zen.com - konkurence pro Revolut.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod .void 23. 10. 2023 18:32

Raa_Plzen píše:Jsou to zloději a naprostý amatéři. Zmizelo mi u nich 20 tisíc Kč (840$).
2 týdny nereagovaly na mé zprávy na podporu, pouze mě odbývaly, že se ozvou až jejich experti (mají smysl pro humor!) dojdou k nějakému závěru.

Čas kontaktovat orgán dohledu v Litvě: Litevskou centrální banku.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 23. 10. 2023 18:58

wit.cz píše:Tak spíš šlo o nějaký interní převod v aplikaci jinému uživateli?

Aha, jestli to maji jako u rvlt, tak u takoveho prevodu neni v historii transakci ani v PDF vypisu uvedeno cislo protiuctu, to je problem. Je to defakto platba na telefonni cislo, ale ani to neni nikde u transakci v rvlt zobrazeno. Nebezpecna funkce.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 10. 2023 19:24

Dohled nad UAB ZEN.COM vykonává litevský regulátor (který už této společnosti uložil v minulých letech pokuty: https://www.lb.lt/en/sfi-financial-mark ... ab-zen-com), nicméně by mělo být možné v případě přeshraničního poskytování služeb zahájit řízení i před českým Finančním arbitrem, díky tomu, že společně s litevským úřadem odpovědným za spory je součástí sítě FIN-NET a řízení mají oprávnění posunout tamním orgánům). Tuto možnost uvádí jak litevská ústřední banka: https://www.lb.lt/en/disputes-with-a-fi ... ea-country, tak FA: https://finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/spory-v-eu.html
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 23. 10. 2023 19:54

Tak já Zen.com používám pravidelně a nemohu napsat křivé slovo. Už jsem řešil i situaci s podporou a také cajk. Faktem je, že Zen.com používám primárně k převodům z/na účty, nebo platbu kartou, platby/transakce se vždy správně zaúčtovaly/odeslaly/připsaly.

-- 23. 10. 2023 20:57 --

wit.cz píše:Tak spíš šlo o nějaký interní převod v aplikaci jinému uživateli?

Kdo ví, co se stalo. Tohle je průser i u Revolutu, musí být vždy jasné, že daný člověk peníze přijme, nebo odmítne. V srpnu jsem tak zprostředkoval platbu v autoservisu jednomu Litevci, který byl švorc, ale měl love na Revolutu. Mně je poslal na můj Revolut a já před ním poslal z Fio okamžitou platbu na účet v servisu, kde jsme se oba potkali. V transakční historii jsem viděl jen Michaelu K. a tím to haslo. Udělat to na dálku bych měl bobky.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ... 24. 10. 2023 07:38

No nevim, my si tak posilame penize mezi pribuznymi v rvlt a nemusi se odsouhlasit prijmuti nikdy. Ale zajimave je, ze to lze asi poslat na jakekoliv tel.c. z tel.seznamu, i tem, co nemaji ucet u rvlt.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pepo TT 19. 12. 2023 17:01

Zdravým, chci se zeptat že když mi má někdo poslat peníze na ZEN cca 15000 € či ZEN požadoval od někoho někdy poplatek za obchodní licenci 2200 €. Měly by to být vydělané € z obchodní burzi cfd
Pepo TT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 23. 12. 2023 12:52

to spíš bude podvod (že ani burza není burza a zen není opravdu zen)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 7. 1. 2024 22:50

Pepo TT píše:Zdravým, chci se zeptat že když mi má někdo poslat peníze na ZEN cca 15000 € či ZEN požadoval od někoho někdy poplatek za obchodní licenci 2200 €. Měly by to být vydělané € z obchodní burzi cfd

Bez pochyb podvod. (Zen jako takový ale podvod není.)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 1jorgos 22. 1. 2024 14:16

Mam fyzickou MC objednanou v 2021 v planu gold zdarma, ktera v unoru expiruje.
Nyni mam plan free, prosim nevite někdo jestli je zaslani karty MC po expiraci zdarma nebo za 10€
(polozka z ceniku Physical card order 10.00 EUR)
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goropes 23. 1. 2024 13:00

V testu kurzů karetních transakcí 1/2024 na penize.cz se objevil Zen s tím, že při plánu Platinum dává kurzy lepší jak Revolut.
Zatím zřízeno nemám, ale rád bych se zeptal aktuálních uživatelů, jestli třeba není možnost k tomu plánu přijít nějak levněji? (nějaké in-app promo nabídky, na doporučení apod)?
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 26. 1. 2024 09:36

Mám Platinum, ale prakticky se mi nezdá, že by měl lepší kurzy než Revolut.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 26. 1. 2024 09:40

Dřív měl Zen lepší, ale teď už tak půl roku je to zhruba stejné jako Revolut.
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 11. 5. 2024 16:46

chci se zeptat jak se dá ze zen vybírat ? někdo tu zmínil platbu na český učt, ted tam mám eura, ty mám směnit na czk koruny a poslat na český iban ? a pak při registraci byla třeba adresa že maj posálat nákou kartu, tou se dá vybírat nak bez poplatku z bankomatu nebo aspoň tím platit ? je tam měna koruny nebo jen eura při platbě kartou nebo jak ten jejich výmysl funguje, je to na způsob revolutu ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alone89 19. 8. 2024 13:56

Zdravím ve spolek, poprvé jsem použil ZEN. Zkušenost trošku rozpačitá, uvidíme. Virtuální karta za 5 eur nic moc, dobití skrze Google Pay mi nefungovalo. Přes kartu vše OK, poplatek 10Kč při dobití 2000Kč (tzn 0.5% částky). Je tam teď cashback na český lidl shop - 3.5%, automaticky se nepřipsal, po kontaktování supportu cca do hodiny vyřešeno. Myslím, že to má potenciál růstu, uvidíme :)
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 5. 10. 2024 09:27

Ahoj,

Z čeho vyplynul ten poplatek 5 E za virtuální kartu? Já ji vidím zdarma i v tom tarifu Free… Ale reálné použití této karty vidím jen ve spojení s cashbacky a dobitím kartou…
bubocz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka