Platba kartou sobě

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rumero 28. 3. 2022 10:07

Ahoj, jako fyzická osoba bych potřeboval co nejjednoduším způsobem zaplatit sám sobě kartou. U banky jsem dostal hypotéku, kde je podmínka aktivně používat běžný účet (tj. 3x platba měsíčně kartou). Já ale mám svůj účet který běžně používám. Tento bych chtěl opravdu jen na tu hypo. Poradíte jak nejlíp zaplatit sám sobě kartou? ;-)
rumero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lenka_2 28. 3. 2022 10:16

Revolut.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rumero 28. 3. 2022 10:23

Prý občas blokují účet. Tak úplně nevím....jiný způsob není? Případně nebude banka brát 3x stejnou platbu jako "ohýbání" pravidel?
rumero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 3. 2022 10:28

Revolut to řešit nebude pokud tam nebudeš protáčet desetitisíce měsíčně. Pokud jen dobiješ účet pár korunama je to naprosto v pohodě i je můžeš jednou za čas poslat zpět na účet.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 28. 3. 2022 10:41

A je problém zaplatit něco 3x kartou a účet nepoužívat? Co to je za banku? Já mám u KB povinnost provést několik příkazů měsíčně, takže je x let nastaven jako hlavní na platby v rámci domácnosti, hypotéka aj. a aspoň v tom nemám bordel s platbama v obchodech.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 28. 3. 2022 10:50

3× nabij po 1,- Kč účet u Regiojetu (jednou za čas jeď vlakem na výlet)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 3. 2022 10:50

Počítám, že ty 3 platby nejsou v podmínkách nijak dodefinovávány, např. nějakými výlukami, takže bance to bude nejspíš jedno. Nejsnazší a nejlevnější cesta je opravdu asi ten Revolut (min. 3x 300,-), nebo zaplatit 3 rohlíky po jednom, dobíjet nějaký kredit (telefon, alza, Student Agency apod., často jde po koruně), někdo tu zmiňoval nějaké dárcovské platby, které šly taky po koruně.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 3. 2022 12:02

Odkazem pro platbu dobije na Revolut klidně i jen tu 1Kč jen tam je trošku víc vyplňování.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 3. 2022 12:08

Akorát se mi poslední dobou nepodařilo platební odkaz vygenerovat.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 3. 2022 12:45

Tak zkus použít odkaz z profilu na který ti může kdokoliv kdo ho zná poslat libovolnou částku. To generování nefunguje pokud není účet plně aktivní včetně fyzické platby kartou revolut.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Klient ps 28. 3. 2022 12:54

Tak to je v dnešní době vopravdu problém. Zaplatit 3x měsíčně kartou. Možná bych se vobrátil na ombudsmana, že mê dyškrymynujou.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 3. 2022 13:02

Tak tady nikdo netvrdí že je to problém ale třeba já bych musel každý týden platit jinou debetní kartou abych splnil podmínky všech účtů co mám a vzhledem k tomu že na všechny platby používám kreditku kvůli jiným výhodám tak je snadnější a výhodnější si tyto povinné platby kartami které leží v šuplíku odbýt najednou někde na jednom místě.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Klient ps 28. 3. 2022 13:23

Doba kdy se dalo rejžovat je dávno ta tam. Vracející kreditky jsou čtyři nebo pêt? 2 mbank, RB, ČS a KB na penzijko. Fakt nevim co řešíte.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ROlda78 28. 3. 2022 13:28

přidal bych KB a Moneta business KK
plus pár dalších ČSOB KK, KK Smart od Monety, Mototechna od HB!
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lenka_2 28. 3. 2022 13:40

Ještě je možnost přes Twisto. Ja si tam posílám ty pravidelné platby, které nejdou platit kartou, a pak je jednotlivě kartou splácím.
Lenka_2
Nadšenec

Další stránka