Partners Banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technikus 16. 4. 2025 17:44

Zatím stále ne.
Nicméně tady se lze dočíst:

Na čem zrovna pracujeme
Letos chystáme multiměnový účet, který ještě zatraktivní zahraniční platby. Z dalších vychytávek pracujeme na super odměnách za doporučení a připravujeme taky účet pro klienty mladší 18 let, kteří už touží po větší samostatnosti. Máte se nač těšit.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 17. 4. 2025 00:00

Milos píše:Zaúčtování platby kartou není okamžité, to trvá minimálně jeden den. Nicméně při platbě kartou se k blokaci použije kurz platný v okamžiku platby a stejný kurz se použije i při následném zaúčtování platby.

Platby z Polska, Německa, ale například i Islandu se mi zaúčtovali ihned a prisla mi v podstatě v okamžiku platby i notifikace o provedení platby pres zprávu v appce.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 17. 4. 2025 00:16

tak ale to píšeš o blokaci ne? že sice transakci vidíš ihned v bankovnictví, ale zaúčtování by opravdu mělo být až později
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 18. 4. 2025 20:08

Fungují Partners ve svátek okamžité platby? Převod SkipPay -> Partners zadáno ráno a ještě nedorazila.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jenda_s 18. 4. 2025 20:09

okamžitka z Partners do Monety naprosto OK
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 23. 4. 2025 11:35

Přátelé, celou diskuzi ohledně kurzů jsem přesunul do tématu Banka s dobrým kurzem pro kartové operace
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kootil 25. 4. 2025 18:58

Ahoj, chci platit něco na zahraničním eshopu, ve který úplně nemám důvěru. Vždycky jsem platil jednorázovou virtuální kartou u banky, kterou nevyužívám, nemám tam peníze a je mi to celkem jedno. Teď bych rád zaplatil přes Partners kvůli vyhodému kurzu. Jedná se o USD.

Platí tyto výhodné kurzy i přes platbu jednorázovou virutální kartou? Je u ní možné vypnout DCC? A je skutečně možné přes ní platit bezpečně? I když karta zanikne, není možné pak nějak dodatečně přes ní napadnout účet nebo zjistit nějaké informace?

Dost totiž zvažuji, že začnu Partners využívat jako hlavní banku a budu si tam nechávat i posílat výplatu v budoucnu. Díky
Kootil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 25. 4. 2025 19:12

Platí tyto výhodné kurzy i přes platbu jednorázovou virtutální kartou?
Ano

Je u ní možné vypnout DCC?
U jednorázové karty se nenabízí volba DCC. Ta je u fyzické karty a u trvalé virtuální.

A je skutečně možné přes ní platit bezpečně? I když karta zanikne, není možné pak nějak dodatečně přes ní napadnout účet nebo zjistit nějaké informace?
Předpokládám, že virtuální karty fungují u všech bank shodně a právě díky volbě virtuální a potažmo jednorázová je bezpečnost na prvním místě.
Eventuálně doporučuji mít na BÚ nějaký běžný minimum peněz a zbytek na SÚ.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 4. 2025 21:32

DCC se týká jen výběrů z bankomatů a plateb přes terminály, netýká se internetových online plateb. A jelikož u jednorázové virtuální karty fungují pouze online platby, tak u ní není možné povolit/zakázat DCC.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 25. 4. 2025 21:45

Kupoval jsem teď nějaké vstupenky na španělském webu (internetová platba) a po zadání údajů karty mi to nabídlo dvě možnosti:
1. Původní cena v EUR.
2. Přepočet do GBP s nevýhodnou přirážkou.

Až poté, co jsem vybral jednu z možností, došlo k odeslání požadavku k vydavateli karty. Takže nějaká forma DCC pro internetové platby? Ale je pravda, že tohle byla T212 karta. Nevím, jak by se to chovalo s Partners kartou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 26. 4. 2025 02:19

Ano, DCC u online plateb není zdaleka tak časté jako u fyzických terminálů tam, kde bývají turisté, ale i tak není řídké. Např. Amazon to taky má a zkouší.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 27. 4. 2025 21:15

Ty páteční kurzy bývají až do pondělí 16 hodiny nebo se občas stane, že je změní? Budu potřebovat na léto eura na dovolenou a tak mě svrbí ruka je nakoupit za těch 24,93 než čekat a pak litovat..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 4. 2025 22:15

Dnes na Slovensku odpoledne platby u kamenných obchodníků i výběr z bankomatu VUB za páteční kurz 24,929.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 5. 2025 11:53

Máte k účtu vydanou jen virtuální kartu nebo raději pro cestování do zahraničí i klasický plast?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 1. 5. 2025 12:10

tak na cesty určitě plast, když si půjčuju auto ještě se mě nestalo že by to bez plastu uměli......... ale když mám obě, tak jsem si řekl že tu jen virtuální budu používat na online svět a u plastu jsem ho naopak zakázal, je to mnohem bezpečnější.... ale nejbezpečnější by bylo samozřejmě plast netahat vůbec. Nebo alespoň ve chráněné peněžence a ortodoxní mohou mít plast permanentně zakázaný přes app.
Jantars
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka