Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 15. 5. 2024 17:22

Rop píše:Milos: myslíš na oficiálním komunikačním kanále banky?

Ano myslím. Bohužel se to běžně děje.

Jinak nevidím žádný důvod, proč by ti banka neměla připsat úroky ze SÚ, když ho zrušíš v půlce měsíce. To by jedině museli mít takovou "prasárnu" uvedenou v OP, což ale nemají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 15. 5. 2024 17:33

technikus: Jak bych dopadl? Uvědom si, že jsem daňový poradce, já jen řeším nějaké nestandardní situace ze strany "moci" - mě tyhle věci živí :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 5. 2024 18:03

Milos: Aniž bych četl zákon, nemyslím, že by takové OP nebyly protizákonné.
technikus: Zase to nedramatizuj. Rop si může dát výpověď kdykoliv a dle OP holt "musí" připadně vyčkat na doběh výpovědní lhůty. Úroky dopočítat (a někam zaslat) prostě musí. Daniel si nemůže vymýšlet, že výpověď lze podat jen k prvnímu dni v měsíci, natož že žádné úroky nepřipíšou (ale to mohl myslet taky tak, že teď nic nepřipíšou a připíšou je až na konci měsíce). Každopádně na oficiálních kanálech se občas člověk dozví spoustu zajímavých věcí.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod JoKaHo 15. 5. 2024 19:39

Když jsem rušil spořicí účet v aplikaci, tak účet zmizel z přehledu k nejbližší půlnoci a úroky byly připsané na běžném účtu.
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 15. 5. 2024 19:49

Že by tak Daniel z chatu neříkal pravdivé informace? A ještě se snažil udržet klienta několik dní v bance?
Kde já jsem tohle už četl...

Na druhou stranu jsem asi jeden z mála, co má u nich dál peníze na spořáku.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 15. 5. 2024 20:12

JoKaHo: To očekávám.
technikus: U Daniela byla chyba mezi klávesnicí a židlí.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirekM. 15. 5. 2024 20:20

Není to typické české jméno, nebyl problém v češtině při komunikaci?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 5. 2024 04:57

technikus: To se, samozřejmě, nemůže na kanálu banky stát. Tam jedině pravdivé informace. :D Hlavně moc nechápu, s čím máš takový problém, Ty jako člověk, co se diví, že účty neruší v nepracovní den. :D (viewtopic.php?f=316&t=1298006&p=13717694#p13717694)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 16. 5. 2024 06:00

Jen na kanálu banky?
Vždyť tyhlety nepřesnosti, co se dozví zákazník čtu často a všude. Nedávno na Vodafone foru. Takže to určitě nejsou kiksy jen u banky. Je to holt o neinformovanosti daného pracovníka, který nezná procesy, nečte interní změny, návody či příručky apod. a pak odpoví jednomu zákazníkovi, ten to dá na forum a hned je z toho nemalé publikum.

Na druhou stranu, tady byl použit chat PB, tedy písemná forma a historie je stále vidět v aplikaci. Takže se lze na co odkázat. Kdežto u telefonních rozporů nebo někde na pobočce/kiosku v nákupáči je to nepodložené a když by človek pátral, ejhle, nahrávaný hovor se zrovna v daný moment nenahrál. Důkaz by tak nebyl.

Bohužel se chyby stávají i třeba v nemocnicích. Bohužel nikdo nejsme neomylný
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 16. 5. 2024 06:08

Úroky na běžném účtu. Běžný účet funkční, tak jsem úroky poslal okamžitou platbou pryč. Karta se tváří aktivní, tak nevím zda vůbec jejich systém umí zrušit účet :lol:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod technikus 16. 5. 2024 06:14

A banka potvrdila přijetí výpovědi a oznámila datum ukončení?
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 16. 5. 2024 07:33

Cituji: "zrušení jsem zadala do systému. Účet bude zrušen během 30 dní."
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 5. 2024 13:45

Rope, prosím, jen pro ujištění - O to zrušení BÚ jsi žádal na chatu a nikoliv přes datovku, že? Díky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 16. 5. 2024 13:59

Ano, psal to možná i několikrát.
Avšak těch možností, kde a jak zrušit účet je několik.
Podle podmínek PB je však komunikace pomocí mobilní aplikace na prvním místě.
Snad vystavují nějaké potvrzení o přijetí výpovědi/zrušení účtu i jinou formou - PDF do chatu nebo mailem. Pak účet zanikne a chatovací historie v nedohlednu.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 5. 2024 14:39

Jo, sorry, jednou jsem si dovolil být líný. Máš pravdu, píše to jasně v prvním příspěvku. Já to budu chtít zrušit a uvidíme, jak to budu schopen zdokumentovat. Každopádně potvrzení o zrušení je spíš výjimka než pravidlo. Rušil jsem účet u UCB a KB přes mobilitu a o zrušení žádné info. Tuším, že mBank taky nic neposílá. Co si pamatuju, tak potvrzení jsem dostal od Air Bank.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka