Jaký účet v dolarech

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod M2M 24. 11. 2021 12:36

Máte někdo ponětí, u koho založit účet v dolarech. Prý pokud nechci kartu, tak za 20Kč to lze založit u spořitelny. Výhodou je vklad a výběr snad zdarma, a pokud nepotřebuji kartu, tak nepotřebuji CZ účet.
Víte o nějaké jiné bance, co by měla třeba i lepší podmínky?
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 24. 11. 2021 13:02

RB
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 24. 11. 2021 13:41

FIO - osobní i podnikatelský účet v USD zdarma
https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bank ... sobni-ucet
https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bank ... elsky-ucet

Samozřejmě je nutné se podívat, kolik stojí zahraniční platby v jednotlivých bankách - https://www.fio.cz/bankovni-sluzby/plat ... cizomenovy
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod M2M 24. 11. 2021 14:03

Jde o posílání a převod na Revolutu, ta FIO v tomto vychází s poplatky
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juanR 24. 11. 2021 14:35

Záleží na co to potřebuješ. wise.com jde získat USD učet kde máš lokální číslo účtu na své jméno v USD (založení je přes bordeless učet = musíš si objednat jejich kartu za nějaké drobné). Následne můžeš zdarma naklikat učty v několika měnách které jsou vedeny na tvoje jméno (USD, australie, gb atd..). Pokud ale chceš vkládat dolary hotově tak to je na nic.
juanR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peliculiar 25. 11. 2021 01:54

Já jsem si založil devizový účet u Monety. Jsem jejich klientem pár let a i tyto účty mají zdarma, byť bez platební karty.
Mám tak účet v USD i eurech. Párkrát jsem využil ten eurový, ale později s Revolutem jsem zjistil, že ho ani nepotřebuju, protože můžu z Revolutu směněné prostředky poslat rovnou (brokerovi XTB) ...
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 25. 11. 2021 06:38

Moneta má u cizoměnového účtu i kartu zdarma. (Nejsem si jist, zda to není jen u jednoho, ale mám EUR účet s kartou.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mimonik 25. 11. 2021 21:46

Fio umí karty jen CZK a EUR účtům.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stileth 26. 11. 2021 13:44

Moneta ma USD i EUR ucet vcetne karty zdarma, mam oba.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M2M 26. 11. 2021 14:15

Prý Spořka má možnost vybrat i hotovost na pokladně a to okamžitě.

-- 26. 11. 2021 13:16 --

Stileth píše:Moneta ma USD i EUR ucet vcetne karty zdarma, mam oba.

Jaká je platba za příchozí nebo odchozí v USD?

Přemýšlím o RB a nebo spořce, ale tam je účet placený. Moneta nemá zatím mojí důvěru.
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Disident 26. 11. 2021 18:01

Mám USD účty v Fio, Air bank nebo Creditas. Fio a AB měly realitivně snesitelné poplatky za mezibankovní převody i v rámci ČR, jinak totiž platíš až 1500Kč i více, i když převádíš jen v rámci ČR mezi bankami USD u většiny bank, chce to nastudovat aktuální ceníky leda.
Disident
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Stileth 1. 12. 2021 03:30

M2M píše:Jaká je platba za příchozí nebo odchozí v USD?

netusim, nepouzivam to na prijem nebo prevody, platim kartou - to je zdarma

Dle cenniku to vidim asi takto:
Příchozí úhrada – v EUR ze zemí mimo EHP a úhrady v ostatních měnách: 1 %, min. 100 Kč, max. 1 000 Kč
Odchozí úhrada, odchozí úhrada podle trvalého příkazu – v EUR mimo země EHP a úhrady v ostatních měnách předané prostřednictvím přímého bankovnictví, zadané nepřímo nebo předané na obchodním místě: 1 %, min. 220 Kč, max. 1 500 Kč

https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... by-fon.pdf
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomason87 3. 3. 2022 14:43

Dá se v ČR nějak dostat k výběru fyzických USD bez větších poplatků? Funguje ještě ten Travelex bankomat na letišti? Má na to nějaká banka slušný produkt? Díky
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mimonik 3. 3. 2022 14:47

Ja myslim, ze tyhle divno ATM co umi vybrat EUR/USD stejne funguji tak, ze te nachargujou v CZK a pak bys tam mel dvoji prevod zlodejskym kurzem :)
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 3. 3. 2022 14:52

Curvou by to možná šlo přímo z CZK účtu, ale nějaký ojebávky tam můžou bejt. Takže asi holt klasicky u Arabů.
Tomason87
Nadšenec

Další stránka