výběr € a usd v Česku

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod toustskecupem 22. 12. 2021 13:00

Zdravím, prosím, je možné přes nějaké atm vybrat usd nebo € takříkajíc bez konverze? zahraničí mám celkem daleko a konverzi nechci řešit, zkoušel jsem hledat, zatím bezvýsledně. Děkuji za pomoc O:-)
toustskecupem
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 12. 2021 13:02

Ne. Jediný kdo nabízí výběr EUR je Euronet a tam je to zúčtované přes koruny jejich švindlkurzem. Ale založ si účet u Creditas, eura tam převeď jako SEPA a pak za 10 korun vyber na přepážce
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ROlda78 22. 12. 2021 13:08

nebo eura € jinde zadarmo :-)
ale s dolary $ to asi snadno nepůjde
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 22. 12. 2021 16:07

USD jsem v minulosti párkrát vybíral u Fia, ale nevím, jaké tam teď za to jsou poplatky.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kikina999 1. 8. 2024 17:21

Kde získat v ČR nejlevnější USD v hotovosti (valuty)?
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 1. 8. 2024 18:08

https://czech-exchange.cz/ s VIP kupónem.

Je tam levnější i EURO (o jeden haléř) než na Tank-ONO.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 8. 2024 07:49

hodně dobré kurzy má směnárna v Jindřišské vedle hlavní pošty, ale nemá je na webu.
Já, když jdu pro nějaké valuty, tak mrknu na směnárny, které mají kurzy na webu (hodně používám alfaprague.cz, ale ta je teď o 5 haléřů horší, než co doporučuje ROP), vystoupím nahoře na Muzeu a jdu Opletalovou a Politických vězňů směrem do Jindřišské a cestou koukám na kurzy ve směnárnách po cestě. A obvykle koupím někde "po cestě" levněji.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod karel304 7. 8. 2024 00:43

Exchange už není tak skvělá jako kdysi (www.exchange.cz), lepší kurzy má jen na devizy. Tahle směnárna u Kotvy mívá kurzy o něco výhodnější (pro držitele VIP karty, tu lze získat po jedné větší směně, VIP kurz je jinak pro každého i bez karty u směny nad ekvivalent 1000 EUR) https://smenarna-praha.cz/
karel304
Návštěvník