Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
technikus píše:Co bankomaty Euronet?
technikus píše:V sobotu jsem kontaktně (karta vložena čipem do platebního terminálu, pípnutí neakceptovalo platbu) platil kartou PB v letadle a dodnes není transakce vidět v historii. Čekal jsem, že se platba provede/objeví po přistání při nějaké synchronizaci, ale není tomu tak. To může trvat i několik dnů, než se transakce provede a uvidím ji v historii?
minarjo píše:To je u offline plateb obecně (nejen pro Partners) běžné, že zaúčtování trvá třeba až týden, výjimečně dva, jednou mi to trvalo ale dokonce měsíc (ne u letadla, u obyč platby v terminálu restaurace Globus). Záleží, jak často obsluha daného terminálu na něm dělá účetní uzávěrku s odesláním těchto offline platebních dat. To bývá mnohdy zcela či napůl manuální činnost, dle nastavení terminálu (u letadel to bude určitě manuální, aby se jim to datově nespojovalo v době, když je mobilní datová komunikace zakázána i pro cestující).
petr.novak888 píše:Obdoba jako u plateb v MHD, něco podobného se už řešilo tady viewtopic.php?f=316&t=1339240&st=0&sk=t&sd=a&start=30 Odpolední platba jízdenky v MHD ze dne 4.2.2025 kartou MASTERCARD (ČSOB) zaúčtována dne 10.2.2025 po 22. hodině. Vychází to na 6 dní, tak jak psal už dříve Miloš "V případě karet VISA je cena jízdenky zaúčtována na Váš účet nejdříve za 2 dny po uzavření Tapů, u karet MASTERCARD je cena jízdenky zaúčtována nejdříve za 6 dní po uzavření Tapů, přičemž mohou být transakce zaúčtovány za několik dní dohromady."
-- 04 čer 2025 07:02 --
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků