zen.com - konkurence pro Revolut.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 2. 2022 19:50

Zen ma i nejake prakticke vyuziti, nebo ucet jenom "vyuzivate" s jinym produktem ceskych bank? :nenapadne
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod 1jorgos 21. 2. 2022 20:54

to fremantle:
taky mam (cca 1,5 roku) typ uctu "osobni Founders Edition" a 0,99€ zacali strhavat po 6mes od zalozeni pravidelne. asi to v tvem pripade bude tim, ze mas na € slozce nulovy zustatek.

to slavo963: zen vyuzivam kvuli bezplatnemu vyberu v zahranici (300€ zdarma) coz je v souctu s revolutem a curve cca 300€+190€+200Ł
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 13. 5. 2022 21:51

Jak se dají dostat do Zenu koruny? Levnější verze umožňuje dobití kartou jen do cca 75.000, pak s poplatkem 0,5%, což je dost.
Potřeboval bych měnit měsíčně řádově statisíce korun.
I ta dražší verze má limit cca 125.000 Kč.
Jiná možnost než karta není bohužel pro koruny možná.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 14. 5. 2022 11:37

Lafayette16: Jedině zahraniční platba v CZK. Už jsem to takto párkrát posílal přes Citfin, než mi zrušili účet :mrgreen: Poplatek je 190 Kč. U statisíců má už smysl jej zaplatit.

Alternativně jakákoli banka s pevným poplatkem za CZK zahraniční platbu,
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 5. 2022 13:51

Pročetl jsem si toto vlákno, ale motivace si ZEN založit je i tak u mě mizivá. U Revolutu mám premium (které kvůli změnám VOP lze celkem pravidelně bezplatně rušit), takže toto asi nebude o moc víc využitelné... Ale díky za vaše zkušenosti.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 17. 5. 2022 12:49

dalich píše:Lafayette16: Jedině zahraniční platba v CZK. Už jsem to takto párkrát posílal přes Citfin, než mi zrušili účet :mrgreen: Poplatek je 190 Kč. U statisíců má už smysl jej zaplatit.

Alternativně jakákoli banka s pevným poplatkem za CZK zahraniční platbu,

Takže třeba Creditas s poplatkem 150 Kč za platbu?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod jumpmans 18. 5. 2022 11:47

Airbank s poplatkem 100Kc - a muzes ho odmitnout.
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 5. 2022 12:13

RB má u některých tarifů (aktivní a prémiový účet, paradoxně ne exkluzivní - to má jen příchozí transakce) taky jednu odchozí zahraniční platbu v kalendářním měsíci v ceně (ale pozor, při překročení poplatek není pevný, ale 1 % z úhrady - min. 300 Kč, max. 1500 Kč).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 18. 5. 2022 15:02

jumpmans píše:Airbank s poplatkem 100Kc - a muzes ho odmitnout.

Airbank ne. Nedokáže poslat koruny na účet do UK.

-- 18. 5. 2022 16:04 --

fremantle píše:RB má u některých tarifů (aktivní a prémiový účet, paradoxně ne exkluzivní - to má jen příchozí transakce) taky jednu odchozí zahraniční platbu v kalendářním měsíci v ceně (ale pozor, při překročení poplatek není pevný, ale 1 % z úhrady - min. 300 Kč, max. 1500 Kč).

Využito. Mám prémiový účet, takže jednu volnou odchozí platbu jsem využil a poslal si do Zenu koruny na výměnu.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod kubago 15. 10. 2022 11:30

Není mi jasné pár věcí ohledně ZENu.
Jenom pro upřesnění: mám zdarma founder edition tarif až do 7/2023 a nechce se mi přecházet na placené tarify, dokud nemám ověřených pár informací.

1) První věc je SWIFT dobití. Nedaří se mi dostat k platebním instrukcím. Když zvolím CZK případně top up přes bank transfer "Account details not available "we're sorry, swift transfers to zen accounts are not available in your country. We're working on enabling them in your location." Máte to tak stejně, nebo je chyba na moji straně? (Jsem čech a jako čech jsem si Zen zakládal)

2) Top up s novými tarify ZDARMA?
Podle nového ceníku (odkaz níže, od 19.9.) je top up poplatek pro free/gold/platinum 0.5%/0.3%/0%.
pro for EEA consumer cards (což naše běžné české karty přeci jsou)
Jste schopni to nekdo potvrdit/vyvrátit? (možná je potřeba ten nový tarif potvrdit a vybrat)
Mně Zen stále vypisuje 2.5% a ani se nesnaží zjistit o jakou kartu se jedná (poplatek mi vypíše, dříve než si kartu v aplikaci vůbec uložím a i když jsem přidal kartu české banky, tak i tak to stále chtělo 2.5%).

Pokud by tomu tak bylo, tak by tarif platinum byl konečně zajímavou alternativou k revolut (free topup, market exchange rate, 1% cashback).

Aktuální ceník: https://www.zen.com/files/tc/individual ... ?hsLang=en
kubago
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 17. 10. 2022 23:54

kubago píše:1) První věc je SWIFT dobití. Nedaří se mi dostat k platebním instrukcím. Když zvolím CZK případně top up přes bank transfer "Account details not available "we're sorry, swift transfers to zen accounts are not available in your country. We're working on enabling them in your location." Máte to tak stejně, nebo je chyba na moji straně? (Jsem čech a jako čech jsem si Zen zakládal)

Já tam vidím ZEN account number GB 84TC CL04 1404... (BIC/SWIFT TCCLGB3L). Nezkoušel jsem ještě posílat koruny, ale mělo by to fungovat.

kubago píše:2) Top up s novými tarify ZDARMA?
Podle nového ceníku (odkaz níže, od 19.9.) je top up poplatek pro free/gold/platinum 0.5%/0.3%/0%.
pro for EEA consumer cards (což naše běžné české karty přeci jsou)
Jste schopni to nekdo potvrdit/vyvrátit? (možná je potřeba ten nový tarif potvrdit a vybrat)
Mně Zen stále vypisuje 2.5% a ani se nesnaží zjistit o jakou kartu se jedná (poplatek mi vypíše, dříve než si kartu v aplikaci vůbec uložím a i když jsem přidal kartu české banky, tak i tak to stále chtělo 2.5%).

Pokud by tomu tak bylo, tak by tarif platinum byl konečně zajímavou alternativou k revolut (free topup, market exchange rate, 1% cashback).

Aktuální ceník: https://www.zen.com/files/tc/individual ... ?hsLang=en

Mám tarif Gold a opravdu to ukazuje poplatek 0,3%

Cashback ZEN pouze na online platby, pozor!
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 18. 10. 2022 12:10

kubago píše:1) První věc je SWIFT dobití. Nedaří se mi dostat k platebním instrukcím. Když zvolím CZK případně top up přes bank transfer "Account details not available "we're sorry, swift transfers to zen accounts are not available in your country. We're working on enabling them in your location." Máte to tak stejně, nebo je chyba na moji straně? (Jsem čech a jako čech jsem si Zen zakládal)

Napište na podporu, opraví to. Pro CZK účty se používá britský IBAN s "GB". musí tam být. Pokud tam není, je to chyba a zákaznická podpora to opraví. Pouze na EUR účty se používá LT IBAN.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lafayette16 19. 10. 2022 14:20

dalich píše:Pro CZK účty se používá britský IBAN s "GB". musí tam být.

Ano, je to tenhle
GB 84TC CL04 1404... (BIC/SWIFT TCCLGB3L).
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 19. 10. 2022 14:31

Btw, dnes jsem dobil firemní kartou (commercial) a bez poplatku. Mám Platinum.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lafayette16 19. 10. 2022 15:19

Ukazuje to ten poplatek před dobitím, takže tam bylo opravdu nula? Nebo to něco ukázalo, ale nestrhlo?
Lafayette16
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka