Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 9. 1. 2025 13:36

Tak když to teď propagují, tak to určitě nějakou dobu zůstane. Na rozdíl od spousty benefitů od jiných banka na tom PB nic netratí a přitáhne zákazníky.

Pokud to zruší, tak to budu považovat za klasický reklamní blafák a zruším PB taky. Byla dobrá řešení před PB, budou i po ní.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 9. 1. 2025 13:41

Tohle jsou pro mě úplně zanedbatelné rozdíly. Je dobré vidět občas takovou tuzemskou vlaštovku, ale zase že bych si kvůli tomu potřeboval ten účet založit, tak to ne. Jsem ale zvědavý, jestli jim to vydrží.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 9. 1. 2025 13:46

Honit se za setinkama se pro většinu případů asi nevyplatí. To už je důležitější jednoduchost, předvídatelnost a spolehlivost.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 13:56

@Milos, premium plan(aktualne mam 2 mes trial), asi jsem to mel zduraznit

fijosh píše:Revolut mi teda ani náhodou nevychází nejlíp, a to i kdybych u něj ignoroval poplatek za směnu.

Při směně 250,000,- Kč dostanu:
Kód: Vybrat vše
- T212      $10 234,76 (po poplatku $15,38)
-- resp.    $10 250,14 při platbě kartou, kde není FX poplatek

- Revolut   $10 144,32 (po poplatku $92,13 - free plán)
-- resp.    $10 236,45 s placeným Premium nebo lepším plánem, kde není FX limit

- Partners  $10 224,53 při platbě kartou s 0% přirážkou ke kurzu

Jak ses dopočítal k tomu, že Revolut vychází lépe?

Mas castecne pravdu(free plan), ale zaroven jsi odporujes, bez poplatku je RVT o 12USD lepsi.

Pri platbe kartou bude T212 jeste lepsi(0,5% CB) do ~2000€. Kdyz to beru jako smenarnu ve velkem, kombinace Partners --> RVT --> prevod na jiny ucet ***** pruserem blokace.
Pri mensich castkach to Revolut chvili tolerovat bude.

Samozrejme nerozporuji, platby v cizi mene Partners debetkou je good deal(po T212 s CB) a velmi prakticke reseni(okamzita platba z nejakeho sporaku a hned muzu platit)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 9. 1. 2025 14:19

Mas castecne pravdu(free plan), ale zaroven jsi odporujes, bez poplatku je RVT o 12USD lepsi.

Jenže abych měl směnu bez poplatku (resp. bez FX limitu) tak musím platit měsíční premium, a pak je otázka, jestli to i poté pořád vyjde lépe.
Nehledě na to, že pokud mi jde o platbu kartou, tak Revolut prostě nejlépe nevychází.

Prostě nejde plošně prohlásit, že "dneska vychází nejlíp Revolut", aniž bys definoval za jakých podmínek a pro jaký use case. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 14:37

Pri premium je rvt pri platbe ~250k Kc v USD dnes lepsi nez partners(sam tam mas rozdil 12USD ). Pri free planu opacne(a to vyrazne skoro 100USD).

Cele to vzniklo dobitim revolutu partners kartou(vyuziti Partners jako smenarny) - tohle nebude dlouho ze strany RVT tolerovano a proto nelze na to spolehat.

Se shodneme, ze platby kartou jsou nejvyhodnejsi u T212(CB), pote Partners a na chvostu revolut(free plan). Kdo chce jednoduche reseni, plati Partners debetkou a nemusi nic resit a porovnavat kurzy.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 9. 1. 2025 14:53

Obávám se,
že posledních několik příspěvků je pro specifický okruh lidí a standardní zákazník bude takový, že zaplatí a je hotovo.

Samozřejmě u plateb vyššího rázu, když jsem viděl 250 tisíc to už bude chtít možná i nějaké sondování kurzu konkurence.

Ale běžný čičmunda např. někde na dovolené v Chorvatsku pípne, pokud maj bezkontakt a odchází.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 1. 2025 15:23

Možná. Já pomalu získávám pocit, že "mládež" se daleko více zajímá o investice, obecně je finančně gramotnější, zajímá se i o finance a fintechy, takže o těch kurzech taky něco ví.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 1. 2025 15:25

MirekM. píše:V létě jsem ve Velkém Meděri (Čalovo) také na žádný bezkontaktní bankomat nenarazil.
Vyjádřit by se měli častí cestovatelé po Slovensku.

Dle rozvědky v Púchově již nějaké bezkontaktní bankomaty v současné době mají.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 1. 2025 11:05

Platba ted nizke sumy(5,40€)

Partners 135,6264Kc
T212 135,47Kc(bez cashbacku), po 0,5% CB 134,7926Kc
Revolut rovnych 136Kc
S dnesnim MC kurzem 135.91 CZK

V porovnani s T212:
Partners horsi o 0,12%, resp. o 0,62%(s CB)
Revolut horsi o 0,39%, resp 0,89%(uplna tragedie ty nove Tiers kurzy totalne zabiji a RVL je na nizke castky "nepouzelny" pri existenci Partners/T212)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 10. 1. 2025 11:12

Nezbyva nez Revolutu podekovat za tucny bonus a pul roku sluzeb, a pak hezky zrusit.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 11:16

No, pro někoho, který se s tím nechce moc zabývat, je furt Revolut OK. A pak je tu ještě bonusová záležitost, že se dá dobíjet kreditkama.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 10. 1. 2025 11:23

Beru to z pozice stavajiciho zakaznika PBK. Kreditka ano, to je vyhoda. PBK beru jako univerzalni reseni - bez limitu, denni doby, pocasi apod.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 10. 1. 2025 11:24

Pro někoho, kdo se s tím nechce moc zabývat, mi právě Revolut moc ok nepřijde (omezený měsíční limit na směnu bez poplatku, omezené výběry z ATM, ...). Nejvíc přímočarý řešení se zdá v tuhle chvíli právě Partners. T212 sice vychází asi líp, ale to už je taková specialitka ne pro každého.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 1. 2025 11:27

Rusit osobne nebudu, kdyz to nic nestoji, mozna obcas vyuziji(minimalne na 3x10Kc nabiti jako obratove kriterium RB sporaku 8-P ) a dnes ma Partners/T212 vyhodnejsi kurzy a "zitra" bude vse jinak...protoze vzdy, kdyz se sluzba rozsiri, vyhody prudce klesaji(viz Revolut, jak se kurzy zhorsily). Pochybuji, ze u T212 bude cashback nafurt(a ECB u Partners).

Pro kreditkare/dobirkare(poste restante) je RVL cenna sluzba(take pro placene plany kdo vyuziva rev pointy).
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka