Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
dalich píše:Lafayette16: Jedině zahraniční platba v CZK. Už jsem to takto párkrát posílal přes Citfin, než mi zrušili účetPoplatek je 190 Kč. U statisíců má už smysl jej zaplatit.
Alternativně jakákoli banka s pevným poplatkem za CZK zahraniční platbu,
jumpmans píše:Airbank s poplatkem 100Kc - a muzes ho odmitnout.
fremantle píše:RB má u některých tarifů (aktivní a prémiový účet, paradoxně ne exkluzivní - to má jen příchozí transakce) taky jednu odchozí zahraniční platbu v kalendářním měsíci v ceně (ale pozor, při překročení poplatek není pevný, ale 1 % z úhrady - min. 300 Kč, max. 1500 Kč).
kubago píše:1) První věc je SWIFT dobití. Nedaří se mi dostat k platebním instrukcím. Když zvolím CZK případně top up přes bank transfer "Account details not available "we're sorry, swift transfers to zen accounts are not available in your country. We're working on enabling them in your location." Máte to tak stejně, nebo je chyba na moji straně? (Jsem čech a jako čech jsem si Zen zakládal)
kubago píše:2) Top up s novými tarify ZDARMA?
Podle nového ceníku (odkaz níže, od 19.9.) je top up poplatek pro free/gold/platinum 0.5%/0.3%/0%.
pro for EEA consumer cards (což naše běžné české karty přeci jsou)
Jste schopni to nekdo potvrdit/vyvrátit? (možná je potřeba ten nový tarif potvrdit a vybrat)
Mně Zen stále vypisuje 2.5% a ani se nesnaží zjistit o jakou kartu se jedná (poplatek mi vypíše, dříve než si kartu v aplikaci vůbec uložím a i když jsem přidal kartu české banky, tak i tak to stále chtělo 2.5%).
Pokud by tomu tak bylo, tak by tarif platinum byl konečně zajímavou alternativou k revolut (free topup, market exchange rate, 1% cashback).
Aktuální ceník: https://www.zen.com/files/tc/individual ... ?hsLang=en
kubago píše:1) První věc je SWIFT dobití. Nedaří se mi dostat k platebním instrukcím. Když zvolím CZK případně top up přes bank transfer "Account details not available "we're sorry, swift transfers to zen accounts are not available in your country. We're working on enabling them in your location." Máte to tak stejně, nebo je chyba na moji straně? (Jsem čech a jako čech jsem si Zen zakládal)
dalich píše:Pro CZK účty se používá britský IBAN s "GB". musí tam být.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků