Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technikus 20. 2. 2025 14:51

To ale byla v danou chvíli chyba na straně RB, ne?
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod brumak 20. 2. 2025 14:53

netuším, proto se radši ptám, abych pak nevyčkával u pokladny v supermarketu s případným následným nabíjením Revolutu :-)
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 20. 2. 2025 15:00

Jako není nic proti ničemu mít pár korun na běžném účtu.
Při takové neúročené částce nezkrachuješ a vyřeší to leckdy spoustu věcí. V jiné bance to lze řešit i třeba kontokorentem. Ten ale u PB aktuálně není. Nebo to mít na spořáku a udělat převod na běžný v danou chvíli. Tohle funguje snad vždycky.

Nebo si hodit korunou a udělat v danou chvíli okamžitou platbu. Většinou jistě uspěješ a peníze přijdou okamžitě. Zřídka se však můžeš trefit do nějakého výpadku.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod brumak 20. 2. 2025 15:42

to je mi jasný, jen mě zajímalo, jestli jsou ty jejich okamžitý na nějakým standardním levelu (třeba RB), nebo je to něco jako když Creditas převzala maxbanku, tam to fungovalo dost namátkově, co jsem tady četl...jinak samo při last minute převodech jištění Revolutem...
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 20. 2. 2025 15:46

Zrovna u PB si myslím, že okamžité převody fungují spolehlivě.
Domnívám se, že ve většině případů nebyla chyba na straně PB, ale u protistrany.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 20. 2. 2025 18:04

Jako záloha na placení by byla dobrá Unicredit. Někteří na ni sice nadávají, ale mně přijde v pohodě a má (minimálně) jednu zajímavou vlastnost. Při platbě kartou se berou peníze z BÚ a pokud na něm nejsou, berou se z SÚ. Takže není problém mít peníze jen na SÚ a přitom platit. U Partners to vždy řeším přes BÚ - ráno tam šoupnu nějaké peníze, platím kartou a večer je pak vrátím zpět na SÚ.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod varta 21. 2. 2025 01:32

Ahoj, chápem správne že PB má síce najlepšie kurzy na platbu kartou v cudzej mene, ale neposkytuje devízové účty? Divam sa čím by sa dal aktuálne nahradiť Revolut, ale dosť podstatný use case je pre mňa aj prevod z CZK na EUR a následne SEPA platby (napr. na XTB).
varta
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 2. 2025 01:46

Zatím umí jen účty v CZK. Prý chystají multiměnový účet.

Až bude existovat multiměnový účet, nikdo z nás zatím neví, jaký kurz bude banka používat pro směnu měn. Je možné, že pro platbu kartou zůstane hezký kurz bez přirážky, ale pro přímou směnu měn bude kurz horší. Uvidíme.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joolppp 21. 2. 2025 08:43

Tak na XTB to jde nacpat napřímo kartou přes Paypal zadarmo za střed, pokud je to do 100k CZK/měsíc. Jen si člověk musí dát bacha, aby nezapomněl při placení vypnout hnusnou konverzi Paypalu.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eur.martin 21. 2. 2025 20:34

Mohl byste prosím uvést zdroj, kde je tento limit uveden? U XTB ani PayPalu žádný takový limit pro vklady na účet XTB nevidím. Děkuji :-)
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 2. 2025 20:38

Byl myšlen limit u Partners banky: https://www.partnersbanka.cz/kurzy
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 22. 2. 2025 22:18

Pokud došlo k vynulování spořicího účtu a nyní zruším SÚ, měly by do rána na běžný účet přistát rovnou úroky, ne?
Nebo je lepší nerušit SÚ a vyčkat těch pár dní na úroky ve standardním termínu (1.3. ráno)?
Celkově však účet u Partners Banky rušit nechci.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 22. 2. 2025 23:22

Rušit SÚ jen kvůli tomu, abych měl dříve připsané úroky, a následně ho pak v budoucnu třeba zase zakládat, mi přijde zbytečné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 2. 2025 11:05

Navrhoval jsem bance aby přidali "a výběry z bankomatů" i na jiné místa, kde to chybí, než jen na stránku kurzy, kde se mně to na několik urgencí povedlo. Dodnes přes několik urgencí a komunikací s bankou 0. Již jsem to vzdal, připadám si, že jsem šel hlavou proti zdi. :-(
Nevím jak pro koho, ale pro mě platba kartou a výběr z bankomatu není totéž. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 23. 2. 2025 11:40

Co se týká karetních kurzů, tak zásadní je stránka https://www.partnersbanka.cz/kurzy a tam ta informace o výběrech z bankomatů uvedená je. Na nějaké další urgence bych se tedy vykašlal ;-) A v obchodních podmínkách ke kartám používají výraz "karetní transakce", což je platba kartou i výběr z bankomatu.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka