Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tramvaj 5. 1. 2025 16:06

Bude mi fungovat toto? Na Revolutu si zvolím, že si chci dobít EURA. A zaplatím to kartou od Partners. Partners mi převede CZK na EURA za středový kurz bez poplatků a budu mít na Revolutu EURA?

Potřebuji měnit CZK na EURA, ale bez poplatku.
Tramvaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 5. 1. 2025 16:12

Co to vyzkoušet? Je to nová věc, takže nám stejně nic jiného nezbyde.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Tramvaj 5. 1. 2025 16:19

No, já bych se kvůli zkoušce musel registrovat a udělat to kolečko. Kdyby to nešlo, tak to můžu okamžitě rušit. Tak se ptám. Netoužím po dalším bankovním účtu.
Tramvaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fijosh 5. 1. 2025 16:21

@Tramvaj Ano, funguje to tak. Zkoušel jsem to včera a směna CZK->EUR proběhla na straně Partners banky za kurz ECB s nulovou přirážkou.
Přílohy
Screenshot_20250105-162316_Partners.jpg
Naposledy upravil fijosh dne 5. 1. 2025 16:31, celkově upraveno 2
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 5. 1. 2025 16:22

A když to zrušíš, tak už to nezaložíš :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 16:23

Ještě furt se Ti nepovedlo podruhé založit?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 16:24

fijosh píše:Ano, funguje to tak. Zkoušel jsem to včera a směna CZK->EUR proběhla na straně Partners banky za kurz ECB s nulovou přirážkou.

To jsi zkoušel platbu kartou nebo výběr z bankomatu? U platby kartou je kurz jasný, ale o výběrech z bankomatu mají někteří stále pochybnosti.

EDIT: Tak už to vidím, zkoušel jsi platbu kartou, konkrétně dobití Revolutu :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 5. 1. 2025 17:07

drkarel píše:Ještě furt se Ti nepovedlo podruhé založit?
Ne. Pořád stejná chybová hláška.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 17:11

Hmm, zrovna jsem uvažoval o založení.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 1. 2025 17:13

vojta80 píše:
PULPANM píše:Už jsem to tu psal, týká se i výběru z ATM s vypnutým DCC

A ono je to napsané někde v oficiální dokumentaci? Informaci získanou přes chat bych v tomto smyslu úplně nepřeceňoval. Předpokldám, že informace byla poskytnuta v dobré víře, ale to ještě neznamená, že dotyčná osoba měla přesné informace... Aby bylo jasno, neříkám, že to není pravda, jen že spolehnout se na to nedá...

No z chatu, jak píšeš, ale přímo v aplikaci PB a tam se chaty a dotazy ukládají, komunikace
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 1. 2025 17:52

Potvrzuji (fijosh) dnes nabití EUR účtu Revolutu DK Partners s kurzem ECB (25,166) bez přirážky. Směna dnes (víkend) CZK na EUR na Revolutu by byla s kurzem 25,369.

Jelikož se ještě koncem září dalo Revolut kartou např. Na Slovensku v některých bankomatech vybírat EUR bez DCC a přirážek, i tato cesta by nebyla špatná, kdyby kurz na DK Partners při výběrech z bankomatech v cizině nebyl kurz ECB bez přirážky.

Ještě ověřit kurz při výběru z bankomatů v cizině, bohužel momentálně nemám cestu do ciziny. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod regin 5. 1. 2025 18:49

Tady píšou, že se to týká i výběrů z bankomatů v zahraničí.

Jinak já platbu kartou otestoval hned v pátek a kurz dolaru 24,394 Kč u Partners je proti 24,7145 Kč u mKarty Svět docela rozdíl.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod vojta80 5. 1. 2025 19:00

Ano, od mluvčí už to beru jako vytesané do kamene.

V rozhovoru je také potvrzeno, že pro převody se tento kurz neuplatňuje. Zajímalo by mě, jaký kurz se tedy používá tam, protože na stránkách jsem to nenašel. Ale možná jen špatně hledám...
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 1. 2025 19:04

regin píše:Tady píšou, že se to týká i výběrů z bankomatů v zahraničí.

Jinak já platbu kartou otestoval hned v pátek a kurz dolaru 24,394 Kč u Partners je proti 24,7145 Kč u mKarty Svět docela rozdíl.

je to tak, takhle mi to potvrdili na chatu :)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 5. 1. 2025 19:12

vojta80 píše:V rozhovoru je také potvrzeno, že pro převody se tento kurz neuplatňuje. Zajímalo by mě, jaký kurz se tedy používá tam, protože na stránkách jsem to nenašel. Ale možná jen špatně hledám...
Minimálně pro odchozí platbu to jde vidět v aplikaci při zadávání částky.
Právě teď by byl pro odchozí SEPA platbu použit kurz €1 = 25,9182 CZK. (když zadám, že chci poslat €10 000, tak aplikace hlásí "Z účtu se strhne přibližně 259 182 Kč")
To jest, jestli dobře počítám, přirážka cca 2,985% ke dnešnímu kurzu ECB (€1 = 25,166 CZK).
fijosh
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka