Pokud až tak nezáleží na odesílací bance, tak Fio poskytuje "prioritní europlatbu" za 29 Kč, což je poměrně rozumný náklad - platba pak přijde nejpozději do konce téhož pracovního dne - Fio to posílá přes TARGET2, takže je podmínkou, aby v TARGET2 byla i banka příjemce:
https://www.fio.cz/docs/cz/Informace_prevody.pdfPrakticky jsem to ale nezkoušel (účet mám u slovenské pobočky Fio a tam ta samá služba byla zpoplatněna 5 eur - na druhé straně Fio má tu vlastnost, že SEPA platby zadané do cca. 8:00 hod. dojdou do banky příjemce ten samý den i bez příplatku, nicméně není to nijak garantované - podobně funguje ještě u nás i Air Bank).
Obdobně to bude nejspíš fungovat i v té RB a pod.
Nebo si pro ten účel založit účet nebo fintech službu v zahraničí, která SCT Inst platby podporuje a tu platbu odeslat prostřednictvím ní (TransferWise, bunq, N26, Revolut - i když tam se bude problém spolehnout na funkčnost), ale taky to bude chtít vědět, že příjemce to podporuje taky (na druhé straně platby z těchto bank jsou připsány příjemci ten samý den - to už mám vyzkoušené, ale taky to není nijak garantované)...