Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 16. 6. 2024 07:50

Cituji z podmínek: Měsíc, kdy jste si založili první spořicí účet plus 3 další měsíce budete mít automaticky základní úrok i tady bez podmínek.
Stačí to jako odpověď?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ski1961 16. 6. 2024 08:23

@rop
ok, takže jestli dobře chápu, tak od 1.7. nebudu mít znovu 4 měsíce, ten první, jsem založil v květnu, takže bez podmínek do konce srpna, takže pokud otevřu 1.7. znovu bude to stále jen do konce srpna..
no každopádně to stejně udělám a uvidím, co se stane, nebot na konci června mi skončí u monety Extra s 5,5% a hodně to spadne a Partners s těmi 5,06% bude v tu dobu asi nejvýhodnější spořák, takže dobré 2 měsíce ještě bez podmínek, pokud tedy to taky do té doby nesunadjí.
Já to tehdy v tom květnu založil a druhý den to snížili, tak jsem tam ani nestačil nic převést a nechat jsem to u té Monety do konce června a říkal jsem si, že tedy ten spořák zruším a od 1.7. založím znovu a naivně jsem si asi myslel, že dostanu znovu ty 4 měsíce, ale jak píšeš, tak zřejmě nedostanu, ale aspoň ty dva budou dobré :-)
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod honzafr 16. 6. 2024 09:18

Rop píše:Podmínky - zkusím to popsat polopaticky ještě jednou:
březen: založení účtu
duben: nemusím plnit podmínky
květen: nemusím plnit podmínky
červen: nemusím plnit podmínky
červenec musím plnit podmínky, abych v srpnu měl lepší sazbu (pokud nesplním, tak v červenci budu stále "lepší" úroky)
srpen: pokud jsem v červenci splnil podmínky, tak v budu mít lepší úrok, pokud v červenci nesplním, tak budu mít horší úrok. musím plnit podmínky, abych měl v září lepší úrok
...

Nemyslím že je to přesně takto. V sekci časté dotazy (https://www.partnersbanka.cz/caste-dotazy) je uvedeno:
Jaké jsou podmínky pro udržení výhodné sazby úroků na spořicím účtu?

U balíčků Pro dva a Pro rodinu nemusíte plnit žádné podmínky a máte základní výhodnou sazbu. U balíčku pro jednoho stačí pro získání základní sazby pouze 5x zaplatit v daném měsíci kartou. Máte čas se rozkoukat, 3 následující měsíce od založení prvního spořicího účtu nemusíte podmínku plnit.

Kdy musím začít plnit podmínky v balíčku Pro jednoho?

Podmínky pro získání výhodné základní sazby musíte začít plnit nejpozději 4. měsíc od založení prvního spořicího účtu.

Příklad: Založíte si Spořicí účet v dubnu a hned máte výhodnou základní sazbu. V květnu, červnu a červenci podmínky plnit nemusíte. a sazbu máte stále základní. Abychom vám připsaly vyšší úrok i za srpen, je v něm třeba provést alespoň 5 plateb kartou.

Na stránkách byl i obrázek, ale ten se mi nedaří najít. Takže dle mne platí:

březen: založení účtu
duben: nemusím plnit podmínky
květen: nemusím plnit podmínky
červen: nemusím plnit podmínky
červenec: musím plnit podmínky. jinak budu mít v červenci horší úrok
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 12341234 16. 6. 2024 09:24

Takze v aktialnim mesici se musi plnit podminky vzdy na aktualni mesic, ne na ten nasledujici?
Naposledy upravil 12341234 dne 16. 6. 2024 09:26, celkově upraveno 3
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 6. 2024 09:25

@honzafr: Ano, já to chápu stejně: v daném měsíci mám 5 plateb kartou => v daném měsíci mám lepší úrok.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 16. 6. 2024 09:40

Předně to je neadministrovatelné. Pokud zruším spořící účet dřív, než budu mít 5 plateb v měsící, tak mám úrok jaký? Ten mi pak dopočítají? V úrokovém sazebníku není o aktuálním měsíci vůbec nic. A pořád vycházím z infografiky:
Partners-podminky uroceni.jpg
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod honzafr 16. 6. 2024 09:55

@Rop: Popravdě nevím. Sice si umím představit jak by úročení v případě zrušení účtu mohlo fungovat, ale to by byla vážně čistá spekulace (zruším účet, vyhodnotí se 5x placení kartou, pokud splněno, připíše se vyšší úrok, jinak nižší, pozdější splnění se "ignoruje"). Vycházím tedy z jejich častých dotazů. Každopádně tenhle obrázek jsem hledal, ale na stránkách už nenašel - je tam ještě nebo to co posíláš je lokální kopie?

Každopádně ať už je to jakkoli, já zakládal v dubnu a tedy vím, že v srpnu mám plnit podmínky. Pokud přestane být úrok zajímavý, mohu udělat reálný test.
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 6. 2024 10:47

Taky mi vadí, že na dvou různých místech je informace, která je v rozporu. Asi nadešel čas zkontaktovat banku a požádat je, aby to vyjasnili.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 16. 6. 2024 11:25

Mě za 3 dny zruší účet, abych si jej za 4 dny založil. Já budu mít jiné starosti. :lol:
Nehledě na to, že mi ještě pár přiznání na berňáku chybí :lol:
Takže vesele kontaktujte, a pak sdělte výsledek.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ski1961 20. 6. 2024 10:21

ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2024 14:17

Hlásím, že můj test se zrušením a novým založením účtu k něčemu byl. Objevil jsem bug v aplikaci, který neumožní znovu založit účet. V bance se mi omlouvají a budou mě kontaktovat až to bude možné.

On jako vážně nikdo v ostrém provozu nezkusil ten účet zrušit a znovu založit? On to možná nikdo nezkusil ani na devu :lol:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 21. 6. 2024 14:49

S tím bývá problém i v jiných bankách, když člověk měl v bance účet, tak jsou s online založením nového účtu obvykle komplikace.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2024 15:12

Dle podpory to ale fungovat má. :lol:
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod 12341234 21. 6. 2024 16:11

Anebo podpora se s tim jeste nesetkala, tak nevi, ze to fungovat nema.

Chtel jsi stejne cislo uctu nebo jine?
12341234
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 21. 6. 2024 17:11

osobně: já jsem se nedostal ani k možnosti jej zvolit. Prostě příslušné tlačítko vyhodí chybu.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka