Odstínění bezkontaktního čipu

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej1 28. 2. 2022 11:41

Ne nejsem paranoidní, jak by se z nadpisu dalo usuzovat, o co mi jde: V peněžence nosím právě jednu bezkontaktní platební kartu a u terminálu platím přiložením celé peněženky, funguje to skvěle. Respektive fungovalo až donedávna, kdy se to najednou pokazilo a ani ťuk. Viníkem je ... nová občanka, která má čip (to jsem věděl), který je (i) bezkontaktní (což jsem nevěděl) a terminál neví co s tím. Vyřešil jsem to tak, že občanka je v jedné půlce peněženky, karta v druhé, při placení peněženku rozkládám a přikládám k terminálu jen patřičnou částí. Funguje, až na to, že minule mi při této manipulaci málem karta vypadla. To mě neuspokojuje.

Rád bych dal občanku do nějakého pouzdra (může být jen trochu větší než vlastní občanka), které by její bezkontaktní vlastnosti odstínilo platební karta v peněžence zůstala funkční. Řešil to někdo? Nějaký tip na pouzdro? Nebo samodomo řešení?
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iglooo 28. 2. 2022 11:58

Možná by pomohlo něco takového
https://www.aliexpress.com/item/4001068167134.html
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 28. 2. 2022 11:59

O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod wurk 28. 2. 2022 16:39

co tu obcanku nenosit?
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej1 23. 10. 2022 18:05

Omlouvám se, zůstal jsem dlužen odpověď. Díky za nasměrování, nakonec jsem vzal levné pouzdro za 30 korun, funguje bezvadně. Jenom je peněženku potřeba přikládat k terminálu jednou stranou, když ji přiložím naopak, tak pouzdro odstíní i kartu, která v něm není, ale je "za" ním.
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 23. 10. 2022 20:15

A co ten čip v občance zneškodnit ?
Aby nebyl funkční.
Nějakým hrubým způsobem.
Myslím, že je tam skoro na nic.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod JardaB 23. 10. 2022 20:19

Platim mobilem a je po problemu.
JardaB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 23. 10. 2022 20:21

Zákon 269/2021 Sb.:
§ 37 odst. 5 písm. a):
(5) Držitel občanského průkazu je povinen
a) chránit občanský průkaz s přihlédnutím ke všem okolnostem a poměrům před poškozením, zničením, ztrátou, odcizením nebo nebezpečím zneužití,

§ 65 odst. 3 písm. a) a odst. 4 písm. a)
(3) Držitel občanského průkazu, osoba podle § 67, která jedná za osobu mladší 15 let, nebo osoba podle § 68, která jedná za osobu, která dosáhla věku 15 let, se dopustí přestupku tím, že
a) poruší povinnost chránit občanský průkaz podle § 37 odst. 5 písm. a),
(4) Za přestupek lze uložit pokutu do
a) 10000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 nebo 3, nebo

Myslím, že to pouzdro je levnější.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 10. 2022 12:01

Staci nosit dalsi platebni karty dve, tri karty a je po problemu :D Dle info udajne tam uz to tak snadno nejde zneuzit, kdyz jsou spolu.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 24. 10. 2022 12:15

To právě ale bylo pro @Ondreje1 problém, že nosí společně dvě "karty" a bezkontaktní platby mu tím pádem nefungovaly. Proto řešil, jak tu jednu kartu odstínit :-)
Milos
Inventář