Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 19:16

vojta80 píše:V rozhovoru je také potvrzeno, že pro převody se tento kurz neuplatňuje. Zajímalo by mě, jaký kurz se tedy používá tam, protože na stránkách jsem to nenašel. Ale možná jen špatně hledám...

Kurz pro SEPA platby je uveden v aplikaci (Menu - > Kurzovní lístek pro převody), na webu ho nemají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vojta80 5. 1. 2025 19:44

Aha, nejsem klientem, takže k tomu kurzu se nedostanu. Popravdě bych čekal, že tohle (devizové kurzy) bude jedna z povinných informací, kterou musí banka zveřejňovat. Asi tomu tak ale není.

Každopádně z jejich strany to je asi opravdu dobrý tah. O této bance jsem absolutně neuvažoval, ale kvůli této jedné vychytávce si ten účet asi zřídím. Doteď jsem pro tento účel používal Wise. Ten má jednak horší kurz (přirážka 0,41%), ale hlavně na sběrném účtu (citibank) nepodporuje okamžitou platbu, takže v případě neočekávané platby o víkendech má člověk smůlu (pokud už tam peníze nemá).
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 1. 2025 20:16

regin píše:Tady píšou, že se to týká i výběrů z bankomatů v zahraničí...

Tedy bude to chtít do ciziny mimo virtuální i plastovou kartu. S objednáním plastové karty jako nevěřící Tomáš počkám až výběr z bankomatu bez přirážky k ECB kurzu v cizině někdo zde potvrdí. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 5. 1. 2025 20:26

Co brání mít plasťáka, klidně i primárně doma v šuplíku a vyvětrat ji při cestách do zahraničí?
Naposledy upravil technikus dne 5. 1. 2025 20:34, celkově upraveno 2
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 20:32

Nic tomu nebrání. Mirek chtěl být možná při zakládání účtu eko, nebo chtěl bance šetřit náklady ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 5. 1. 2025 20:36

To chtít být eko bio raw je možná pěkný, ale lze narazit na situace, kdy je člověk bez plasťáka v...

- aktuálně nelze např. ani vložit peníze do sdíleného bankomatu (vkladomatu), jo, netýká se PB
- fyzickou kartu vyžaduje kolikrát personál v letadle pro zakoupení občerstvení
- apod.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 1. 2025 20:40

technikus: Nic, stejně to tak skončí, jen mám těch plasťáků již jak karet do mariáše a snažím se přecházet na virtuály kde to jde a plasťáky neobnovovovat.
Na Slovensku v bezkontaktním bankomatu VÚB, jak jsem psal výše, jsem vybíral opakovaně EUR mobilem přes G-pay kartami Revolut, DK k EUR účtu Moneta nebo Creditas. Předpokládám, že bych vybral z tohoto bankomatu i virtuálkou Partners v G-pay (bez DCC či poplatku), ale ostaní bankomaty ve městě, na které jsem narazil i od velkých bank byly pouze kontaktní.

-- 5. 1. 2025 20:53 --

Milos píše:Nic tomu nebrání. Mirek chtěl být možná při zakládání účtu eko, nebo chtěl bance šetřit náklady ;-)

Ani jedno, jen jsem předpokládal při zakládání účtu, že Partners budu používat jen v ČR a virtuálka v mobilu a hodinkách (přes Curve) mně bude na těch 5 plateb měsíčně bohatě stačit. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 1. 2025 20:55

tak to se ale snad brzy otočí, virtuál vs. plast, také se snažím používat jen virtuální karty, ale když jedu někam do ciziny, mám ty nejdůležitější karty raději i v plastu /2/ ( zatím )
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 5. 1. 2025 23:10

Tak víkendové kurzy EUR a PLN má lepší než Revolut, Zen, mBank a Wise.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bond2 6. 1. 2025 07:32

Tedy se můžeme těšit na pokračování Tvého
https://www.mesec.cz/clanky/partners-ba ... skem-trhu/
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 1. 2025 09:16

Pres chat jsem poslal doplneni pro jednoznacnost na jejich strankach: ... platby a vybery z bankomatu kartou v EUR ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 1. 2025 19:28

Nějak se jim do mnou navrhované úpravy na stránkách nechce, i když mně odpoledne na infolince tvrdili, že se kurz bez přirážek týká i výběrů z bankomatů.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fleny 6. 1. 2025 19:30

dnes kurz horší než Revolut.JPY
Fleny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 19:48

Jak moc horší, můžeš uvést konkrétní kurzy?
Aktuálně totiž vidím v Revolutu pro nákup JPY kurz 15,446 a u Partners je kurz 15,408, takže lepší. Do 16 hodin byl u Partners kurz 15,557 (kurz ještě z pátku a víkendu).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Fleny 6. 1. 2025 20:12

Já nakupoval před hodinou za lepší-15,32.Potom byl za tu cenu co píšeš a teď je za ...Na Revolutu se kurz mění a na Partners se mění jednou za den (nevím to přesně).

-- 6. 1. 2025 20:48 --

omlouvám se všem.Ten kurz 15,32 byl prodejní,nákupní 15,45.Takže horší než Partners
Fleny
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka