kurzy se týkají pouze plateb kartou.

Zajímavé je, že se mi nepodařilo dohledat kurzovní lístek pro ostatní případy - výběr kartou z bankomatu (což IMHO není platba kartou), ani konverze v případě bezhotovostní platby (např. EUR na CZK účet u Partners).
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 1. 2025 10:22

Už jsem to tu psal, týká se i výběru z ATM s vypnutým DCC
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vojta80 5. 1. 2025 10:43

PULPANM píše:Už jsem to tu psal, týká se i výběru z ATM s vypnutým DCC

A ono je to napsané někde v oficiální dokumentaci? Informaci získanou přes chat bych v tomto smyslu úplně nepřeceňoval. Předpokldám, že informace byla poskytnuta v dobré víře, ale to ještě neznamená, že dotyčná osoba měla přesné informace... Aby bylo jasno, neříkám, že to není pravda, jen že spolehnout se na to nedá...
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 1. 2025 11:02

Oni si vyhrazují právo měnit kurz víc než jednou denně. Takže to je pravděpodobně pojištění proti případům velkého pohybu kurzu.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka