Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 1. 2025 11:07

Jestli to vydrží, tak rozhodně využiju
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 1. 2025 11:11

nejlepsi v CR, druhy nejlepsi celkove(po T212 s 0,5% CB)

Tak doufam, ze jim to dlouho zustane.

Platba "CZK" kartou v eurozone(nakup €):
T212 25,056 Kc s CB, 25,182 Kc bez CB
PB 25,177Kc
MC 25,220 Kc(defakto vcerejsi kurz)(jenom teorie, protoze nemame CZK kartu s kurzem MC asociace)
Revolut 25,275 Kc

PB bude vhodna zejmena na vyber € z ATM(T212 ma zdarma jenom virtualni kartu, kterou nelze uskutecnit vyber)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 3. 1. 2025 11:19

Otázka je, jestli se použije kurz v okamžiku platby nebo až v době zaúčtování. Tohle se mi právě líbí na mBank, že si mohu dopředu spočítat, kolik zaplatím.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 1. 2025 11:26

Pri "beznych" platbach to je uz o kolenovrtech, asi nebudu sledovat, jestli dnes nahle neposilila koruna(tzn spotovy T212/revolut kurz bude vyhodnejsi nez vcerejsi od MC/ECB), resp. opacne.

Dulezite je, ze mame super alternativu k "fintechum".
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 11:28

Pro kurzy u karetních transakcí platí:

V případě měn, které máme na našem kurzovním lístku, pak částku karetní transakce po jejím schválení z naší strany přepočítáme na měnu běžného účtu, k němuž byla karta vydána, kurzem našeho kurzovního lístku deviza prodej platného v den našeho schválení karetní transakce a v této částce ji na běžném účtu zablokujeme a následně v den zúčtování v této výši i zúčtujeme.

V případě, že karetní transakci neschvalujeme, odpadá blokace částky a pro zúčtování použijeme kurz deviza prodej z našeho kurzovního lístku platný v den, kdy probíhá zúčtování karetní transakce.

Pokud provedete karetní transakci v měně, která není na našem kurzovním lístku, pak tuto částku po našem schválení přepočte vlastním kurzem VISA na měnu vašeho účtu a sdělí nám její výši. My ji na vašem běžném účtu zablokujeme a následně v den zúčtování v této výši i zúčtujeme. V případě, že karetní transakci neschvalujeme, odpadá blokace částky a částku vám zúčtujeme ve výši, v jaké nám ji sdělila VISA.

V případě, že jsou vám vraceny prostřednictvím karty peníze na váš běžný účet, použijeme pro jejich vrácení v případě měny, která je uvedena na našem kurzovním lístku, náš v daný den aktuálně platný kurz deviza nákup. V případě, že takovou měnu na našem kurzovním lístku nemáme, připíšeme vám částku, kterou přepočte podle vlastního kurzu VISA.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 3. 1. 2025 11:30

Já potřebuju hlavně vybírat větší částky v Asii, kde jsem skoro půl roku, na tohle by to mělo být ideální. Předtím jsem používal Axu, EUR DK Unicredit, HB KK, teď zůstala mB Svět nebo EUR DK od Creditas. Revolut byl na nic, T212 a Wise v podstatě taky, protože potřebujete měsíčně vybírat třeba k 50 tis. Kč, tohle zvládne jen normální banka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 3. 1. 2025 11:39

Hmmmm, to je fakt hodně dobré. Platím v zahraničí celkem v řádech tisíců EUR ročně, tenhle krok Partners přijde fakt vhod.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dr.D 3. 1. 2025 12:47

Jak dlouho myslíte, že jim to vydrží? Rád bych k tomu dokopal i některé příbuzné, ale nechci pak poslouchat ty kecy, že jsem je uvrtal do něčeho, co fungovalo jen chvíli :-)
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 12:55

Podle mě to vydrží minimálně půl roku. V druhém pololetí 2025 mají začít poskytovat i multiměnové účty a to může přinést nějaké změny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dr.D 3. 1. 2025 13:16

Toho se právě bojím, že to v létě (kdy je to potřeba nejvíc) zaříznou...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bnone 3. 1. 2025 13:34

Nezaříznou, a už vůbec ne uprostřed léta. To by si dost poškodili reputaci u svých klientů. Ale oni se pořád snaží o opak, takže nemám strach.
Bnone
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tulum 3. 1. 2025 13:38

xls píše:Já potřebuju hlavně vybírat větší částky v Asii, kde jsem skoro půl roku, na tohle by to mělo být ideální.

Přesně, nyní budu reálně zvažovat, že bych během února v Thajsku vybíral na místě z bankomatu (i přes poplatek 220 THB), protože při domácí výměně na USD a následném hledání "vhodné" směnárny na místě (Krabi) půjde o značně pohodlnější cestu. :tleskani
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 1. 2025 13:44

Tak on asi nebude problém tam po nabrání klientů postupně začít přihazovat desetinky procenta. Škoda, že ten multiměnový účet není už teď, ale jinak je to velmi pozitivní krok na bankovním trhu v ČR.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 3. 1. 2025 13:48

Moc bych nad tím nemudroval. V ČR nebo v Evropě se snad vždycky najde subjekt, který bude chtít něčím zaujmout, prorazit, a nabídnout zajímavý kurz může být výborný způsob, jak nasbírat rychle masu klientů, těm nabídnout nějaké výnosnější služby typu investic a pojištění, a tak vydělat, anebo to celé zpeněžit při prodeji. Kdyby to za pár měsíců zařízli, tak jim udělá pápá a vymalováno.

Aby Partners vyrostli, je to docela rozumný krok jak přitáhnout bohatší klienty, v podstatě dle mého názoru lepší a pro banku levnější krok než nějaké prémium a exkluziv účty. Takováhle karta je nakonec lepší než multiměnový účet, protože se dá použít v zahraničí kdekoli a není potřeba se zabývat šibováním mezi složkami jako u Revolutu nebo Rb a není tam omezení jen na některé měny. Multiměnový účet může být ale dobrý pro investování.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 3. 1. 2025 14:08

tulum píše:
xls píše:Já potřebuju hlavně vybírat větší částky v Asii, kde jsem skoro půl roku, na tohle by to mělo být ideální.

Přesně, nyní budu reálně zvažovat, že bych během února v Thajsku vybíral na místě z bankomatu (i přes poplatek 220 THB), protože při domácí výměně na USD a následném hledání "vhodné" směnárny na místě (Krabi) půjde o značně pohodlnější cestu. :tleskani

Dotazoval jsem se na infolince, jestli bude platit uvedený kurz v zahraničí i při výběru z bankomatu. I přes dotaz pracovníka infolinky někde výše jsem nedostal jednoznačnou odpověď, tedy bych byl u těch výběrů z bankomatů opatrný. Navrhl jsem obratem rozšíření i o výběry z bankomatů s nějakým rozumným měsíčním limitem, jako tom má např. Revolut, ale nedělám si iluze, že by šel můj psí hlas do nebe . :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka